1. liga

Chceme začínat play off doma, hlásí před závěrem základní části Pavel Foršt

HBC Pardubice "B" už mají jistý postup do play off 1. Ligy. Jasnou důvěru v bráně dostává Pavel Foršt, který patří mezi nejlepší brankáře soutěže. Pardubice však v posledním duelu dostaly výprask v Poličce. Co musí borci z Polabin změnit, aby se vrátili do dobré formy před play off?

O konečném umístění rozhodne poslední zápas

Pavle, jak zatím hodnotíte postavení svého týmu před play off? Z jakého místa byste chtěli postupovat?

Samozřejmě, že bychom chtěli být co nejvýše. O konečném umístění rozhodne poslední zápas. Ideální by bylo druhé místo, které je stále reálné.

Na jaře se vám tolik nedaří jako na podzim. Prohráli jste se Svítkovem a posledně jste dostali výprask s Kometou. Co se děje?

Asi hlavní problém je přechod vyhraných hráčů stabilně do A týmu, i když se kluci snaží stíhat oboje. Musíme si ovšem zvykat hrát bez nich. Další z problémů může být i zranění klíčových hráčů.

Jaký byl zápas v Poličce? Nikdo asi nečekal, že dostanete 10 branek.

Hodně špatný. Dostali jsme rychlé 3 góly v první třetině. Poté, když jsme se s výsledkem snažili něco udělat, dostali jsme 4. gól ihned na začátku druhé třetiny, a to byl pro nás konec a dále jsme to bohužel pouze odevzdaně dohráli. Soupeř nás jasně přehrával a mohl vyhrát i větším rozdílem.

Pavel Foršt je jedničkou rezervy hokejbalistů z pardubických Polabin. Kam až je tento gólman v play off dostane? Autor fotky: Jana Nekolová.

Pokusíme se poprat s tím, co na nás padne

Teď vás čekají těžké zápasy s Brnem. S čím do nich půjdete? Jak vyzrát na Buldoky?

I když se nám první zápas povedl, tak odveta v Brně nebude lehká. Chceme jednoznačně vyhrát, abychom si zajistili druhou příčku v tabulce.

Budete se těmito duely snažit dostat do dobré formy před vyřazovací částí sezóny?

Ano, chceme vybojovat nejlepší pozici pro play off.

Koho byste si teoreticky přáli potkat ve čtvrtfinále play off? A jaké jsou cíle?

Určitě bychom chtěli začínat doma, to bychom ovšem museli v Brně vyhrát za 3 body. Pokud by se tak stalo, naším soupeřem by byl tým z Českých Budějovic, se kterým jsme nikdy nehráli, stejně jako s většinou týmů ze západu Čech. Prostě uvidíme, jak to o víkendu dopadne a pokusíme se poprat s tím, co na nás padne.