1. liga

Buldoci uhájili 2. místo! Vlčí Smečka v posledním duelu základní části padla v derby

Základní část v 1. Lize je uzavřena a do play-off celkem postoupilo 8 celků. Východní divizi ovládla poličská Kometa, která si v regionálním derby poradila s Ježky. Brno půjde do play off z 2. místa. Vlčí Smečka na závěr prohrála s ústeckými Ještěry a Suchdol těsně přetlačil Pedagog!


Divize Východ

Asfaltové derby na závěr sezóny ovládl Hodonín

HBC Hodonín vs. HBC Malenovice 6:5pp (0:0 ,0:2, 5:3 – 1:0)

Střely na branku: 34:32, Vyloučení: 7:7, Přesilovky: 6:6, Využití: 2:1, Oslabení: 0:1, Diváků: 33.

Branky a nahrávky: 34. Šupa (Randis), 37. Navrátil (Zetocha), 38. Navrátil (Helešič, Rapant), 38. Toman, 39. Mohyla (Navrátil), 50. Helešič (Tóth) – 19. Nohál (Ševčík, Machálek), 24. Machálek, 34. Hradil O., 43. Ševčík (Huťka), 45. Huťka (Kužílek, Nohál).

Moravské derby mezi Hodonínem a Malenovicemi skončilo lépe pro domácí, ale zpočátku duelu to tak nevypadalo. I když v zápase žádnému týmu nešlo o nic, tak bylo znát, že se jedná o derby. V první třetině branka nepadla, ale brankáři se činili. Opravdu se bojovalo o každý metr hřiště. Jako první však ve druhé třetině udeřili Čamlíci, kteří si chtěli uhájit 6. místo. V 19. minutě otevřel skóre Nohál a další branku přidal hostující Machálek. Velké věci se začaly dít až v poslední periodě, kdy Malenovice navýšily svůj náskok na 0:3. Ve stejné minutě se však otevřela hodonínská střelnice, kdy domácí vstřelili v rozmezí 4 minut 5 branek a rázem se dostali do vedení. Náskok si však nechali vzít v poslední minutě, kdy na 5:5 vyrovnával Huťka. V prodloužení využil přesilovku domácí Helešič a Hodonín v posledním duelu sezóny mohl slavit.

Kometa potvrdila svou formu před play-off proti Ježkům

SK Kometa Polička vs. Ježci Heřmanův Městec 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)

Střely na branku: 36:26, Vyloučení: 8:10, Přesilovky: 5:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 0.

Branky a nahrávky: 8. Tobiáš O. (Hejtmánek J., Šmíd), 18. Štefka M. (Havlík L.), 23. Štefka M. (Tobiáš O., Havlík L.), 23. Štefka F. (Vaňo), 45. Hejtmánek D. (Holec, Nespěšný) – 4. Hejl (Běloušek, Hudec), 14. Hejl (Pilař, Škoda).

Kometa vstupovala do regionálního derby s jistotou prvního místa, které jim zaručovalo nejlepší startovací pozici do play-off. Vítěz základní části však nezačal šťastně a ihned ve 4. minutě inkasoval. Hokejbal to byl velmi rychlý, Ježci se snažili napadat, což dělalo domácím menší problémy. Rozjetá poličská ofenziva na první branku soupeře rychle zareagovala pohotovou střelou Ondřeje Tobiáše. Hosté ale poté šli do těsného vedení. Nejdříve se v 18. minutě prosadil Matěj Štefka. Vedení si na svou stranu vzala Kometa o pár minut déle, kdy se ve 23. minutě trefili bratři Štefkové. Dvoubrankový náskok si Kometa držela až do poslední minuty duelu, kdy ještě jednu branku přidal David Hejtmánek.

Buldoci podruhé za sebou proti Pardubicím neprohráli!

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Pardubice B 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Střely na branku: 30:20, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 2:3, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 22.

Branky a nahrávky: 13. Vysloužil (Skřivánek), 14. Fišar (Vodvárka, Emmer) – 39. Kunc (Dostál).

Dlouho se zdálo, že do první přestávky nepadne žádný gól. Bulldogs hráli dvě přesilové hry, které nezužitkovali, pouze Skřivánek orazítkoval tyčku. Ovšem tentýž hráč v polovině 13. minuty skvěle vybojoval míček u hrazení a připravil obrovskou šanci Janu Vysloužilovi, jenž z voleje pálil přesně do horního růžku. Uběhlo jen 32 sekund a na domácí střídačce bylo ještě veseleji. Fišar zůstal osamocen u pravé tyče a vyražené nahození Vodvárky zkušeně uklidil za Forštova záda. Ve druhé fázi utkání byli o něco lepším týmem opět domácí, kterým se podařilo odvrátit hrozby ve dvou početních převahách hostí.

Nejznamenitější šance třetiny přišla až krátce před hvizdem, když běželi sami na východočeského gólmana Emmer s Vodvárkou, leč druhý jmenovaný minul. Do třetí patnáctiminutovky spadlo pár kapek deště. Stále však bylo tempo zápasu na slušné úrovni, na straně Pardubic byla vidět zvýšená aktivita. V čase 38:34 hosté potrestali Šípův faul z hole kapitána Kunce, jenž si mazácky připravil střelecký post a z větší vzdálenosti překonal Sterenčáka. Následně promrhali obrovské příležitosti k uklidňujícím gólům zejména Toman a Emmer, ale o plný bodový zisk Brno nakonec nepřišlo.

Zdroj: buldoci.cz

Ohlas po zápase:

Trenér HBC Pardubice B (Jiří Doležal): „Zápas jsme rozehráli ve svižném tempu a několikrát jsme se dostali do slibných šancí. Hráli jsme zodpovědně a plnili jsme stanovený plán. Bohužel v závěru třetiny jsme polevili z koncentrace a nechali jsme Brno dvakrát jednoduše skórovat. To dost ovlivnilo náš výkon ve druhé třetině. Byli jsme chcíplí a i přesilovky jsme hráli staticky a strašně alibisticky. O druhé pauze se kluci konečně nastartovali a vrátili jsme se do zápasu. Opět přišly tutové šance, samostatné nájezdy, závary před brankou, avšak Sterenčák v brance byl bezchybný. Další šance přišly po využité přesilovce, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Věřím, že výkonem ze třetí třetiny bychom mohli v play off Vlčí Smečku potrápit, ale na celkový úspěch potřebujeme takto hrát od první do poslední minuty. Na náš mladý tým ale můžeme být hrdí, jelikož jsme až do posledního zápasu vydrželi v boji o druhou příčku.“


Divize Západ

Vlčí Smečka padla v ústeckém derby proti Ještěrům!

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

Střely na branku: 26:26, Vyloučení: 7:5, Přesilovky: 3:5, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 22.

Branky a nahrávky: 11. Jelen (Gottfried, Haken), 22. Brož (Langthaler), 33. Tůma (Jelen, Gottfried) 28. Navarra.

Na závěr základní části na západě Čech se utkaly ústecké týmy, které se připravovaly na play off. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, i když navrch měli Ještěři, kteří šli v 1. třetině do vedení po gólu Jelena. Toto vedení se navýšilo v prostředním dějství, kdy domácí vedli o dvě branky, ale z přesilovky snížil Navarra. V prvních minutách poslední periody potvrdil výhru Tůma a Ještěři ukázali svou sílu před play off.

Nové Strašecí ukončilo sezónu výhrou proti Dobřanům

HBC Nové Strašecí vs. TJ Snack Dobřany B 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Střely na branku: 35:11, Vyloučení: 1:0, Přesilovky: 0:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 40.

Branky a nahrávky: 13. Patera (Duchoň), 15. Slabý (Lev L., Javůrek), 17. Lev L. (Javůrek, Samšuk), 41. Javůrek (Samšuk, Lev Š.) – 31. Stránský (Neumaier)

K poslednímu zápasu v sezóně přijely Dobřany do Nového Strašecí, kde domácí chtěli ukončit sezónu výhrou, což se jim povedlo. V první třetině se čekalo dlouho na první branku, kterou ve 13. minutě vstřelil Patera. Do konce první sirény ještě pro Nové Strašecí navyšoval Slabý. Okamžitě po pár minutách ve 2. třetině šli domácí hokejbalisté do vedení 3:0. Na to dokázali Šneci zareagovat pouze jednou, přičemž výhru domácích pojistil Javůrek.

Bitvu o jižní Čechy lépe zvládl Suchdol!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. SK Pedagog České Budějovice 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)

Střely na branku: 17:19, Vyloučení: 10:2, Přesilovky: 1:8, Využití: 0:1, Oslabení: 2:0, Diváků: 97.

Branky a nahrávky: 9. Mátl (Laurinc), 15. Laurinc, 20. Mátl (Císař), 33. Škarda (Mátl) – 3. Bárta A. (Kvítek, Bušta), 12. Kovářík (Hronek, Bárta), 25. Malecha (Nýdl).

Jihočeské derby prověřilo domácí Suchdol a nováčka z Pedagogu před play-off. Zápas byl velmi zvláštní z toho důvodu, že hosté z Českých Budějovic hráli 8 přesilovek, ale dokázali využít pouze jednu. Zato suchdolští hokejbalisté skórovali dvakrát v oslabení. Po první třetině byl stav nerozhodný, i když více ze hry měl Pedagog. Ve druhé třetině šel do vedení domácí celek, ale Malechovi se podařilo vyrovnat. Vítěznou trefu před play-off pro Suchdol zařídil Škarda.