1. liga

Vlčí Smečka ve čtvrtfinále 1. Ligy narazí na Pardubice! Chceme rozhodně do semifinále, hlásí Gottfried

Vlčí Smečka ovládla základní část v západní divizi 1. Ligy, a to navíc již několik kol před koncem základní části. Ve čtvrtfinále si to Ústí nad Labem rozdá s běhavým soupeřem z Pardubic, se kterým ještě nikdy nehrálo. Co od série očekává pilíř zadních řad Vlčí Smečky Pavel Gottfried?

Očekávám běhavý a fyzicky náročný hokejbal

Pavle, s Vlčí Smečkou jste hned poprvé dosáhli na vítězství v základní části. Jak si toho vážíte?

Nikdo z nás asi nečekal, že první sezónu ve vyšší soutěži se umístíme hned na prvním místě. Nicméně jsme za to rádi a v pavouku play off se dobré umístění ze základní části vždycky hodí.

Co bude další dílčí cíl v této sezóně? Budete se snažit dojít do finále?

Nejbližší cíl je rozhodně postoupit do semifinále, co bude dál, se uvidí.

Ve čtvrtfinále vás čeká soupeř z Pardubic. Co od hokejbalu v sérii s ním budete očekávat?

Hodně kluků z Pardubic znám z mládežnických kategorií a vím, jak se celkově Pardubice prezentují, proto očekávám běhavý a fyzicky náročný hokejbal.


Sehrané přesilovky se nám budou v play off určitě hodit

Na co se váš tým bude před play off připravovat? Budete hodně sázet na přesilové hry?

Musíme hrát hlavně disciplinovaně, to nám dělá občas problémy. Jinak nějaká zvláštní příprava neproběhla. Neřekl bych úplně, že se musíme spoléhat jen na přesilové hry. Hodně gólů dáváme i při rovnovážném počtu hráčů. Každopádně to, že přesilové hry máme skvěle sehrané a dáváme z nich hodně branek, se nám v play off bude určitě hodit.

Vy jste odehráli čtvrtfinále ALPA Českého poháru proti extraligovému celku Pardubic. Bude kvalita rezervního týmu na podobné úrovni jako v Extralize? 

To si nemyslím, přeci jenom za hlavní tým Pardubic nastupuje mnoho dobrých a zkušených hráčů, hlavně reprezentantů. Je možné, že někdo z nich proti nám nastoupí, ale rozdíl v A týmu a B týmu znát bude.

Na závěr základní části jste však prohráli nečekaně s Ještěry. Nebude to mít vliv na vaši formu v play off?

Oba týmy se navzájem výborně znají a ví, co od toho druhého očekávat. Derby s Ještěry je vždycky ohromně vyrovnané a rozhodují maličkosti. Nám se tento zápas bohužel vůbec nevydařil střelecky, a proto jsme prohráli. Na druhou stranu je možná dobře, že jsme prohráli, alespoň si uvědomíme, že nejsme neporazitelní.