1. liga

Čtvrfinále 1. Ligy je rozehrané! Favorit z Brna ztrácí, v sérii Suchdolu a Svítkova přituhuje

Play off ve druhé nejvyšší soutěži je v plném proudu. Odehráli se první dva duely všech sérií. Vítězové základní části z Vlčí Smečky a Komety jsou zatím suverénní. Důležité dva body si na hřišti Brna vybojoval Pedagog a repríza loňského finále mezi Suchdolem a Svítkovem je zatím 1:1!



Čtvrtfinálové série play off

Suchdol po sobotní porážce se Svítkovem sérii vyrovnal!

Sobota 30. dubna 2022

SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)

Střely na branku: 24:29, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 4:2, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 96.

Branky a nahrávky: 36. Laurinc (Císař, Kalát) – 10. Matýs (Král, Zeman), 12. Kábrt (Bláha, Kupf), 14. Zeman, 20. Zeman (Matýs, Černický), 28. Král (Zeman, Matýs), 37. Zeman (Bureš, Král), 43. Bureš.

Repríza loňského finále započala v sobotním duelu, kdy se celky nejdříve oťukávaly. Ani jeden mančaft nechtěl odkrýt karty, přičemž Svítkov byl více v pohybu, a to dělalo domácím hráčům velké problémy. Z toho hráči Pardubic v první třetině vytěžili 3 branky a suchdolský brankář musel střídat. Nikdo asi nečekal, že by Svítkov mohl vést takovým rozdílem. Ten se po gólech Zemana a Krále po druhé třetině navýšil. Domácí Laurinc v poslední periodě snížil na 1:5, ale gólem na opačné straně potvrdil výhru Zeman, který navíc zkompletoval hattrick.

Neděle 1. května 2022

SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Střely na branku: 14:22, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 4:5, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 103

Branky a nahrávky: 7. Kalát (Laurinc, Janák), 16. Dlugoš M. (Laurinc), 18. Blafka (Sup), 42. Krejčí – 29. Matýs (Zeman, Král).

Ve druhém zápase se očekával tuhý boj a Suchdol změnil sestavu, což bylo znát. Domácí začali ve velkém tlaku. Přesnou střelou zpoza modré čáry se rychle prosadil Kalát. Suchdol velmi zkušeně zareagoval na sobotní zápas. Hostům se příliš nedařilo, což se potvrdilo na začátku prostředí patnáctiminutovky, kdy domácí hokejbalisté odskočili na rozdíl tří branek. Suchdol zapracoval na defenzivě. Svítkov neměl moc šancí, ale na konci druhé třetiny snížil Matýs. Třetí třetinu si domácí zkušeně pohlídali a vyrovnali sérii.

Pardubice Vlčí Smečku nezaskočily!

Sobota 30. dubna 2022

Vlčí Smečka Ústí nad Labem vs. HBC Pardubice B 6:2 (0:0, 3:0, 3:2)

Střely na branku: 48:17, Vyloučení: 3:5, Přesilovky: 5:3, Využití: 3:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 52.

Branky a nahrávky: 16. Zajan (Tůma), 26. Grosse (Loukota), 30. Faigl (Navarra, Baxa), 35. Faigl (Tůma, Baxa), 39. Zákon (Kuchynka, Tůma), 40. Grosse (Loukota, Michajličenko) – 35. Dostál (Moravec, Kunc), 42. Moravec (Doležal).

Pardubice v play off proti Vlčí Smečce začaly dobře. Hosté s Vlčí Smečkou dokázali držet krok však pouze v 1. třetině, po které byl stav 0:0. Brankostroj domácích se rozjel v 16. minutě, kdy skóre otevřel Zajan. Poté domácí do konce 2. třetiny přidali další dvě branky. Třetí periodu si domácí zkušeně hlídali, přičemž vedli 4:0. Poté přišlo pardubické snížení, zároveň však Vlčí Smečka odskočila na rozdíl pěti branek. Poté hosté ještě kosmeticky upravili výsledek.

Neděle 1. května 2022

Vlčí Smečka Ústí nad Labem vs. HBC Pardubice B 8:0 (1:0,3:0,4:0)

Střely na branku: 33:19, Vyloučení: 4:7, Přesilovky: 6:5, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 63.

Branky a nahrávky: 15. Navarra (Kuchynka, Strnad), 18. Kuchynka (Zajan), 20. Faigl (Navarra, Strnad), 21. Faigl (Mareš), 32. Navarra (Kuchynka), 35. Navarra (Zajan, Sedláček), 39. Mareš (Loukota, Škurla), 42. Navarra (Loukota).

V neděli Pardubice stačily na domácí opět v první třetině, kdy se hrál vyrovnaný hokejbal. Postupem zápasu domácí opět probudili svou produktivitu a pohodově pardubickým hokejbalistům nasázeli 7 branek, přičemž využili dvě přesilové hry.

Kometa v tuhých bitvách urvala proti Ještěrům dva body!

Sobota 30. dubna 2022

SK Kometa Polička vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Střely na branku: 44:19, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 1:4, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 50.

Branky a nahrávky: 5. Tobiáš J. (Štefka F.), 29. Tobiáš O. (Bečka), 38. Bečka (Holec), 45. Tobiáš O. (Štefka F.) – 27. Schwarzjirg (Brož), 29. Jejkal (Zicho).

Kometa do svého prvního play off duelu vstoupila velmi aktivně. Hosté z Ústí nad Labem hráli dobře pozičně, přičemž jejich obrana kapitulovala poprvé v 5. minutě po trefě Jiřího Tobiáše. Kometa zasypávala ústeckého brankáře mnoha střelami, ten však svůj tým držel. Domácí nepolevili ani ve 2. třetině, ale po odraženém balónku se do protiútoku vrhli Ústečtí Brož a Schwarzjirg, kteří duel vyrovnali. O několik sekund déle šli Ještěři z ničeho nic do vedení, když se bekhendovou střelou prosadil Jejkal. Domácí nesklopili hlavu a jeli dál. Hosté si nepohlídali svou vlastní přesilovku, kdy šla Polička 3 na 1. Bečka našel Ondřeje Tobiáše do prázdné branky, což znamenalo pro domácí hokejbalisty vyrovnání. V poslední periodě to byli opět domácí, kteří určovali tempo hry. Ve 38. minutě Poličku uklidnil gólem Bečka. Kometa si držela těsné vedení o jednu branku, jež druhým gólem v poslední minutě potvrdil Ondřej Tobiáš.

Neděle 1. května 2022

SK Kometa Polička vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Střely na branku: 52:24, Vyloučení: 3:6, Přesilovky: 4:2, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 89.

Branky a nahrávky: 19. Tobiáš O. (Schauer), 41. Štefka M. (Tobiáš O., Štefka F.), 43. Hejtmánek D. (Šmíd).

V neděli se odehrál velmi podobný scénář jako v sobotu. Domácí hráči určovali tempo hry, přičemž se gólman Ještěrů velmi zapotil, ale v 1. třetině neinkasoval. Nevyužité šance v první branku přeměnil Ondřej Tobiáš v přesilové hře, v níž mu nahrával matador Roman Schauer. Ještěři od sobotního duelu přitvrdili hru, což bylo vidět chvíli po první brance. Hráč Komety byl napaden před brankou hostujícího celku krosčekem do obličeje. Do šarvátky se zapojil i hostující gólman, který nebyl potrestán rozhodčími za úder vyrážečkou a lapačkou. Trest do konce utkání dostal poličský Vaňo, který bránil svého spoluhráče a krosčekem vrátil úder hostujícímu Brůhovi. Hra se vyostřovala, ale Kometa měla navrch. Když se Ještěři dostali do útočného pásma, tak jejich pokusy vždy skončily na Šupíkovi. V poslední periodě si Kometa pojistila výhru góly Matěje Štefky a Davida Hejtmánka.

Buldoci jsou jednu prohru od vyřazení! Pedagog překvapil

Sobota 30. dubna 2022

HBK Bulldogs Brno vs. SK Pedagog České Budějovice 0:1pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Střely na branku: 26:22, Vyloučení: 2:4, Přesilovky: 3:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 27.

Branky a nahrávky: 48. Bárta A. (Bárta O.).

Úvodní čtvrtfinále začalo opatrněji a mnoho ložených příležitostí se neobjevovalo. Aktivnější byli v úvodní periodě Buldoci, pak se ovšem začala hra postupně vyrovnávat. Trestů za první klání mnoho nepadlo a přesilovku žádný tým nezužitkoval, domácí Hudec prováhal trestný nájezd. Jediná akce skončivší gólem přišla až v desetiminutovém prodloužení, a to po oklepání Budějovic z úvodního náporu domácích. Ondřej Bárta oběhl Sterenčákovu bránu a jeho následná přihrávka prošla až k jeho bratrovi Adamovi, jenž vyčkával u zadní tyče a jednoduchým zakončením zajistil Pedagogu vedení v sérii.

Zdroj: buldoci.cz

Neděle 1. května 2022

HBK Bulldogs Brno vs. SK Pedagog České Budějovice 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Střely na branku: 21:22, Vyloučení: 7:7, Přesilovky: 6:5, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 30.

Branky a nahrávky: 29. Šír (Hudec, Emmer), 41. Šír (Vysloužil, Baláč) – 1. Zelenka (Bárta A.), 17. Zayml (Malecha, Hronek), 36. Bárta O. (Procházka).

Dalšího dne ještě více posílil psychickou výhodu Jihočechů hned z kraje utkání brněnský Nazad. Ten při pokusu o zneškodnění Zelenkova pasu nechtěně skóroval do vlastního zařízení. Play-off ještě více přidalo na svých obrátkách, oproti předešlému dni padalo více trestů, emotivních momentů i branek. Chvíli poté, co se týmy vrátily na hrací plochu po prvním odpočinku, utekl Pedagog svému soupeři ještě více. Malecha prošel hluboko podél mantinelu a zpoza brány poslal míček do skvělé pozice neobsazenému Zaymlovi, jenž se v obrovské šanci nezmýlil. Mohlo být pro Buldoky ještě hůře, pokud by Adam Bárta proměnil trestné střílení.

Domácí byli viditelně opaření a dlouho se nemohli prosadit ani v přesilovkách, které jim protivník nabízel. Až nakonec při jedné z nich odčaroval brankáře Davídka po důkladné přípravě střely Ondřej Šír. Na kontaktní gól ale Brno nenavázalo a v průběhu třetí periody to po vyloučení Nazada bylo znovu o dvě branky. Procházka adresoval balónek na kruhy Ondřeji Bártovi, jenž měl mnoho prostoru a bleskovou ranou z první nedal Sterenčákovi šanci se přemístit. Buldoci se však ještě snažili a tlačili se více do ofenzívy. A při jednom ze závarů se z dorážky prosadil podruhé Šír. Aktivitou sršeli domácí i nadále a v posledních minutách měli spoustu šancí, ale na nastavení to nakonec nebylo. Českým Budějovicím tedy zbývá jen krůček k postupu do semifinále a Brňané si na půdě Pedagogu nesmí dovolit prohrát.

Zdroj: buldoci.cz