1. liga

Vlčí Smečka uspěla na hřišti Pedagogu a jde dál! Svítkov se také prodral do finále

Semifinálové série play off 1. Ligy se rozhodly již během minulého víkendu, když favorit z Ústí nad Labem nedopustil překvapení. Pedagog nenašel ten správný recept, jak vyzrát na Vlčí Smečku. Svítkov na svém hřišti dvakrát za sebou udolal poličskou Kometu, která tak skončila s bronzovými medailemi!


Semifinálové série play off

Vlčí Smečka si na hřiště Českých Budějovic přivezla střeleckou formu!

Sobota 28. května 2022

SK Pedagog České Budějovice vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Střely na branku: 24:19, vyloučení: 6:5, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:1, diváků: 150.

Branky a nahrávky: 37. Bárta (Grossmann, Kovařík) – 20. Kuchynka (Navarra), 33. Navarra (Strnad, Baxa), 37. Kuchynka (Zajan), 45. Faigl (Gottfried).

Vyrovnaná série mezi Pedagogem a Vlčí Smečkou se přenesla na jih Čech, kde začala tuhá bitva o 3. bod v sérii. Ta přinesla mnoho osobních soubojů a hodně běhavého hokejbalu. Jak Pedagog, tak Vlčí Smečka bojovaly o každý balónek, což v první třetině nepřineslo ani jednu branku. Do větší pohody dostal favorita z Ústí nad Labem ve 20. minuty Kuchynka - nastartoval skvělou produktivitu hostů, kteří hájili do konce 2. periody jednobrankový náskok, i když Pedagog hrozil vyrovnáním. Na úvod posledního dějství nabídli domácí Vlčí Smečce přesilovou hru, která skončila brankou. Ve 37. minutě bylo pro Pedagog ještě hůře, při jeho vlastní přesilové hře se dostal do šance hostující Kuchynka a druhou brankou navýšil náskok. Českobudějovičtí hokejbalisté využili svou aktivitu až ve 37. minutě, ale to již bylo pozdě. Vlčí Smečka si svůj náskok v pohodě pohlídala, přičemž vstřelila ještě branku do odkryté klece. Na konci proběhla pěstní výměna názorů mezi domácím Procházkou a hostujícím Sedláčkem, kteří si odnesli tresty 5+OK.

Neděle 29. května 2022

SK Pedagog České Budějovice vs.Vlčí Smečka Ústí nad Labem 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Střely na branku: 28:18, vyloučení: 4:5, přesilovky: 4:3, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 150.

Branky a nahrávky: 9. Grossmann (Kovařík, Malecha), 15. Malecha (Kovařík, Kvítek), 34. Bárta O. (Nýdl) - 7. Michajličenko (Kuchynka, Navarra), 17. Kuchynka (Navarra), 23. 17. Kuchynka (Navarra) 24. Faigl (Baxa, Loukota). 

Tento zápas začal nabírat na obrátkách již v prvních minutách, kdy Pedagog začal velmi aktivní hrou. Ale přesnou střelou šla do vedení Vlčí Smečka, kdy souhru Navarry a Kuchynky zakončil Michajličenko. Hosté se po tomto gólu nechali unést a čelili přesilové hře domácích, kterou precizně využil Grossmann. V podobné situaci se hosté ocitli v poslední vteřinách první třetiny. A přesně na čas si v početní výhodě dal Malecha, který zakončil těsně před první sirénou. Gól z jeho hole padl několik desetin před koncem 15. minuty. Vlčí Smečka však rychlým kontrem v prostředním dějství vyrovnala, dokonce dvěma rychlými útoky v rozmezí 23. a 24. minuty šla do pohodového vedení 2:4. Hosté se poté uchýlili k obranné hře, která jim vycházela. Gólman z Ústí nad Labem inkasoval už jenom jednou. Vyrovnat a prodloužit sérii se Pedagogu nepodařilo.

Kometa se nevyvarovala faulů! Svítkov jde dál

Sobota 28. května 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Kometa Polička 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)

Střely na branku: 39:23, vyloučení: 3:9, přesilovky: 7:2, využití přesilovek: 3:0, v oslabení: 0:0, diváků: 157.

Branky a nahrávky: 12. Král (Zeman, Matýs), 14. Hrubý (Šimůnek, Kábrt), 16. Bureš (Král, Zeman), 23. Zeman (Matýs, Král), 37. Král (Matýs, Svatuška), 38. Svatuška (Matýs), 45. Král (Matýs, Hrabica) – 23. Štefka F. (Tobiáš J., Vaňo), 36. Štefka M. (Bečka).

Třetí zápas mezi Kometou a Svítkovem začal přesilovou hostů, kteří si žádnou šanci nevytvořili. Stejný scénář proběhl i na straně domácích, ze kterých však sršel větší pohyb a aktivita, což potvrdil Jakub Král, když ve 12. minutě otevřel skóre duelu. Po této brance si Kometa zavařila ještě více, když Svítkovu poskytla přesilovou hru, ve které přesnou střelou od červené čáry zajistil domácím vedení 2:0 Hrubý. Kometa si další oslabení přenesla z první třetiny do té druhé. Tuto početní výhodu využil Bureš.

Hosté se nadechli ve 23. minutě, kdy z bojovné akce dal Kometě naději kapitán Filip Štefka. Polička neměla svůj den, protože ihned po vstřelené brance inkasovala. Za stavu 4:1 začínala třetí perioda, ve které začal Svítkov bránit, což bylo vidět na poličském tlaku, který vyvrcholil gólem na 4:2, když si střelu Matěje Štefky do branky nasměroval sám gólman Novotný. Hosté svůj tlak stupňovali, ale Jakub Král minutu po tomto gólu opět Kometu zaskočil gólem z půlky hřiště. Domácí poté přidali ještě dvě branky, kterými zpečetili duel. Kometa se musela sedmkrát bránit v tomto duelu, přičemž Svítkov 3 přesilovky využil a fauloval pouze dvakrát.

Neděle 29. května 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Kometa Polička 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Střely na branku: 37:24, vyloučení: 6:11, přesilovky: 9:4, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 184.

Branky a nahrávky: 8. Šimůnek (Bláha, Kábrt), 18. Matýs (Zeman, Hrabica), 37. Hrabica (Matýs, Zeman), 43. Šimůnek (Hrabica, Matýs) – 5. Tobiáš J. (Havlík L.), 33. Tobiáš J. (Hejtmánek J.), 44. Hejtmánek J. (Štefka F., Tobiáš J.).

Nedělní duel začal pro Poličku mnohem lépe. Hosté se lépe pohybovali, z čehož vyplynul rychlý gól z hole Jiřího Tobiáše. Rozhodčí po této brance poslali Kometu do čtyř, z čehož vyplynula branka Šimůnka a bylo srovnáno. Svítkov měl v první třetině více střel, ale na šance to bylo vyrovnané. Na začátku druhé třetiny se po skvěle sehrané akci prosadil Matýs po nahrávkách Zemana a Hrabici. Po 30 minutách hry byl stav 2:1 pro domácí, přičemž se Kometa musela bránit šestkrát v oslabení a Svítkov pouze třikrát. To ale Pardubicím nebralo síly, což se potvrdilo v posledním dějství, i když Jiří Tobiáš stav zápasu vyrovnal v čase 32:47. Poté Svítkov ve 37. minutě odskočil. Kometa se snažila najít poslední tlak, ale vždy přišlo vyloučení, které vše zhatilo. Šimůnek poté využil druhou přesilovku. Polička ještě zabojovala a snížila také z přesilové hry, ale v čase 44:20 přišel faul Nespěšného, který hrál Svítkovu do karet a pardubické Stars si došly pro postup.


Polička si po posledním semifinálovém utkání převzala bronzové medaile! Autor fotky: Jana Nekolová.

Ohlasy po sérii:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): "Jsme samozřejmě zklamaní, chtěli jsme jít dál a zahrát si finále, protože systém soutěže nám vlastně neumožnil, až na jednu výjimku, potkat se se soupeři z druhé skupiny, což mě osobně docela mrzí. Dva zápasy se Svítkovem byly vyrovnané a jeden jsme i vyhráli, ale musíme uznat, že v obou sobotních utkáních měl náš výkon rezervy. Byli jsme často vylučovaní a udělali jsme více nevynucených chyb než soupeř. Zároveň se projevilo, že jsme měli užší kádr a například v posledním zápase jsme neměli k dispozici ani kompletní tři pětky. Někteří kluci dohrávali se zraněním a bylo to znát v klíčových okamžicích. Na svoje kluky jsem ale hrdý, za daných okolností bojovali, jak mohli, ale tentokrát to prostě nevyšlo. Soupeři jsme sportovně pogratulovali k postupu a ve finále ať prostě vyhraje ten lepší. Pro nás třetí místo není úplné zklamání, po nepříliš povedeném podzimu jsme vyhráli základní část a semifinále je téměř vždy měřítkem úspěchu."