1. liga

Finálovou sérii budou rozhodovat maličkosti, má jasno kapitán Vlčí Smečky Radek Zákon

Vlčí Smečka z Ústí nad Labem dokázala vyhrát základní část 1. Ligy na západě Čech a jako jediný tým z této divize postoupila do finále druhé nejvyšší hokejbalové soutěže v ČR. Jaké byly pro Vlky dvě předešlé série a jak se těší na bitvu se Svítkovem? Co od těchto zápasů čeká?

Jsme rádi, že se nešlo do pátého zápasu

Radku, gratulujeme k postupu do finále play off 1. Ligy. Jak moc velkou radost Vám postup udělal?

Děkuji Vám. Postup do finále nám všem udělal obrovskou radost. Zároveň byla v týmu cítit úleva z toho, že jsme se dostali přes semifinále, protože celý víkend v Českých Budějovicích byl jak herně, tak organizačně pro celý tým a vedení náročný. Sezóna je už poměrně dlouhá, takže jsme rádi i za to, že se nešlo až do 5. zápasu v sérii.

Vy jste museli jako favorit odehrát dva duely na hřišti Pedagogu. Oba zápasy jste zvládli, jak náročné ale byly?

Označení favorit je hodně zavádějící. Na základě zápasů v základní části a prvních dvou duelů série v Ústí nad Labem jsme tušili, že to budou velmi náročné zápasy, a to se také jasně potvrdilo. V sobotu se nám podařilo v zápase odskočit a udržet náskok až do konce. Naopak v neděli jsme museli odolávat tlaku domácích až do posledních vteřin. Budějovice mají kvalitní mužstvo, kde kombinují obrovskou zkušenost, šikovné mládí a celkovou týmovou obětavost.


Efektivita Svítkova v přesilovkách je zřejmá

Jak byste zhodnotil celou semifinálovou sérii proti Českým Budějovicím? V čem se lišila oproti čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím?

Série proti Budějovicím byla velice náročná a rozhodovaly opravdu maličkosti. Myslím, že se obě mužstva snažila hrát hokejbal a na zápasy se dalo pěkně koukat. Nastavení obou týmů pro play off bylo zcela zřejmé, co se týká obětavosti, tvrdosti a snahy uspět na maximum. Oproti sérii s Pardubicemi byl podle mého názoru rozdíl v tom, že Budějovice se snažily nám nedat ani centimetr volného prostoru po celém hřišti a maximálně efektivně využívaly naše chyby.

Vaším soupeřem ve finále bude pardubický Svítkov, který přehrál poličskou Kometu hlavně v přesilovkách. Jak se na tohoto soupeře těšíte? Nechtěli jste si to spíše rozdat s vítězem základní části z východu?

Zápasy Svítkova jsme v rámci možností sledovali. Jejich efektivita v přesilovkách je zřejmá. Posílili mužstvo a evidentně to funguje velice dobře. Na zápasy se těšíme všichni i s ohledem na to, že to bude zase úplně jiná série se soupeřem, kterého prakticky neznáme. Jestli hrát raději s vítězem základní části divize východ, tak nad tím jsme příliš nepřemýšleli.


Vlčí Smečka čelila v semifinále velkému odporu českobudějovického Pedagogu. Jak to bude ve finálové sérii play off 1. Ligy? Autor fotky: Adéla Zavadilová.

Chceme jednoznačně uspět a uděláme pro to maximum

Vy jste žhavým aspirantem na titul. S čím do finálové série půjdete a co bude rozhodovat?

Do finálové série jdeme s tím, že chceme jednoznačně uspět a uděláme pro to maximum, co bude v našich silách. Je to vrchol sezony, není se na co šetřit a chceme potěšit i naše fanoušky a rodiny, kteří nás celou sezonu podporují. Sérii budou rozhodovat maličkosti, chyby, obětavost a dle mého názoru i přesilové situace.

Kdybyste celou soutěž vyhráli, měli byste zájem jít hrát Extraligu?

Toto je příjemná otázka, ale opravdu je předčasná. Jdeme krok po kroku a snažíme se pracovat a plánovat postupně podle vývoje jednotlivých zápasů a sérií.