1. liga

Jak se připravuje SK Pedagog na další prvoligovou sezónu? Vyzpovídali jsme předsedu klubu Přemysla Horáka!

České Budějovice zažily v loňské sezóně premiéru v 1. Lize, ve které se neztratily. Pedagogové se probojovali do vyřazovací části, nakonec došli až do semifinále, což jim vyneslo bramborové medaile! Jak se klub podle předsedy Přemysla Horáka připravuje na další sezónu?

1. Liga nás v Pedagogu nadchla

Pane předsedo, loňský ročník 1. Ligy byl pro vás v Českých Budějovicích premiérový. Jak se vám v 1. Lize líbilo?

Snad mohu mluvit za všechny, když řeknu, že nás v Pedagogu 1. Liga nadchla. Zajímaví soupeři, navíc na první ročník úspěšná sezóna, určitě jsme rádi, že jsme rozhodnutí hrát 1. Ligu udělali.

Už ze začátku bylo vidět, že se v druhé nejvyšší soutěži neztratíte. Co to vašemu klubu přineslo?

Pro klub bylo největším přínosem, že naši hráči, kteří už v předchozích sezónách měli ambice hrát vyšší soutěže, mohli konečně společně hrát a trénovat v Budějovicích. Dlouhodobě vychovávat hráče pro ostatní celky nebylo dobré ani pro klub, ani pro samotné hráče.

Jak byste zhodnotil celkové 4. místo? Byl to váš strop?

Sezónu hodnotíme určitě úspěšně. Nikdo nečekal, že bychom mohli dojít až do semifinále. Je skvělé, že duely play-off přilákaly na Pedagog i hojný počet diváků, čehož si vážíme. O stropu bych hovořil opatrně. Máme poměrně mladý tým, který si skvěle sedl. Vyřazení od Vlčí Smečky, která měla po celou sezónu skvělou formu, ovšem nebylo nijak jednoznačné a favorita jsme potrápili.

SK Pedagog České Budějovice se v 1. Lize baví! Když ji vyhrají, budou Pedagogové přemýšlet o postupu! Jihočeši navíc v přípravě porazili extraligového mistra z Kert Parku! Autor fotky: Martin Halíř.

Vidět Pedagog v Extralize by bylo pěkné

Teď je za dveřmi další sezóna a vy se netajíte tím, že byste klidně rádi postoupili do Extraligy. Bude to váš letošní cíl?

Jistě se netajím tím, že vidět Pedagog v Extralize by bylo pěkné. Nejdeme ale do sezóny s přesně vytyčeným cílem. Naši mladí hráči se potřebují vyhrát a první liga nám momentálně poskytuje ideální úroveň. Pokud bychom v některé z nadcházejících sezón tuto soutěž vyhráli, dalo by se o Extralize jistě blíže uvažovat.

Jak probíhá příprava vašeho mužstva? Došlo v něm na nějaké příchody či odchody?

Letošní příprava je pro naše hráče nebývale atraktivní. Po skvělém turnaji v Novém Strašecí následovalo přátelské utkání s mistrem Extraligy Kert Parkem. Výborná zkušenost, a i když soupeř nenasadil některé své největší hvězdy, tak pro spoustu kluků i docela zážitek. Zvlášť když se nám podařilo vyhrát (směje se).

Co se změn v kádru týče, tak až na pár komplikací spojených se zraněními budeme hrát ve velmi podobné sestavě jako minulou sezónu.

Co říkáte na postup Prachatic do Extraligy? Budou někteří vaši hráči získávat zkušenosti u Horalů?

Mám radost, že se Extraliga po dlouhé době vrací do jižních Čech. Je tu spousta kvalitních hráčů a věřím, že se Horalové v Extralize neztratí. Z našich odchovanců zatím zkusí v Prachaticích štěstí pouze brankář Filip Stankay, který tam již několik sezón chytá za juniory. Ostatní naši extraligoví hráči zůstali věrni dobřanským Šnekům.