1. liga

Kelti oslavily první vítězství! KOVO se nastartovalo, Blatná stále na čele divize Západ

Další kolo druhé nejvyšší soutěže přineslo mnoho výsledků jak ve Východní divizi, tak v té Západní. Heřmanův Městec a TJ Blatná Datels si upevnili své vedoucí pozice! Jaké další výsledky byly během minulého víkendu k vidění? Tygři v tuhém boji udolali Poličku a Kelti brali první body!


Východní divize

Neděle 9. října 2022

Kometa tlačila, ale Tygři náporu odolali! Rozhodla poslední minuta

SK Kometa Polička vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Střely na branku: 33:17, Vyloučení: 2:7, Přesilovky: 6:1, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 45.

Branky a nahrávky: 27. Havlík L. (Štefka F., Štefka M.) – 9. Malina (Lhota L.), 45. Lhota T.

Byli to domácí hokejbalisté, kteří chytili tempo zápasu za správný konec. Tygři se museli téměř 8 minut bránit ve svém pásmu, přičemž Kometa zasypala hostující branku mnoha projektily, avšak Jakub Hnátek byl v tomto duelu nepřekonatelný. Každou větší šanci zmařil. V čase 8:41 naopak skóroval mladoboleslavský Malina, který byl v předbrankovém prostoru nejrychlejší a poslal na Šupíka, kterému smolně projel do branky. V tento moment Kometa přišla o úvodní tlak a Mladá Boleslav se začala více tlačit do poličského obranného pásma. Poličská obrana však držela. V prostředním dějství měla navrch znovu Kometa, která dostala 4 přesilové hry, přičemž jednu z nich tvrdou střelou využil Ladislav Havlík. Bylo vidět, že Kometa se chce dostat do vedení, ale každou šanci zastavil skvěle chytající Hnátek. V poslední třetině diktovala tempo hry opět Kometa, která své šance nevyužila. V poslední minutě došlo na vzájemné vyloučení a hrálo se ve čtyřech. Mladoboleslavská čtveřice se dostala do útočného pásma, kde Tomáš Lhota nahodil balónek na poličskou branku. Střela se otřela o domácího hráče, který ji nasměroval do poličské klece. Mladá Boleslav si tak odvezla tři cenné body, přičemž ukázala svou dobrou defenzivu.

Pražské KOVO nedalo Buldokům žádnou šanci

TJ KOVO Praha vs. HBK Bulldogs Brno 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Střely na branku: 31:18, Vyloučení: 0:3, Přesilovky: 3:0, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 23.

Branky a nahrávky: 10. Grepl (Pátek, Sloup), 11. Čejka (Terč, Kabát), 15. Sloup (Pátek, Grepl), 22. Pírek (Ruda, Kruček), 28. Čejka (Kruček, Ruda), 42. Ruda (Kruček, Čejka), 43. Drobník (Terč, Grepl) – 25. Klíma (Baláč).

Oslabené Brno zkusilo potrápit pražské KOVO, které momentálně naskočilo na dobrou vlnu. Zápas avšak začal opatrně, přičemž více byli vidět domácí Hokejbalisté. Ti v 10. minutě otevřeli skóre po nevydařeném vyhození Buldoků. Velkou parádu předvedl o minutu déle Jan Čejka, který proběhl téměř půl hřiště a nekompromisně zakončil. Povedenou třetinu ze strany KOVA potvrdil v 15. minutě Sloup.

Buldoci se vzchopili a snažili se domácím vzdorovat na začátku druhé části duelu. Svůj tlak však nevyužili, čehož naopak zužitkovali domácí hráči. Od modré čáry navyšoval ve 22. minutě Pírek. Hosté alespoň po této brance snížili, když přečíslení 3 na 1 využil Klíma. Brněnskou radost však zmírnil Čejka svým druhým gólem. V posledním dějství Vosy spíše dohrávaly tento duel, přičemž soupeře do ničeho nepouštěly. KOVO si zkusilo přesilovou hru, kterou do odkryté klece zakončil Ruda. Poté ještě přišla kosmetická úprava v podobě jednoho pražského gólu.

Ježci smetli Pardubice! Blýskl se Pilař

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Pardubice "B" 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

Střely na branku: 32:19, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 2:3, Využití: 1:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 100.

Branky a nahrávky: 3. Hejl (Kopriva, Čapka), 12. Běloušek (Pilař T., Musílek), 27. Macháček (Macenauer, Kozel), 29. Novelinka L. (Macenauer, Šmíd), 30. Pilař (Menc L., Musílek), 31. Pilař T. (Běloušek, Musílek), 35. Pilař T. (Pilař J., Běloušek), 45. Pilař T. (Běloušek).

Ježci s Pardubicemi nenechali nic náhodě a ihned ve 3. minutě šli do vedení, kdy bezchybně zafungovala souhra Čapka – Kopriva – Hejl. Hostující Dostál v 7. minutě oslabil svůj tým nesportovním chováním, za které dostal 10+OK a následně trest ve hře. To Ježkům nahrálo do karet a ti se mohli popasovat s dlouhou přesilovkou. Tu využil střelou z mezikruží Běloušek. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a Pardubice se místy tlačily do dobrých šancí. Domácí hokejbalisté však měli větší převahu, své šance nevyužít ale nedokázali. Na třetí gól si Ježci museli počkat do 27. minuty, kdy od modré vše propálil Macháček. To domácí nastartovalo. Do konce prostřední části navyšoval ještě Novelinka a Tomáš Pilař, který odstartoval svou show. Na první gól z konce druhé třetiny navázal dalším po přestávce. V 35. minutě Tomáš Pilař dovršil hattrick dobrou střelou. A na konečných 8:0 dal svůj 4. gól opět Tomáš Pilař.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (trenér Josef Kozel): "Výsledek je parádní, předvedená hra až na pár mušek skvělá. Divácká kulisa náramná. Počasí to celé ještě vyšperkovalo. Za mne velká odměna za roky mravenčí práce. Je to prostě radost. Na druhou stranu nám tomu nahrál i soupeř svou zbytečnou nervozitou a nedisciplinovaností. Takové Pardubice jsme loni neviděli. Každopádně před Poličkou hezká pozvánka pro diváky, rádi bychom jim zase udělali radost předvedenou hrou. Za to, jakou máme tvář, jsem moc rád, tak jen neusnout na vavřínech a jít postupně dál."

HBC Pardubice (trenér Jindřich Kunc): "Nedisciplinovanost a nevyužité přesilovky nás připravily o body. Domácí na nás od začátku nastoupili tak, jak jsme čekali, ale jejich tempu jsme sotva stačili do půlky zápasu, kdy už se bohužel hrálo skoro na jednu branku. Největší pozitivum bych asi hledal v naší gólmanské dvojici, kde oba brankáři snažili držet naše šance, jak jen to šlo."


Západní divize

Neděle 9. října 2022

Senzace z Nového Strašecí! Vlčí smečka v přestřelce padla

HBC Nové Strašecí vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 7:5 (3:1, 0:2, 4:2)

Střely na branku: 24:23, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 3:5, Využití: 1:2, Oslabení: 1:0, Diváků: 60.

Branky a nahrávky: 6. Lev L. (Kmeť), 7. Brada, 15. Patera (de Fin), 31. Javůrek (Patera), 36. Lev L. (Javůrek), 37. Brada, 45. Javůrek (Čadek) – 4. Baxa (Poláček, Faigl), 16. Kuchynka (Tůma, Michajličenko), 27. Tůma (Janák), 35. Škurla (Grosse), 44. Grosse (Faigl, Michajličenko).

Vlčí smečka si jela pro 3 body do Nového Strašecí. Převaze Ústečanům nahrála z úvodu rychlá přesilovka, kterou využil Roland Baxa. Inkasovaný gól domácí nastartoval, protože přišlo rychlé vyrovnání z hole Lukáše Lva, jenž byl pohotový při dorážce. Nové Strašecí hrálo skvěle a hosty zatlačilo, z čehož pramenil gól v 7. minutě. Celou první třetinu završil Patera po nahrávce de Fina. Domácí tak po 15 minutách vedli 3:1. V prostřední části se však vicemistr zcela zvedl. Vlčí smečka přebrala otěže zápasu a začala tlačit. Ihned po přestávce snížil Kuchynka na 3:2. Vlčí smečka svůj tlak stupňovala, ale vyplynul z něj pouze vyrovnávací gól Tůmy.

O výsledku duelu tak muselo rozhodnout poslední dějství. V něm více štěstí měli domácí, kteří hned z úvodu vedli. Nenápadnou střelou z otočky se prosadil ve 31. minutě Javůrek. Poté přišlo zaváhání domácího brankáře, který při vyběhnutí pro balónek zazmatkoval a balónek mu projel, čehož využil Škurla. Další zářez však po tomto kolapsu zaznamenal Lukáš Lev, který se po vyhrané buly trefil přesně. O minutu později to bylo již 6:4, kdy Brada přidal svůj druhý gól v zápase. Domácí hráči se na konci duelu museli bránit v oslabení, přičemž Vlčí smečka šla do hry bez brankáře. Grosse tuto početní výhodu využil a snížil na 6:5. Nové Strašecí však těsné vítězství uhájilo. Javůrek pečetil 3 body gólem do prázdné branky.

Suchdol zkušeně přehrál mladé Mečouny ve 2. třetině

SK Suchdol nad Lužnicí vs. HBC Plzeň 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Střely na branku: 24:21, Vyloučení: 8:5, Přesilovky: 3:6, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 58.

Branky a nahrávky: 16. Škarda, 27. Mátl, 29. Laurinc – 40. Slezák (Banýr).

Mladíci z Plzně jeli zkusit své štěstí proti silnému Suchdolu. První třetina však byla natolik vyrovnaná, že ani na jedné straně gól nepadl. Mečounům se nepodařilo proměnit dvě přesilové hry. Po první přestávce se však domácí stroj rozjel. Hned v čase 15:20 poslal domácí do vedení Škarda. Tato branka byla velmi šťastná, protože ji do sítě dali sami hostující hokejbalisté.

Jak Plzeň, tak Suchdol si tvořily dobré střelecké pozice, ale žádná ke gólu nevedla. Mečouni se museli také bránit v početní nevýhodě. Tu v čase 26:27 na oko využil Mátl, přičemž ve stejném čase skončil trest Daniela Pavlíka. Domácí hokejbalisté se museli na konci druhé třetiny bránit 4 minuty ve čtyřech. Místo toho, aby Plzeň šanci využila, tak inkasovala. V poslední třetině se Plzeň snažila za každou cenu snížit. K tomu Mečounům nepomohly ani přesilové hry, přičemž alespoň snížili na 3:1. Suchdol poté duel dovedl bez větších komplikací do svého konce.

Ohlasy po zápase:

HBC Plzeň (trenér Vít Čapek): „V první třetině byly šance na obou stranách. Domácí měli sice více ze hry, ale pozorný Kuba Šlechta nás držel ve hře. V úvodu prostřední části jsme si dali nešťastný vlastní gól, pak nás domácí zavřeli v pásmu a následoval druhý gól. Do konce třetiny ještě třetí při vlastní přesilovce. V této části utkání jsme měli problém v přechodu středního pásma, ale i tak s důraznou hrou domácích jak v útočném, tak i v obranném pásmu. V závěrečné části se domácí zaměřili na důslednou obranu a nás málo pouštěli do šancí. Nám se povedlo šest minut před koncem snížit Slezákem na 1:3. Více nám již domácí nedovolili. Máme stále na čem pracovat a co zlepšovat.“

Blatná porazila i Pedagog! Ten dotahoval marně

SK Pedagog České Budějovice vs. TJ Blatná Datels 3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

Střely na branku: 20:24, Vyloučení: 10:4, Přesilovky: 2:7, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 94.

Branky a nahrávky: 11. Bárta O. (Nýdl), 35. Talíř (Neruda, Bušta), 39. Kovářík (Neruda) – 12. Šilhán (Maňaska, Pangrác), 28. Braun, 30. Šíp (Matějka, Vaníček), 31. Vaníček (Braun), 45. Maňaska (Šilhán).

Od tohoto zápasu se očekávala tuhá bitva, která byla také k vidění. Prvních deset minut se týmy oťukávaly, i když měly šance na skórování. Do vedení však poslal domácí Ondřej Bárta. Pedagog se ale dlouho neradoval, protože v čase 11:54 vyrovnal Šilhán. Do konce první třetiny se dalšího nic nestalo. Pedagog se v prostředním dějství musel několikrát bránit v oslabení, ale toho Datlové nevyužili. Druhý gól padl až v čase 27:15, kdy trestné střílení využil Braun. Datlové svůj tlak na konci druhé periody stupňovali, z čehož vyplynul ještě gól Šípa. Ani pauza domácím nepomohla. Ti ihned po 23 sekundách po přestávce inkasovali čtvrtý gól. Malou naději našel Talíř, který v čase 34:55 snižoval. Hosté se následně museli bránit ve čtyřech. Kovářík vystřelil ještě větší možnost k vyrovnání, avšak vyrovnání se Pedagog nedočkal. Maňaska poté v přesilovce pečetil gólem do prázdné branky na 3:5.

Kelti se konečně našli! Na svém hřišti rozstříleli Ještěry!

SK Kelti 2008 vs. HBC HSÚ Ještěři Ústí nad Labem 7:1 (2:0, 4:1, 1:0)

Střely na branku: 53:25, Vyloučení: 5:4, Přesilovky: 3:5, Využití: 3:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 83.

Branky a nahrávky: 3. Urban (Žežulka), 6. Hrabár (Beneš, Taufer), 17. Beneš (Horel), 20. Beneš (Hrabár, Horel), 27. Taufer (Horel), 30. Patzenhauer (Urban), 39. Urban (Patzenhauer, Žežulka) - 27. Schwarzjirg (Bečvář).

Ještěři přijeli do Berouna ve 12 lidech, což se v zápase projevilo. Kelti měli jasnou vizi vítězství, kterou se snažili splnit. Snažili se neustále střílet na hostující branku, což neslo své ovoce. Domácí šli rychle do vedení 2:0 po gólech Urbana a Hrabára. V první třetině tempo hry diktovali právě Kelti, kteří Ústí nad Labem do ničeho nepustili. V prostřední třetině se hosté nestihli ani nadechnout a rázem to bylo 4:0 po dvou rychlých gólech Beneše z přesilových her. Ve 27. minutě bylo již hotovo, když Taufer přidal další branku. Ještěři však ve stejné minutě korigovali. Vteřinu před koncem druhé periody ještě padl gól na 6:1. Závěrečné dějství si Kelti pohlídali, přičemž Ještěři již neměli sílu na zvrat v duelu. Druhým gólem zastavil skóre na 7 brankách Urban.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Cílem dnešního utkání bylo vyhrát. To se nám povedlo, a to je hlavní. Soupeř přijel v nepočetné sestavě a moc se mu nechtělo běhat. Nám se podařilo dvěma rychlými góly se uklidnit. Soupeř kousal především po našich zbytečných chybách, kterých jsme dnes mnoho nekupili. Aktivním přístupem jsme naopak soupeře sami nutili k chybám a přidali i ve druhé části čtyři branky. V poslední třetině se zápas spíše dohrával, Ústí na zvrat již nemělo síly. Zasloužená výhra nás snad nakopne před pátečním derby v Novém Strašecí."