1. liga

KOVO potřebovalo dostat facku, přiznává Jaroslav Pátek, který současně hraje v Extralize za Hostivař

TJ KOVO Praha se snaží o návrat mezi elitu českých hokejbalových celků. KOVO v prvoligové sezóně zatím dvakrát vyhrálo a dvakrát prohrálo, ale jeho výkony se zvedají. Své o tom ví i Jaroslav Pátek, který je jedním z nejproduktivnějších hráčů Divize Východ.

Rozdíl mezi Extraligou a 1. Ligou je obrovský

Jaroslave, po sestupu z Extraligy hrajete 1. Ligu. Jak se vám v druhé nejvyšší soutěži zatím hraje? Je to jiné než Extraliga?

KOVO potřebovalo dostat facku, pět let v kuse bylo na padáka a vždy se nějak zachránilo (covid, rozšíření extraligy apod. – pozn. red.). Trošku mi to připomínalo fotbalovou Příbram (smích). Rozdíl mezi 1. Ligou a Extraligou je obrovský. Mně osobně více vyhovuje Extraliga.

Vy jste na začátku sezóny dvakrát zaváhali, a to s Mladou Boleslaví a Ježky. Co se v těchto duelech stalo? Bylo to pouze zaváhání?

Hrál jsem jen proti Boleslavi, s Heřmaňákem se mi kryl extraligový zápas v Pardubicích. Každopádně v té Boleslavi jsme nebyli kompletní a Boleslav je prostě silná. Vcelku to byl vyrovnaný match, Boleslav nicméně byla o kousek lepší.

Možná ano, protože v dalších dvou duelech jste se rozstříleli a porazili Brno a Malenovice. Chytli jste na těchto dvou týmech fazónu?

V těchto zápasech bylo rozhodnuto vlastně po 10 minutách. Proti Malenovicím nám hlavně zafungovaly přesilové hry, kdy naše lajna dala snad pět gólů z šesti přesilovek. Brno nepřijelo v silné sestavě, čímž nám to ulehčili.

Jaroslav Pátek exceluje také v pražské Hostivaři. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Asi si už všichni všimli, že z KOVA se dělá “Galacticos”

Je vidět, že váš tým se velmi posílil. Získali jste z Extraligy Jana Čejku, Martina Kručka či Pavla Sloupa z Dobřan. Jak tito hráči zapadli do týmu? A jak se je podařilo zlanařit na KOVO?

Asi si už všichni všimli, že z Kova se dělá “Galacticos” (smích). Časem se snad zapojí i Petr Adam, který je na střídavé starty na Kladně a bodově to tam momentálně táhne. Myslím si, že pokud tým zůstane v tomhle složení, bude to slušný válec (smích).

Ale také záleží, jak se pak bude krýt například play off 1. Ligy a Extraligy. A to je spíše otázka na generálního manažera Tomáše Rudu (smích). Teď jsme na to zrovna koukali s Čejkysem (Jan Čejka) a samozřejmě náš cíl je předehnat hráče Macenauera z Heřmanova Městce (smích).

Vám osobně se momentálně daří. Jste nejproduktivnějším hráčem KOVA. Jak vám to zatím jde a na co ve své hře sázíte?

Hraju přesilovku s Krůčou (Martin Kruček), Čejkysem (Jan Čejka), Sloupikem (Pavel Sloup) a dědkem Rudítem (Tomáš Ruda), takže asistence tam skáčou samy. Ale Krůča má samozřejmě pořád nějaké připomínky (smích). Je radost hrát s takovým plejerem. Snažím se hrát v klidu, s hlavou nahoře a rozdávat to jak Martin Réway (smích). I na Hostivaři jsem teď dával poslední zápasy góly, takže já jsem spokojený, že mi vyšel vstup do sezóny, ale určitě musím zapracovat na fyzičce a pár kilo shodit, no spíše víc (smích).

V Extralize vypomáháte pražské Hostivaři. Jaké to je hrát nejvyšší soutěž někde jinde než na KOVU? Zapadl jste do týmu dobře?

Na Hostivaři je to super, jsem moc rád, že tam hraju. Skvělé zázemí, skvělá parta v kabině. Celkově okolo týmu Hostivaře se motají fajn lidi. Tým je sice mladý, ale máme skvělé hráče, kteří jsou schopní rozhodovat zápasy. Věřím, že uspějeme a v play off nebudeme hrát druhé housle.


KOVO si zatím v 1. Lize vede celkem slibně.


Obrozené KOVO hraje výborně i díky slovutným posilám z Extraligy. Zdroj: kovopraha.rajce.idnes.cz