1. liga

Malenovice zaskočily na zrekonstruované domácí půdě i Ježky! Plzeň si vyšlápla na Vlčí smečku

Během posledního říjnového víkendu se odehrálo další kolo 1. Ligy, které s sebou přineslo překvapivé výsledky. Vedoucí Heřmanův Městec padl v Malenovicích za 3 body, přičemž velkou výhru slavila i HBC Plzeň B. Jaké další výsledky byly k vidění?


Sobota 29. října 2022

Čamlíci podruhé za sebou vyhráli! Odnesli to Ježci

HBC Malenovice vs. Ježci Heřmanův Městec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Střely na branku: 21:36, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 1:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 60.

Branky a nahrávky: 8. Mahdal (Medřický, Brázdil M.), 14. Vingárek (Nohál, Hruboš), 29. Huťka (Pröschl, Hradil O.), 33. Hruboš (Havlík, Mahdal) – 31. Pilař T. (Pilař J., Böhm), 35. Pilař T. (Šmíd, Pilař J.).

Čamlíci do zápasu vlétli a po úspěšném zápasu s Kometou začali okamžitě tlačit i na Ježky. Ti se museli od začátku zápasu bránit. Malenovice dokázaly Ježky přečíslovat i dobrými loby, avšak první branka padla po zmatku v obranném pásmu hostů. Nejlépe se zorientoval Mahdal a překonal Novelinku. Vypadalo to, že první třetina skončí 1:0, ale Hruboš s Nohálem skvěle našli Vingárka, který ve 14. minutě navyšoval. Ježci nenašli sílu ani ve druhé části, protože Čamlíci neustále svůj tlak stupňovali, ale žádná akce se nechtěla ujmout. Místy hrozili i Ježci, ale domácí Huťka ve 29. minutě vystřelil z otočky a balónek zapadl za Novelinkova záda. Stav 3:0 nahrával domácím, ale počátek poslední periody lépe zachytili hosté, kteří rychle snížili z hole Tomáše Pilaře. Avšak Ježci byli nedůrazní na svém brankovišti, čehož využil Hruboš. To znamenalo opět tříbrankové vedení pro domácí. Ve 35. minutě snížil druhým gólem Pilař, ale nic víc se v duelu nestalo.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): „Do zápasu jsme šli s jasným plánem hrát poctivě z obrany, a když se naskytne možnost brejkové situace, tak ji využít. V první třetině jsme vstřelili dvě branky, obě po důsledné práci prvních dvou formací. Díky naší důrazné hře, která hostům moc nechutnala, jsme si vytvořili tlak v útočném pásmu a soupeře moc k ničemu nepouštěli. Ve druhé třetině jsme přidali třetí branku, kterou vstřelila třetí formace po opět skvělé práci a důrazu v útočném pásmu. Ve třetí třetině přidali Ježci nejvyšší rychlostní stupeň a brzy snížili, my však dokázali rychle kontrovat a opět odskočit na tři branky. Když pak soupeři snížili na 2:4, zkonsolidovali jsme hru a zápas relativně v klidu, až na pár nepřesností dohráli. Za další tři body jsme rádi, ale je před námi ještě spousta práce a doufám, že v dalším zápase budeme zase ještě o něco lepší.“

Neděle 30. října 2022

Brno si nechalo utéct body 2 vteřiny před koncem! Kometu zachránil Jiří Tobiáš

HBK Bulldog Brno vs. SK Kometa Polička 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)

Střely na branku: 27:31, Vyloučení: 2:7, Přesilovky: 5:2, Využití: 2:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 30.

Branky a nahrávky: 24. Klíma (Emmer), 32. Baláč (Klíma, Vodvárka), 37. Vodvárka (Klíma) – 26. Kantor (Tobiáš O., Holec), 30. Štefka M. (Havlík L., Štefka F.), 36. Štefka F., 45. Tobiáš J. (Hejtmánek J.).

Po 17 vteřinách hry šla Kometa do oslabení po faulu Vojtěcha Tobiáše. V úvodní přesilové hře si však domácí větší šanci nevytvořili. Po ubráněném oslabení začala Polička zvyšovat své tempo, z čehož si tvořila dobré šance, ale brněnský gólman držel. V průběhu 1. třetiny se hra vyrovnala a i Brno mělo místy své pasáže, ale i tak byl stav po 15 minutách nerozhodně 0:0. Vstup do druhé periody byl na straně hostů, kteří neproměnili dvě velké šance, za což následně pykali.

Ve 24. minutě Kometa špatně střídala, čehož využil Emmer. Ten poslal dvojici Klímu s Fišarem do samostatného úniku. Klíma vzal zodpovědnost na sebe a Šupíka překonal střelou z velké blízkosti. Brnu vedení nezůstalo dlouho, protože skvělou souhru na jeden dotek zakončoval Kantor z mezikruží, když se trefil mezi betony brněnského brankáře. Nastartovaná Polička nečekala dlouho na svůj druhý gól. V poslední minutě prostředí periody našel Ladislav Havlík volného Matěje Štefku na vrcholku kruhu, odkud se poličský střelec trefil přesně pod horní tyč. Poslední třetina začínala přesilovou hrou Buldoků, kteří vyrovnali střelou Baláče. Kometa nechtěla nechat nic náhodě a snažila se spíše dobývat brněnskou branku. Chvilku prostoru dostal Filip Štefka, který ve 36. minutě schoval střelu za brněnského obránce a ta zapadla do brněnské sítě.

Následně hosté tvrdě faulovali a Brno měli další přesilovku. Od modré se okamžitě prosadil Vodvárka. Poličská Kometa dostala dlouho přesilovou hru 5 na 4, který trvala 4 minuty, ale hosté ji naprosto promarnili. 71 vteřin před koncem základní hrací plochy fauloval Ladislav Havlík, který s verdiktem nesouhlasil. Neudržel své nervy na uzdě, přičemž ho rozhodčí po menším výstupu poslal do sprch. Buldoci měli velkou možnost v podobě přesilové hry, v ní si paradoxně nic nevytvořili. V posledních vteřinách zápasu Brno rozjíždělo svůj útok, balónek však zachytil Josef Hejtmánek, který balónek poslal na branku Brna. Gólman míček vyrazil lehce před sebe, kde byl nejrychleji Jiří Tobiáš. Poličský střelec vymetl levou šibenici brněnské branky 2 vteřiny před koncem.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Zápasy s Brnem bývají vždy vyrovnané a dramatické. Buldoci umí hrát důrazně, ale mají i velmi šikovné hráče a především hrají dobře přesilovky. Nebo je spíše my špatně bráníme. (smích) To všechno se potvrdilo i tentokrát. Brno využilo dvě přesilovky a dalo nám gól po naší velké chybě při střídaní. My jsme měli více míček na holi ve hře 5 na 5 a naopak vstřelili góly po pěkných akcích. Když už se zdálo, že si body nějak rozdělíme, tak paradoxně v přesilovce soupeř trochu podcenil situaci těsně před sirénou a Jirka Tobiáš to lépe trefit nemohl. Z Brna bychom brali jakýkoli bod, ale tři jsou samozřejmě super.“

Tygři na Palmovce schytali „bůra“! Hodně se mluvilo o Jaroslavu Pátkovi

TJ KOVO Praha vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)

Střely na branku: 30:23, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 5:5, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 41.

Branky a nahrávky: 1. Čejka (Pátek, Ruda), 3. Pátek (Čejka, Kruček M.), 6. Terč (Kruček M., Ruda), 9. Pátek (Čejka, Lehner), 42. Čejka (Kruček M., Kern).

Na pražskou Palmovku dorazili mladoboleslavští Tygři, kteří nezačali vůbec dobře. Vosy šli po 19 vteřinách do vedení po trefě Čejky. Na druhý gól se čekalo pouze tři minuty, kdy svou pozici skvěle využil Jaroslav Pátek. Mnohem horší úvod Mladá Boleslav měla, když v čase 4:10 fauloval Nevosad. Ihned první přesilovku domácí hokejbalisté využili. Ještě lépe na tom KOVO bylo v čase 8:46, kdy se mezi střelce podruhé zapsal Pátek. Ve zbytku zápasu bylo k vidění mnoho přesilových her a šancí na obou stranách, ale KOVO si zápas velmi dobře hlídalo, přičemž ve 42. minutě výhru pojistil brankou na 5:0 Čejka.


Neděle 30. října 2022

Vlčí smečka proti Plzni málem ztratila všechny body! Bod vystřelil Faigl

Vlčí smečka Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň B 2:3ss (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Střely na branku: 34:34, Vyloučení: 6:3, Přesilovky: 3:5, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 39.

Branky a nahrávky: 4. Baxa (Singer, Kuchynka), 45. Faigl (Baxa, Strdnad) – 14. Deja (Král), 39. Krejčí (Kopal), 50. Slezák.

V neděli se rezerva Mečounů vydala do Ústí nad Labem, kde lépe začali domácí. Vlčí smečka se paradoxně bránila v oslabení, ale malou skulinku využil Baxa. Avšak dobře naladění Západočeši těžili ze svého dobrého pohybu, což jim vyneslo vyrovnávající branku ještě v 1. třetině. Navrch však měli Vlci, kteří nedokázali své šance využít. Vyrovnaná bitva pokračovala i ve druhém dějství, které skončilo bez branek. Podobný vývoj měla i poslední perioda. V ní však vedení pro Mečouny zajistil Krejčí. Vypadalo to, že hosté odvezou z Ústí nad Labem tři body, ale Faigl dvě vteřiny před koncem vyrovnal. Gól padl při hře bez brankáře. Prodloužení bylo opatrné, přičemž v nájezdech o výhře Plzně rozhodl Slezák.

Ohlasy po zápase:

Vlčí smečka Ústí nad Labem (trenér Jan Fedák): „Ztráta dvou bodů nás mrzí. O to ještě více, když víme, že utkání jsme mohli mít na své straně hned po první třetině. Bohužel naše produktivita je na bodu mrazu. Nevyužíváme nabídnuté příležitosti soupeřem, několik brejků či dokonce šance 2 na 0. A nelze také spoléhat jen na to, že zápasy budeme rozhodovat v přesilovkách a posledních minutách.“

HBC Plzeň B (trenér Vít Čapek): „ V úvodu nám dělal velký problém rychlý přechod domácího týmu do našeho obranného pásma. Také jsme brzy inkasovali při naší přesilovce, ale obdržená branka nás nakopla. Do konce třetiny se nám po důrazu mladíka Martina Krále podařilo vyrovnat z hole kapitána Deji. Od druhé třetiny jsme se čím dál více osmělovali a šance Banýra a Štípka volaly po gólu. Také domácí si vytvářeli šance, ale Kuba Šlechta v bráně měl opět svůj den. V závěrečné části vstřelil rozdílovou branku Krejčí. Když už se zdálo, že si odvezeme plný počet bodů, domácí při power play vyrovnali… V nájezdech jsme se prosadili dvakrát, za to Vlčí smečka pouze jednou. V neděli to byl týmový výkon, všichni hráči hráli obětavě a bojovně. Základem byl perfektní výkon Kuby Šlechty a ostatní se k němu přidali, a za to zaslouží pochvalu.“

Nové Strašecí na domácí půdě podlehlo Pedagogu

HBC Nové Strašecí vs. SK Pedagog České Budějovice 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)

Střely na branku: 37:30, Vyloučení: 2:2, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 60.

Branky a nahrávky: 2. Javůrek (Slabý, Lev L.), 21. Duchoň (Patera, Čadek) – 10. Malecha (Kovařík, Nýdl), 14. Procházka (Bárta A., Malecha), 20. Nýdl (Zelenka, Procházka), 22. Talíř, 27. Zelenka (Kovařík, Vaněček), 40. Bárta A..

Nové Strašecí vstoupilo do zápasu s velkou chutí, což se odrazilo v rychlé brance Javůrka. Následovala přesilová hra pro domácí, v níž Středočeši měli šance, ale ty zůstaly nevyužité. Postupně se do zápasu dostával i Pedagog, který začínal hrozit. Dobrou střeleckou pozici v 10. minutě využil Malecha, čímž srovnal. Domácí neztratili hlavu a stále tlačili, ale velké možnosti opět spálili. Pedagog na druhé straně jenom nahodil balónek na branku domácích a byl z toho gól Procházky, který znamenal ve 14. minutě vedení pro hosty 1:2.

Druhá část duelu patřila spíše Pedagogu, který odskočil na rozdíl dvou branek po Nýdlově bombě od červené čáry. O minutu později však domácí snížili na 2:3. Tento stav nevydržel dlouho. Ve 22. minutě se ve skrumáži před novostrašeckou brankou nejlépe zorientoval Talíř. Nové Strašecí poté Pedagog zatlačilo, ale žádná z šancí se neujala. Poslední kapku přidal Zelenka, který stvrdil vývoj utkání na 2:5. V poslední třetině již domácím chyběla vůle, přičemž poslední branku vstřelil pro hosty Adam Bárta po velké chybě O. Duchoně. Po této porážce rezignovala trenérská dvojice Nového Strašecí Falař – Pavlík.

Ohlasy po zápase:

HBC Nové Strašecí (bývalý trenér Jan Falař): „Po nedělním zápase jsme měli s Vaškem Pavlíkem krátkou debatu, kde jsme se shodli, že už nevíme co dál. Tým má dle nás velkou kvalitu, perspektivu, ale sráží ho dokola ty stejné chyby už několik sezón. V pondělí jsme se s Vaškem znovu sešli, ale cestu jakým způsobem pokračovat jsme nenašli, proto jsme se rozhodli na naše posty rezignovat. Někdo to může brát jako podraz, ale já osobně jsem již po osmi letech ve funkci trenéra jednoho týmu úplně vyčerpaný. Tým navíc potřebuje impuls, nakopnout a myslíme si, že toto by mohlo pomoci. Více jsme řekli přímo klukům a mělo by to mezi námi také zůstat.“

Kelti na domácím hřišti nestačili na Suchdol

SK Kelti 2008 vs. SK Suchdol nad Lužnicí 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Střely na branku: 23:33, Vyloučení: 2:3, Přesilovky: 3:2, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 60.

Branky a nahrávky: 25. Kovárník (Kohout), 31. Horel (Beneš) - 11. Štěpánek (Apfelthaler M.), 21. Sládek (Laurinc), 24. Sládek (Hrdlička, Tácha), 43. Tácha (Laurinc, Škarda).

Domácím nedělní den nepřál, i když to vypadalo ze začátku dobře. Oba celky měly své pasáže, ale lépe jej využil Suchdol. Ten v čase 10:32 šel do úzkého vedení 0:1. Tempo hry se ve druhé části začalo odvíjet lépe pro hosty, kteří využili dvě velké šance. Nejdříve se ve 21. minutě prosadil Sládek a o 3 minuty déle z přesilové hry se opět trefil Sládek. Po těchto gólech však přišel rychlý gól berounského Kovárníka, který vykřesal naději. Ještě lépe pro Kelty bylo v čase 30:23, kdy byl stav utkání 2:3. Domácí však nedokázali najít recept na vyrovnaní, přičemž Táchovi se povedlo ve 43. minutě pečetit tři body.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): „Utkání se Suchdolem nám rozhodně nevyšlo podle představ. Působili jsme velmi vlažným dojmem, hodně věcí z utkáních předešlých chybělo. Soupeři jsme tři body vlastně darovali, protože že by se hrál nějaký úžasný zápas, to ani náhodou. Náš výkon Jihočechům však umožnil poměrně lacino odskočit a v závěru jsme místo vyrovnání, a šance na to byly, inkasovali a na zvrat již nebylo morálních sil."

Blatná si hravě poradila s Ještěry

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. TJ Blatná Datels 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Střely na branku: 20:36, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 43.

Branky a nahrávky: 27. Stupka (Tomáš) – 2. Maňaska, 14. Maňaska, 17. Vaníček (Pangrác, Maňaska), 22. Braun (Říha I.), 34. Vaníček (Matějka, Bauš), 42. Říha D. (Braun, Matějka).

Velká motivace byla od začátku na holích blatenských hokejbalistů. Skvělou úvodní pasáž zažil hostující Maňaska, který individuálně otevřel skóre. Jak Blatná, tak Ještěři měli v dalších vteřinách menší šance, ale ujala se až Maňaskova ze 14. minuty. Datlové lépe zachytili i prostřední periodu, při které skóroval nejdříve Vaníček a následně Braun. Ještěrům se povedlo snížit na 1:4, ale to již bylo pozdě. Hosté k tomu všemu ve třetí části duelu dali ještě dva góly.