1. liga

Chceme se dostat se do předkola play off a v něm předvést kvalitní hokejbal, přeje si Hrabár

Jiří Hrabár pro tuto sezónu opustil extraligové HBC Kladno a aktuálně se věnuje mateřskému klubu z Berouna. S Kelty má na kontě zatím jen 4 body. Jak si tento hráč libuje v návratu do 1. Ligy? Kam až chce s Kelty dojít? A bude se Jiří Hrabár vracet do nejvyšší soutěže?

Návrat do druhé nejvyšší soutěže jsem si už dlouhou dobu přál

Jiří, Kelti se rozhodli navrátit do druhé nejvyšší soutěže. Napomohlo to k Vašemu návratu? Pro tuto sezónu již za Kladno v Extralize nenastupujete.

Návrat do druhé nejvyšší soutěže jsem si už dlouhou dobu přál a určitě i to přispělo k tomu, že jsem se Berounu letošní zimu začal věnovat na 100 %.

S jakou vizí jste s Kelty do 1. Ligy šli? Přeci jenom Vy už jste s nimi v 1. Lize hrával. Jak moc se tato soutěž změnila?

Do první ligy jsme šli především kvůli tomu, že nám dorůstají kluci do mužských kategorií a je to pro jejich budoucí rozvoj to nejlepší, co může být. Ano, tuto soutěž jsme s Kelty už dříve hráli, ale za dobu, co jsme tam nebyli, se první liga radikálně změnila a musím přiznat, že nevidím zas tak velký rozdíl mezi Extraligou a 1. Ligou. Některé týmy z předních příček by s klidem mohly v Extralize nastupovat.

Vám se úvod sezóny nepovedl. Na 3 body jste čekali až do zápasu s Ještěry. Teď jste bodovali proti Novému Strašecí. Jde vaše hra zápas co zápas nahoru?

Ano, začátek se nám nepovedl. Myslím, že to bylo hlavně kvůli tomu, že nás zaskočila kvalita první ligy a nebyli jsme zvyklí na takové tempo. Určitě si myslím, že se postupně jako tým zvedáme, ale samozřejmě bude ještě nějakou dobu trvat, než si všechno sedne, jak má.

Trápící se Kladno se může těšit na jarní příchod zkušeného Jiřího Hrabára, který bude i nadále působit v Berouně. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Na jaře se vrátím zpátky na Kladno do Extraligy

Jaké máte nastavené cíle po odehraných zápasech? Stále se zlepšovat a zkusit se prokousat do před kola play off?

Naše cíle jsou zlepšovat se zápas od zápasu a poučit se z vlastních chyb. Náš hlavní cíl pro tento rok je dostat se do předkola play off a v něm předvést kvalitní hokejbal.

A jak to vypadá s Vámi? Budete se chtít za nějaký čas navrátit do nejvyšší hokejbalové soutěže?

Se mnou je to jasné. Už minulý rok jsem před play-off Extraligy byl na Kladně domluvený, že podzim odehraji v Berouně v první lize a na jaře se vrátím zpátky na Kladno do Extraligy. Předpokládám, že poté budu kombinovat jak zápasy na Kladně, tak v Berouně.