1. liga

KOVO porazilo Ježky v Ježkárně! Blatná i Plzeň zvládly své přestřelky.

První listopadový víkend v 1. Lize zaznamenal mnoho branek a přestřelek. Brněnští Buldoci nestačili na Mladou Boleslav. Čamlíci naopak získali další tři body na svém hřišti! Vlčí smečka vykradla České Budějovice, přičemž Blatná s Plzní si vystřelily tři body po gólových hodech.


Pátek 4. listopadu 2022

Pardubice dokázaly obrat KOVO o další bod!

TJ KOVO Praha vs. HBC Pardubice B 2:1ss (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Střely na branku: 26:19, Vyloučení: 0:4, Přesilovky: 1:0, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 5.

Branky a nahrávky: 10. Kruček (Pátek, Kyclt), 50. Fluxa – 4. Lang (Kunc).

Páteční souboj KOVA a Pardubic vypukl překvapivě lépe pro hosty. Ti využili svůj dobrý vstup a v čase 3:45 šli okamžitě do vedení po brance Langa. Převahu postupně získávali domácí hráči, přičemž vyrovnat se podařilo v přesilové hře Kručkovi. Poté se vývoj duelu uklidnil a činili se zejména brankáři. Ti udrželi vyrovnaný stav 1:1 až do 45. minuty, dokonce i přes prodloužení. Rozhodnout musely nájezdy, v nichž o bonusovém bodu pro Pražany rozhodl Fluxa.

Neděle 6. listopadu 2022

Brno nezískalo body ani v Mladé Boleslavi!

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. HBK Bulldogs Brno 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Střely na branku: 34:24, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 3:3, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 36.

Branky a nahrávky: 2. Malina (Lhota L.), 9. Malina (Lhota L., Bydžovský), 32. Lhota T. (Lhota L.), 43. Erben (Nevosad, Bajer) - 25. Hudec (Heide).

Trápící se Brno nezačalo dobře ani v Mladé Boleslavi, protože rychle inkasovalo z hole Maliny. Ten dostal pas zpoza branky od Lukáše Lhoty a poté zakončil přesně. Buldoci měli možnost snížit v přesilové hře, ale naopak sami v početní výhodě inkasovali. Lhota ve středním pásmu vystihl balónek a poté poslal Malinu do samostatného úniku, který svůj druhý gól v zápase zakončil bekhendovým blafákem. Brno se na konci 1. třetiny dostalo ještě do tlaku, ale nic z něj nevytěžilo. Ve velkých problémech byli hosté na začátku druhého dějství, kdy se bránili v oslabení 5 na 3. To ale Buldoci ustáli, za což si vysloužili snížení. Skvělou zadovku od Heideho využil Hudec. Po 30 minutách hry tak byl stav 2:1. Tygři se uklidnili z kraje poslední třetiny, kdy na 3:0 navyšoval Tomáš Lhota střelou od modré čáry. Poté se Tygři dostali do varu a hosté nemohli přijít na to, jak zápas vyrovnat. Konečný stav na 4:1 pečetil mladoboleslavský Erben.

KOVO vyzrálo na Ježky za 3 body

Ježci Heřmanův Městec vs. TJ KOVO Praha 3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

Střely na branku: 25:21, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 3:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 100.

Branky a nahrávky: 4. Čejgl (Pilař T.), 34. Böhm (Šmíd, Pilař T.), 44. Macenauer (Šmíd) – 15. Tóth (Čejka, Sloup), 21. Čejka (Pátek, Sloup), 29. Tóth (Sloup, Pátek), 36. Grepl (Charbuský, Kyclt), 39. Sloup (Tóth, Kern).

Domácí Ježci skvěle zachytili úvod domácího zápasu před svými fanoušky. Velký úvodní tlak využil gólem ve 4. minutě Čejgl. Heřmanův Městec postupem času začal svůj tlak ztrácet a otěže zápasu začínalo přebírat KOVO. To v čase 14:28 vyrovnalo, když souhru Sloupa a Pátka zakončoval Tóth. Druhé perioda se domácím hokejbalistům vůbec nepovedla, přičemž Pražané ukázali svou sílu. Ve 21. minutě svou šikovnost zužitkoval Čejka a pár vteřin před koncem druhé třetiny přidal druhý gól Tóth. Ježci chtěli dvoubrankové vedení stáhnout, což se jim podařilo ve 34. minutě. Snížení vystřelil Böhm. Avšak Ježci udělali zásadní chybu, když si nepokryli Grepla. Ten KOVU navrátil dvoubrankové vedení. Domácí následně faulovali, čehož využil Sloup. Minutu a čtvrt před koncem se podařilo přesilovou hru využít i Ježkům, ale to neznamenalo nic víc než jen snížení.

Čamlíci na svém hřišti válí! Tentokrát to odnesly Pardubice

HBC Malenovice vs. HBC Pardubice B 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Střely na branku: 21:20, Vyloučení: 8:3, Přesilovky: 1:8, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0, Diváků: 65.

Branky a nahrávky: 7. Nohál (Hruboš, Zlámal), 19. Medřický (Mahdal, Brázdil M.), 23. Havlík (Machálek, Medřický), 40. Nohál (Hruboš, Havlík), 44. Nohál – 40. Socha (Lang, Bolek).

Čamlíci byli na zápas naladěni již od začátku zápasu, přičemž svého soupeře okamžitě zatlačili. Pardubice se v 1. třetině dostávaly místy do rychlých protiútoků, ale nic z nich nevytěžily. Toho využili domácí borci, kteří šli v 7. minutě do úzkého vedení po trefě Nohála. Ve druhé části se museli domácí spíše bránit v oslabení, ale početní výhody se hostům nedařilo využívat, z čehož těžily Malenovice. Nejdříve se mezi střelce zapsal Medřický a ve 23. minutě Čamlíci vedli již 3:0. Tříbrankový náskok domácí bránili až do času 39:27, kdy naději vystřelil Socha. Pardubice ihned inkasovaly, což rozhodlo. Ani přesilové hry hostům nepomohly, a tak do prázdné branky a v oslabení pečetil výhru 5:1 Nohál, který zaznamenal hattrick.


Neděle 6. listopadu 2022

Zápas Suchdola a Ještěrů odložen

SK Suchdol na Lužnicí vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem (odloženo)

Přetahovanou lépe zvládla Vlčí smečka

SK Pedagog České Budějovice vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Střely na branku: 33:24, Vyloučení: 2:4, Přesilovky: 4:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 55.

Branky a nahrávky: 12. Neruda (Kovařík), 14. Bárta O. (Zelenka) – 11. Michajličenko (Tůma), 27. Singer, 38. Michajličenko.

Repríza loňského semifinále znamenala pro oba celky velkou motivaci. Ve vyrovnaném duelu zpočátku zápasu zachytili lépe Pedagogové, kteří měli o trochu větší převahu než hosté. Vyrovnaný stav však trval do 11. minuty, kdy skóre otevřel hostující Michajličenko. Tento gól Pedagog nakopl, přičemž přišlo rychlé vyrovnání. První periodu zakončil gólem na 2:1 pro České Budějovice Ondřej Bárta. Vyrovnaná partie pokračovala ve druhé třetině, kde z převahy začali těžit hosté. To potvrdil vyrovnávací brankou Singer. Velmi podobný vývoj mělo závěrečné dějství, v němž tři body vystřelil Michajličenko. Domácím se vyrovnat nepodařilo i po velkém závěrečném tlaku.

Ohlasy po zápase:

SK Pedagog České Budějovice (hráč Miroslav Moser): „Úvod zápasu se lépe vydařil Smečce, ale my jsme dlouho neváhali a udeřili jsme taky. Celý zápas byl vyrovnaný, hrálo se na obě strany. Ve třetí třetině začala Smečka tlačit, a to se jim vyplatilo, vstřelili branku na 3:2. Posledních pět minut do konce jsme zkoušeli hru bez gólmana, ale velký tlak nám nevyšel.“

Vlčí smečka Ústí nad Labem (kapitán týmu Radek Zákon): „Do zápasu v Budějovicích jsme nastoupili s myšlenkou nic si nekomplikovat a hrát jednoduše. To se nám od začátku dařilo a mohli jsme jen litovat několika jasných šancí v první třetině, které jsme promarnili. Soupeř se pak dvěma góly po našich chybách dostal na koně, což se nám podařilo ustát, vstřelit dvě branky a týmovým obětavým výkonem jsme utkáni dotlačili do vítězného konce.“

Nové Strašecí prohrálo i s Plzní! O bod přišlo v poslední minutě

HBC Plzeň B vs. HBC Nové Strašecí 6:5 (1:1, 3:3, 2:1)

Střely na branku: 23:25, Vyloučení: 4:7, Přesilovky: 7:3, Využití: 2:1, Oslabení: 2:0, Diváků: 40.

Branky a nahrávky: 6. Štípek (Forejt, Poláček), 17. Smeták (Chramosta, Král), 17. Forejt (Chramosta), 19. Chramosta (Slezák), 33. Forejt (Chramosta), 45. Svoboda – 3. Čadek (Douša), 17. Javůrek (Wittmayer, Lev L.), 20. Lev L. (Javůrek), 21. Wittmayer (Čadek), 36. Kmeť (Duchoň).

Úvod duelu vyšel lépe Novému Strašecí, které otevřelo zápas rychlým gólem. Z dorážky se prosadil Čadek. Středočeši poté faulovali a přesilovou hru skvěle sehrál Forejt s Poláčkem. Mezi betony zakončoval Štípek. V první třetině branka již nepadla, i když byly šance na obou stranách. Druhé třetina byla na góly velmi hojná. Nejdříve byl hodně vidět Javůrek, který v 17. minutě poslal Středočechy do vedení po své dorážce. Velmi nešťastné chvíle ale prožil hostující gólman, který o pár vteřin déle pustil nahození Smetáka od červené čáry. Ve stejné minutě Dvořák inkasoval laciné nahození Forejta a Nové Strašecí rázem prohrávalo 3:2. Nové Strašecí si i nadále vybíralo svou špatnou pasáž. V přesilové hře modrožlutí hráči špatně rozehráli. Plzeňský Slezák skvěle zachytil nahrávku a dostal se s Chramostou do přečíslení 2 na 1, v němž si Chramosta věděl rady. Následující přesilová hra však byla pro hosty úspěšná. Po nahrávce Javůrka všechno prostřelil Lev, který snížil na 4:3. Mečouni si ale vedení nechali vzít, protože ve 21. minutě dorazil balónek do plzeňské branky Wittmayer. Poté se hra zklidnila, přičemž o výsledku musela rozhodnout poslední část zápasu. Do ní lépe vstoupili domácí. Forejt se dostal do samostatného úniku hned z kraje třetí třetiny a nemýlil se. Nové Strašecí ale rychle zareagovalo pohotovou brankou. Tu zajistil Kmeť. Nové Strašecí mělo poté dvě minuty před koncem zápasu možnost přesilové hry, v níž úmysly vystihl Deja. Ten vybojoval míček pro Svobodu, který z mezikruží prostřelil hostujícího brankáře.

Ohlasy po zápase:

HBC Plzeň B (trenér Stanislav Kastner): „Přestože jsme si v neděli připsali třetí výhru v řadě, tak ji hodnotíme jako nezaslouženou. Sice jsme dokázali zápas otočit a vstřelit šest branek, ale po většinu zápasu jsme vůbec nehráli tak, jak se chceme prezentovat. Naše hra postrádala týmovost a osobní odpovědnost za výsledek. V naší hře se nachází příliš mnoho nešvarů, které musíme co nejrychleji odstranit.“

Kelti se natahovali po skalpu Blatné! Ale marně

TJ Blatná Datels vs. SK Kelti 2008 7:5 (2:3, 3:2, 2:0)

Střely na branku: 52:26, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 1:3, Využití: 0:2, Oslabení: 0:1, Diváků: 255.

Branky a nahrávky: 3. Vaníček (Matějka), 8. Vinter Z. ml. (Maňaska), 19. Braun (Michálek, Koubek), 27. Šíp (Pangrác), 29. Braun (Matějka), 36. Šilhán (Matějka), 44. Matějka (Šilhán, Braun) – 1. Taufer (Horel, Beneš), 7. Taufer (Horel), 8. Beneš (Horel, Hrabár), 22. Taufer (Günther), 27. Urban (Kohout).

Kelti přijeli do Blatné velmi dobře naladěni. Ihned po 40 vteřinách vedli Kelti 1:0. Netrvalo dlouho, aby se prosadili i domácí. Ti využili střeleckou pozici Vaníčka. Avšak skvělou formu si z Berouna přivezl Tauer, jenž v čase 6:28 zaznamenal druhou branku a poslal Středočechy do vedení. O minutu déle dokonce Kelti vedli 1:3, když zužitkovali přesilovou hru, avšak si dvoubrankové vedení nechali vzít v čase 7:47. Zápas se přehoupl do 2. třetiny, v níž dominovali domácí hokejbalisté. Nejdříve vyrovnával Braun. Následně Datlové opět faulovali a Taufer v přesilové hře dovršil hattrick. Ve 27. minutě si navíc domácí nepohlídali Urbana při své vlastní přesilovce. Kelti vedli v tento moment 3:5 a schylovalo se k senzaci. Ale ve stejné minutě snižoval Šíp a gólem z 29. minuty vyrovnával Braun. Rozhodnout musela poslední část, v níž Blatná stupňovala svůj tlak. Ten jim vynesl branku Šilhána, přičemž se Kelti snažili vyrovnat ve hře bez brankáře. Definitivní slovo měl Matějka, který se trefil právě do odkryté klece.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Blatnou jsme zaskočili rychlou brankou a efektivitou v zakončení v prvních dvou třetinách. Škoda rychle a někdy i lacino inkasovaných gólů po situacích, které šly sehrát o něco lépe. Ve třetí části domácí stupňovali už tak vysoký tlak a vedoucí branku vstřelili po standardní situaci v našem obranném pásmu. Nesložili jsme zbraně, na konci utkání si vynutili přesilovku, a přestože jsme ji sehráli velmi dobře, branku jsme nevstřelili. Pak soupeř trestal a definitivně rozhodl. Týmu lze vytknout, s výjimkou výše zmíněného, minimum. Se silným soupeřem jsme sehráli duel, ve kterém jsme sahali až do konce po bodu, hráči chodili ze hřiště vyždímaní snahou nechat tam vše, a i proto nelze naše vystoupení hodnotit jinak než pozitivně. Když k tomu přičteme parádní početnou diváckou návštěvu nezbývá než věřit, že se do Blatné na jaře v play off podíváme."