1. liga

TOP 5 nejlepších momentů 1. Ligy! Jaké zajímavosti se na podzim v druhé nejvyšší soutěži udály?

Druhá nejvyšší hokejbalová soutěž je každým rokem vyrovnanější a týmy se zkvalitňují. A to musí diváky bavit! Jaké nejlepší momenty se ve Východní či Západní divizi přihodily? Přinášíme vám z pohledu naší redakce TOP 5 nejlepších momentů, statistik či hráčů z 1. Ligy!

TOP 1 – Blatná neprohrála 11 zápasů v řadě, navíc má tři nejproduktivnější hráče Západní divize

Blatenští hokejbalisté si po titulu ve 2. Lize na západě Čech osahali prvoligový hokejbal velmi rychle. Navzdory prvnímu prohranému zápasu proti vicemistrovi z Vlčí smečky začali Datlové sbírat body jako na běžícím pásu. Jejich urputilost a touha ke hře jim na podzim přinesla 11 výher v řadě, přičemž jejich ofenziva je mohutná. Za 13 duelů Jihočeši nastříleli 73 branek. Kam to tento rozjetý klub v této sezóně dotáhne? Blatné funguje jak tým, tak sami hráči. Například David Braun dokázal v kanadských statistikách nastřádat 34 bodů, přičemž TOP 3 statistik uzavírají právě jeho spoluhráči, Pavel Šilhán a Sebastian Vaníček.

TJ Blatná Datels se v 1. Lize chytla přímo náramně. Autor fotky: Martin Halíř.

TOP 2 – Martin Kruček vyměnil Kert Park za KOVO! Svůj um ukazuje v 1. Lize

Je velmi nezvyklé, že v této sezóně Martin Kruček obléká jiný dres než ten lužinský. Tento zkušený a velmi šikovný forward navíc vyměnil na podzim Extraligu za 1. Ligu. Martin Kruček nastupuje za tým KOVA. To se na něj může spolehnout ve velkém měřítku. Tento reprezentant Pražanům zajišťuje téměř každý gól, když nastoupí do zápasu. Z 8 duelů tento borec nasbíral 17 bodů za 5 gólů a 12 nahrávek, přičemž s Janem Čejkou tvoří opravdu údernou dvojici. Uvidíme tohoto borce na jaře také v 1. Lize, nebo se navrátí do nejvyšší soutěže?

TOP 3 – Nejlepší obranu v lize má paradoxně poličská Kometa!

Podle tabulek jednotlivých divizí lze vysledovat, že v Západní divizi 1. Ligy padá mnohem více gólů než v té Východní divizi. Čím to je? Hra na západě Čech je více otevřená, nebo jsou týmy šikovnější v útoku? Na východě umí týmy lépe bránit, když využívají své styly hry? To je otázkou, ale v těchto statistikách je vidět velká ojedinělost. Poličská Kometa v 1. Lize vždy patřila k týmům, které se zaměřovali zejména na útočnou hru. Komeťáci patřili k celkům, které dávali nejvíce gólu v lize, avšak tento podzim tomu bylo jinak. Polička si na podzim vytvořila velké množství šancí, avšak její produktivita se zastavila na 37 gólech, což není zvyklé. Východočechům se ale povedlo zapracovat na obranné hře, přičemž Polička jako jediný celek inkasovala 25 branek. Povede pro Kometu skrze obranu cesta k úspěchu?

Bude v jarní části Martin Kruček na pražském KOVU pokračovat? Zdroj fotky: TJ KOVO Praha.

TOP 4 – Přestřelka podzimu mezi Strašecím a Blatnou! Vaníček a Braun skončili s hattrickem

Velkou přestřelku v 1. Lize zažilo Nové Strašecí proti Blatné. Tento duel v neděli 13. listopadu 2022 skonči 6:10 ve prospěch Datlů, kteří si podmanili první třetinu, avšak Středočeši se do zápasu dokázali vrátit v prostřední periodě. Toto jim opravdu jde, avšak jim na podzim chybělo to vždy dotáhnout do konce. Vyrovnanou bitvu rozhodla až třetí třetina, v níž zaúřadovalo duo Braun – Vaníček, které si navíc na svůj účet připsalo 7 branek (D. Braun – 4 branky a S. Vaníček – 3 branky – pozn. red.).

TOP 5 – Fotbalový výsledek v hokejbale? I to je možné! Pardubice remízovaly s KOVEM 1:1

HBC Pardubice B a TJ KOVO Praha mezi sebou na podzim odehrály dva duely. Oba skončily remízovým výsledkem, přičemž jeden z nich skončil jedním gólem na obou stranách. Je toto vůbec v hokejbale možné? V tomto duelu se museli činit brankáři, kteří dohromady zlikvidovali 43 střel. V nájezdech duel rozhodl pražský Fluxa. Bude tato obranná hra východní celků rozhodovat v play off?