Extraliga juniorů

Zlepšení oproti podzimu pozoruji zejména v pohybu a bojovnosti, hodnotí vstup do jarní části Dostál

Pardubice načaly jarní část Extraligy juniorů třemi vítězstvími a drží naději na účast v play off. V zápase proti Malenovicím se činil zejména Ondřej Dostál. Co prozradil o výkonech svého týmu v nadstavbě nebo cílech pro stávající ročník?

Minulý víkend jste s týmem podstoupil úspěšný výjezd do Malenovic. Domníváte se, že rekonstrukce tamního povrchu prospívá aktuálně také domácím, nebo položení plastu nahrává do karet spíše vám a dalším soupeřům, kteří se na plastu běžně pohybují?

Myslím si, že rekonstrukce prospívá oběma stranám, ale pro týmy, které jsou na tento povrch zvyklé je to zatím určitě lepší než se trápit na betonu. Domácí se na povrch za nějakou dobu adaptují a posunu se tak vpřed. Celkově tedy do budoucna určitě přínosné pro všechny strany.

Vám osobně zápas vyšel na jedničku a vsítil jste hattrick. Proč právě v tomto utkání? Bylo to přihrávkami vašich spoluhráčů, slabším soupeřem, nebo se vám zápas prostě vyvedl lépe než jindy?

Určitě na tom má zásluha celá lajna. První třetinu jsme hráli dobře a Malenovice jsme skoro k ničemu nepustili a z toho pramenily naše šance, které jsme dokázali proměnit.

Do nadstavby jste vstoupili stoprocentně a toto utkání bylo již třetí vítězné v řadě. Myslíte si, že se na aktuální formě promítla týmová zimní příprava? V čem pozorujete zlepšení oproti podzimu?

Zimní příprava probíhala 3x týdně a musím říct, že byla docela náročná. Zlepšení pozoruji hlavně v pohybu a v bojovnosti. Dalším důležitým faktorem je naše sestava, která se ustálila a na každý zápas se scházíme ve velkém počtu.


Cílem je určitě medaile!

Zatím se vám daří, ale cesta bude ještě dlouhá. Považoval byste za velký neúspěch, kdyby se Pardubice letos nezúčastnily play off? Jaké reálné ambice si kladete pro letošní sezónu?

Určitě by to pro nás bylo velké zklamání. Cílem je určitě medaile, ale cesta bude ještě těžká a stát se může cokoliv. Věřím ale, že pro to uděláme maximum!

Jak jste vůbec spokojen s formátem Extraligy juniorů? Líbí se vám rozdělení sezóny na základní část, nadstavbu, kvalifikační turnaj a play off, nebo byste raději zvolil způsob, jakým se hraje nejvyšší česká soutěž, případně dorostenecká Extraliga?

Já osobně jsem s formátem spokojený, hraje se hodně zápasů a každý tým má šanci se probojovat do play off, i když mu úplně nevyjde základní část. Proto bych určitě neměnil.