Extraliga dorostu

První místa nadále patří Svítkovu a Kladnu. Ostatní pronásledovatelé ale rozhodně nic nevzdávají

Svítkov deklasoval Porubu a pojistil si první místo. To stále ohrožuje městský rival i pražská Hostivař, která se se Svítkovem nyní utká napřímo. Stejně tak Kladno zvítězilo a uhlídalo čelo tabulky. Tam v pronásledování pokračuje Plzeň, která tentokrát přešla bez potíží přes Kert Park.


Divize východ

Týmy Svítkova i Hostivaře nadělovaly, Pardubice se na 3 body nadřely více

Minulý víkend nebyla nouze o góly v Kyjově. Domácí hostili Ježky z Heřmanova Městce, kteří určovali tempo hry od úvodních minut. Již během prvních dvou třetin vsítili hosté šestkrát a směřovali k úspěchu. Až závěrečná patnáctiminutovka byla z hlediska skóre vyrovnanější, ale ani dvě branky domácích s výsledkem nic nezmohly. Ježci si z Kyjova odvezli vysokou výhru 8:3.

Pardubický Svítkov potvrdil roli favorita proti Porubě a doma jí nasázel 11 branek. Po první třetině to na debakl nevypadalo, ale ve druhé se domácí rozstříleli a soupeř se již jen vezl. Ve třetí třetině se skóre též měnilo pouze na straně Svítkova a brankář Černý tak nakonec udržel čisté konto. Ze zápasu odešli hned 3 domácí hráči se čtyřmi body.

Pardubice bojující o čelo tabulky bojovaly tentokrát na půdě pražského Kova. Zápas velmi střídmý na góly prvně měnil skóre až po 18 minutách hry a radovaly se Pardubice. Hosté se prosadili i ve druhém případě ještě o třetinu později a dále se skóre neměnilo. Za venkovní vítězství 2:0 získali pardubičtí hokejbalisté cenné 3 body.

Pražský tým Rebelů navázal na předehrávku z předešlého víkendu, ve které zvítězil 5:1 v Porubě. Tentokrát se tým z hlavního města podíval do Svitav, kde se s posledním týmem tabulky až nečekaně nadřel. Po gólech z 22. a 42. minuty zvítězili hosté 2:0 a aktuálně se drží na čtvrté příčce.

Gólovou podívanou naopak připravil další pražský zástupce, a to Hostivař. Ta na výjezdu do Opočna nadělila domácím 8 branek, na čemž se hattrickem výrazně podílel kapitán Radim Houška. V každé ze třetin inkasovali hosté pouze jednou a venkovní vítězství 8:3 je drží ve hře o čelo tabulky, o které si to nyní rozdá tváří v tvář se Svítkovem.

Divize západ

Důležité výhry Plzně a Berouna, Kladno si čelo tabulky pojistilo proti Ústí

Souboj posledního s předposledním nabídla západní divize. Třemošná usilovala o letošní premiérový bodový zisk, ale ani tentokrát nezačala nejlépe. Jako první se vedení ujala Blatná a do dvoubrankového vedení se dostala v druhé patnáctiminutovce. Domácí dokázali ve třetí třetině zareagovat a snížit, nicméně příliš pozdě na to, aby stihli vyrovnat. Blatná tak venku zvítězila 2:1 a Třemošná musí na své první body i nadále čekat.

Zajímavý duel se odehrál v Prachaticích, kde o body bojovali berounští Kelti. Domácím utekl hned začátek zápasu, ale před první sirénou ještě stihli snížit a drželi naděje na obrat. Ten se však nekonal a zbytek utkání ovládali hosté. Kelti přidali v každé z následujících třetin dvě branky a zvítězili poměrně vysoko 6:1.

Vyrovnaná přestřelka byla k vidění Českých Budějovicích, kde se Pedagog utkal se Suchdolem nad Lužnicí. Hosté se postupně dostali do vedení v rámci prvních 30 minut, ale ve třetí třetině byli nebezpečnější domácí, za které pálil ostrými hned třikrát Šimek. Nakonec však k obratu nedošlo a Suchdol si venku pohlídal těsné vítězství 5:4.

Další důležitou výhru připsala na své konto Plzeň, která si tentokrát poradila s pražským Kert Parkem. Po první siréně se sice odcházelo do kabin za nerozhodného stavu 2:2, ale ve zbytku utkání již Plzeň gól neobdržela, a naopak 4 přidala. Výsledek 6:2 z pohledu hostí drží Mečouny ve hře o první místo.

Čelo tabulky si nicméně zkušeně pohlídalo Kladno, které doma přehrálo Ústí nad Labem. Domácí se vedení ujali již v první třetině a Elba se již na koně dostat nedokázala. Vyrovnaný souboj výsledkem připomínala pouze závěrečná třetina, ve které už ale bylo pravděpodobně rozhodnuto. Na kladenské výhře 7:3 se nejvíce podílel čtyřmi body Vojtěch Vela.