Extraliga juniorů

Ústí triumfovalo v obou klíčových duelech a tlačí se do čela. Důležitou výhru zapsala Hostivař i Hodonín

Ústí nad Labem se přiblížilo na dosah Ježků. Z důležitých bitev s Kladnem a Berounem vytěžili jeho hráči všech 6 bodů. Hostivař se po bezproblémové výhře a ztrátě Kova vrací přechodně na první místo divize. Hodonín dalším vítězstvím stáhl ztrátu na Pardubice na jediný bod.


Nadstavba východ

Hodonín pokračuje ve sběru výher, Pardubice ztratily bod i proti Malenovicím

Hodonín v Brně navázal na úspěchy minulého týdne a body bral i tentokrát. S Buldoky se však nadřel ještě o něco více než s předchozími soupeři. Za smírného stavu skončily všechny 3 třetiny, ve kterých bylo k vidění hned několik slepených obratů a následných vyrovnání. Po základní části světelná tabule ukazovala nerozhodný stav 4:4, který rozlouskla během samostatných nájezdů obránkyně Hodonína Dinková. Vyhecované utkání nabídlo mimo jiné i několik vyšších trestů.

Po nájezdech skončil i druhý sobotní duel mezi Pardubicemi a Malenovicemi. Favorit z Pardubic šel do vedení rychle a brzy vsítil i podruhé. Hosté však postupně utkání otočili a domácí museli dorovnávat až ve třetí třetině. Za stavu 3:3 musela i zde vypomoci nájezdová loterie a v tomto případě byl úspěšnější domácí celek, za který rozhodl zkušený Hálek.

Nadstavba západ

Hostivař zvítězila v Novém Strašecí, Kovo zaváhalo s Rakovníkem a padá z druhé příčky

Hostivař si po dvou utrápených zápasech spravila chuť v Novém Strašecí. Suverénním vstupem do zápasu si zajistila brzké čtyřbrankové vedení, se kterým již soupeř nedokázal nic dělat. Pod stav 0:6 z pohledu domácích se podepsalo hned 6 různých střelců Hostivaře. V závěru již branka nepadla a brankář Keprt si ze Strašecí odvezl kromě 3 bodů i čisté konto.

Po pohodlném vítězství sledovali Pražané výsledek svého městského rivala z Kova. Na Palmovku přijel poslední Rakovník a překvapivě domácí Kovo zaskočil již v první třetině ze které odešel s jednobrankovým vedením. To vydrželo až do třetí třetiny, ale v ní přes všechna očekávání triumfovali opět hosté. Kovo tak po porážce 3:5 přepouští Hostivaři druhé místo. Největší zásluhu na prvním vítězství Rakovníku v nadstavbě má Štěpán Trajer, který nastupuje právě i za Hostivař v Extralize dorostu.


Nadstavba – Skupina A

Výhru zapsali Ježci a Beroun, hned 6 bodů o víkendu nasbírala ústecká Elba

Kelti se rychle oklepali z poslední porážky a obratem uzmuli body v Hradci Králové. Domácí přitom z úvodní třetiny odešli vítězně a po dvou třetinách byl výsledek pouze nerozhodný. Až závěr utkání zlomil hradeckým hokejbalistům vaz. Tam Beroun vsítil pětkrát a dosáhl na výhru 3:7. Za Kelty excelovalo útočné trio Horel, Taufer, Šlechta, které se podílelo na všech sedmi brankách.

Na další vítězství se tentokrát Ježci nadřeli proti Třinci. Nadějné vedení 3:0 po 30 minutách hry se hostujícímu Třinci podařilo značně zkomplikovat dvěma přesnými zásahy. Závěr utkání si Ježci už ale pohlídali, a zvítězili těsně 3:2. Vzhledem k zápasu k dobru může i přes prohru Třinec stále pomýšlet na přímý postup do play off.

Zásadní duel odehrála ústecká Elba na svém území proti Kladnu. Překvapivě bleskový nástup v podání domácích znamenal rychlé vedení 3:0. Kladno se prosadilo až ve druhém dějství, ale i v něm dvakrát inkasovalo a body se pomalu vzdalovaly. Definitivní byla třetí třetina, ve které Ústí uštědřilo svému soupeři další 4 přesné zásahy, a zvítězilo tak nakonec vysoko 9:3.

Náročný víkend pro ústecké hokejbalisty pokračoval v neděli, kdy přivítali berounské Kelty. Zatímco domácí si vítěznou atmosféru ze sobotního klání přinesli, hosté na své střelecké hody navázat nedokázali. Po nerozhodné první třetině se do dvoubrankového vedení dostala domácí Elba a úspěšně ho udržela až do závěrečného hvizdu. Vítězství 4:2 znamenalo zisk hned 6 bodů v průběhu uplynulého víkendu a posun v tabulce na druhé místo. Na vedoucí Ježky tak Ústí ztrácí už jen pouhé 3 body.