Extraliga dorostu

Plzeň potvrdila jarní formu a dotáhla se na čelo tabulky. V klíčovém duelu vyloupila Kladno

Hostivař znovu padla, naopak pardubické celky byly stoprocentní. Již druhým víkendem se dařilo i posledním Svitavám. Šlágr kola se odehrál na Kladně, kde mužstvo Plzně završilo stíhací jízdu skalpem domácích. Po úspěchu v nájezdech ztrácejí mečouni na rysy už pouze skóre.


Divize východ

Hostivař ztratila v derby s Rebely, Svitavy triumfovaly podruhé za sebou

Svítkov vstoupil do nového víkendu bez větších problémů a první místo potvrdil proti hokejbalistům Heřmanova Městce. Postupně navýšil vedení až na čtyřbrankové a Ježsci stihli v závěru pouze snížit na konečných 4:1. Trenér Svítkova Hlavsa se k zápasu vyjádřil takto: „V zápase s Ježky jsme věděli, že nám soupeř nedá nic zadarmo. Od začátku jsme byli střelecky aktivnější a postupnými kroky a aktivitou si došli pro vítězství. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy dobře hrající soupeř na chvíli ztratil síly a nám se podařilo odskočit na 3:0. Nedařili se nám příliš přesilovky, které soupeř dobře bránil. Nám chyběl větší tlak na brankovišti. Soupeř disponoval dvěma individualitami – Sedlák a Kachlík, kteří byli schopní se prosazovat 1 na 1 a dělali nám problémy. Škoda obdržené branky na konci zápasu. Dobrý zápas odchytal Maty Černý. Trochu jsme se natrápili i v koncovce, branek jsme mohli dát více. Tým však musím pochválit za dobrou hru a nasazení po celý zápas. Jdeme vstříc postupu na finálový turnaj a snad na to navážeme na horké půdě Rebel Praha.“

Kovo Praha nezvládlo ani druhý po sobě jdoucí duel z pozice favorita a po Svitavách vyhořelo i na půdě Kyjova. Utkání dlouho nenaznačovalo, kdo by mohl odejít jako vítěz. Domácí se dvakrát ujali vedení, ale v obou případech o něj zase přišli. Pouhých 21 sekund před koncem přišel rozhodující gól Kyjova na 3:2, který zpečetil další ztrátu Pražanů.

Svitavy se odrazily od minulého úspěchu a zvítězily i tentokrát. Poměrně vysoko přestřílely předposlední Porubu a připsaly si třetí výhru v sezóně. Suverénní výkon na domácím hřišti režíroval čtyřmi body Zahálka. Poruba nedokázala zabrat ani v jedné z třetin a po prohře 7:3 jí reálně hrozí pád na dno tabulky.

Opočno doma potrápilo Pardubice, když až do závěrečné patnáctiminutovky vedlo. Rangers nakonec vedení neudrželi a zejména zásluhou pardubického Hlaváčka došlo k obratu na 3:2 z pohledu hostů. Pardubický celek tak stále živí naději na první příčku, ze které se pokusí sesadit městského rivala.

Pojistit Pardubicím průběžné druhé místo pomohli pražští Rebelové, kteří v derby vyzráli na třetí Hostivař. Ve vyrovnaném utkání nebylo jednoznačné, kdo zvítězí, ale domácí Rebelové zodpovědnou hrou vybojované vedení udrželi, a nakonec přehráli Hostivař 4:2. Hostům se tak sen o zakončení základní části na čele tabulky značně vzdálil.

Divize západ

Prachatice, Kert Park i Suchdol dále bojují ve středu tabulky, Plzeň dobyla Kladno

Jako každý týden, i tentokrát se nachází na seznamu neúspěšných týmů Tatran Třemošná. Doma proti Suchdolu vzdorovala 20 minut a ve třetí třetině dokázala za stavu 0:2 i snížit, ale na více se již nezmohla, a nakonec padla 1:4. Suchdol nad Lužnicí si povinným vítězstvím pojistil střed tabulky.

Očekávaného vítězství dosáhly doma i Prachatice, když porazily Blatnou 3:1. Efektivní přesilové hry zajistily domácím dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině dokázala Blatná snížit, ale následně kapitulovala potřetí a bylo rozhodnuto. Prachatickým se budou získané body jistě ještě hodit, mezi třetí a sedmou příčkou se totiž nachází rozdíl pouhých 7 bodů.

V boji o třetí místo pokračuje i pražský Kert Park, který nedovolil překvapení v Českých Budějovicích. Pedagog příliš nevzdoroval a jeho neschopnost vsítit ulehčila Pražanům velkou část práce. Pohodlný výsledek 3:0 zajistil Kert Parku 3 body a Budějovicím již definitivně ujel vlak.

Šlágr kola se odehrál na Kladně, kde Plzeň hodlala potvrdit, že svou stíhací jízdu myslí zcela vážně. Skutečně se jednalo o souboj hodný prvního s druhým. Rysům se na domácí půdě podařilo odskočit během první třetiny na rozdíl dvou branek, ale svůj náskok ve druhém dějství ztratili. Třetí třetina o vítězi nerozhodla a za stavu 3:3 zápas došel až do samostatných nájezdů. Po této disciplíně se z vítězství radovali hosté, když nájezd proměnil Kotrouš. Plzeň se tak na Kladno definitivně dotáhla a na druhé příčce zůstává pouze kvůli horšímu skóre. Závěr základní části tak bude ještě hodně zajímavý. Udrží Kladno vedení, nebo Plzeň nakonec dosáhne na vrchol?