Extraliga juniorů

Nejlepším juniorským týmem zůstanou i po nadstavbě Ježci! Své první místo pojistil v derby i Svítkov

Ještě před koncem juniorské nadstavby hráči Heřmanova Městce rozhodli, že do play off poputují z celkového prvního místa. Čelo své divize potvrdil v pardubickém derby Svítkov. Triumfovaly i Prachatice, a také si své prvenství nejspíše pohlídají. Poslední otazník visí nad Třincem.


Nadstavba východ

Pardubické derby ovládl Svítkov, Buldoci venku zdolali Malenovice

Program uplynulého víkendu odstartovalo pardubické derby na půdě již jistě prvního Svítkova. Hosté hráli nejen o možnost ukázat městskému rivalovi, ale i pod hrozbou možného pádu na třetí příčku. Jasná střelecká převaha nicméně nezafungovala a domácí postupně zápas ovládli svou efektivitou. Výsledek 4:1 z pohledu domácích znamená, že Hodonín bude moc v následujícím zápase poskočit před Pardubice na druhé místo. K zápasu se opět vyjádřil i svítkovský trenér Hlavsa. „V zápase s Alfou jsme již měli jistý postup, ale i tak jsme chtěli předvést v derby dobrý výsledek. První třetina byla vyrovnaná, šance na obou stranách a nás dostal v přesilovce do vedení Lukáš Korec. Ve druhé třetině jsme předvedli tři zbytečné fauly a soupeř se dostal do velkého tlaku, kde nás podržel fantastický Procházka. Klíčový okamžik proběhl v 26. minutě, kdy po konci oslabení utekl Adam Havlík do brejku a zezadu byl zfaulován. Trestné střílení proměnil Tadeáš Kantor s velkým přehledem. Bohužel, naše vylučování pokračovalo a soupeř na začátku třetí třetiny snížil na 2:1. Hned vzápětí pak ale Lukáš Korec opět prostřelil brankáře Pardubic mezi nohy a bylo to 3:1. Pak se spustil velký festival faulů, neudržených emocí a utkání již bylo prakticky do konce rozkouskované. 15 sekund před koncem ještě krásnou ranou po buly završil na konečných 4:1 Tadeáš Kantor. Ze zápasu musím vyzdvihnout naše oslabení, kdy speciální formace fungovaly na výbornou. V brance čaroval Matěj Procházka. Soupeř byl dnes lepší, ale dali jsme mu lekci z produktivity. Bohužel se derby nevydařilo ani rozhodčím, kteří zápas nezvládli.“

O čtvrté místo si to rozdaly Malenovice s Brnem a byla z toho gólová nadílka. Jako první se rozstříleli domácí a po první třetině drželi dvoubrankový náskok. Druhé dějství patřilo pro změnu Buldokům, kteří dokázali utkání vyrovnat. Rozhodla třetí patnáctiminutovka, ve které úřadovali hosté a svého soupeře rozstříleli dalšími 5 góly. Venkovním vítězstvím 7:2 si Brno pojistilo čtvrtou příčku.

Nadstavba západ

Prachatice deklasovaly Kovo, střelecky se činil i Rakovník

Velmi důležitý duel se odehrál v Prachaticích, kde horalové hostili pražské Kovo. Domácí však utkání zvládli naprosto suverénně a Pražanům nedali sebemenší šanci na úspěch. Postupně navyšující se vítězství řídilo duo Pavlík a Makovička, oba se čtyřmi kanadskými body. Ukazatel skóre se nakonec zastavil na výsledku 7:0. Prachatice tak mají postup do předkola z prvního místa ve svých rukou, naopak Kovo již definitivně obsadí třetí pozici.

Identický výsledek byl k vidění v Rakovníku, kde domácí deklasovali Nové Strašecí taktéž 7:0. Domácím se povedl vstup do utkání, když soupeře zaskočili okamžitým gólem, ke kterému během první třetiny přidali další 3. Pak už zápas dotáhli do vítězného konce bez větších problémů. Kromě kapitána Trajera se tentokrát činil i pětibodový Pešek. Překvapivý debakl také rozhodl o konečném pořadí těchto dvou týmů. Rakovník obsadí čtvrtou pozici a na Nové Strašecí zbyde ona nepopulární pátá, respektive poslední.


Nadstavba – Skupina A

Důležité body posbíraly týmy Kladna i Třince, Ježci po výhře nad Ústím zůstanou první

Třinec nadále bojuje o přímý postup a naději se mu podařilo udržet i v domácím klání s Hradcem Králové. Na nepopulárním povrchu to opět nebyla žádná přehlídka hokejbalové krásy, ale domácí dokázali své zkušenosti s těžkým terénem přetavit v pohodlné vedení, které během utkání už neztratili. Nakonec Hradec podlehl 5:2 a jako jediný ze skupiny A se již jistě předkolu nevyhne.

Ústecká Elba si pohrávala s možností zakončit nadstavbu na prvním místě. Podmínkou ovšem bylo vyloupit Heřmanův Městec. Ježci doma bránili výsledek 0:0 déle než třetinu, pak se sami dokonce dostali do vedení. Ústí dokázalo odpovědět, a stejně tak dokázalo následně srovnat i podruhé v zápase. Veškeré naděje Elby nakonec zhatil 23 vteřin před koncem gólem na 3:2 Kachlík. Heřmanův Městec tak s jistotou postoupí do play off Extraligy juniorů z prvního místa.

O jistotu přímého postupu bojovalo Kladno s Berounem v areálu rysů. Vstup do utkání se lépe vydařil domácím, kteří nejprve vsítili po necelých dvou minutách a druhý gól přidali těsně před první sirénou. Po zbytek utkání diváci již gól neviděli a Kladno tak zvítězilo fotbalovým výsledkem 2:0. Zatímco domácí mají přímý postup tedy jistý, Kelti musí doufat v zaváhání Třince jak v Ústí, tak na Kladně.