Extraliga juniorů

Ve Finále Extraligy juniorů se utká Elba s Kelty! Heřmanův Městec zakončil sezónu na 3. místě

Semifinálové série jsou minulostí a v bojích o titul zůstávají poslední 2 celky. Ústí nad Labem zvládlo reparát a letos si zahraje ve finále. Soupeřem mu bude mužstvo Keltů, které zaskočilo vítěze základní části z Heřmanova Městce, a ten se tak musí spokojit s bronzovým umístěním.


Semifinále

Kladno přišlo o možnost pátého zápasu v nájezdech, do finále se protlačila Elba

Za vyrovnaného stavu se znovu rozjelo semifinále mezi Kladnem a ústeckou Elbou. Třetí utkání série se konalo netradičně již v pátek večer a výhodu domácího hřiště měli tentokrát Kladenští. Domácím se však první patnáctiminutovka nezdařila tak, jak by si představovali, a po necelých 12 minutách prohrávali již rozdílem 3 branek. Na góly Kurtyho, Nedomy a Kovala stihl ještě před první sirénou reagovat Patera. Ve druhém dějství branka nepadla a o osudu tohoto zápasu rozhodla až 38. minuta. Ve vlastním oslabení se prosadil ústecký Tomšík a naděje Kladna byly ty tam. Domácím nepomohla ani zjevná střelecká převaha a další gól už nepřidali. Naopak Elba přidala 5. gól, když na konečných 1:5 zvyšoval do prázdné branky podruhé Kurty. Do čtvrtého zápasu tak nastupovali pod menším tlakem hokejbalisté Ústí nad Labem.

Po denní pauze došlo na klíčový duel série mezi Rysy a Elbou v neděli, opět v prostorách kladenské arény. I tentokrát se prosadili jako první hosté, za něž vsítil Koval. Domácí nestačili odpovědět a z úvodu druhé třetiny se naopak prosadil hostující Macek. Na rozdíl od předchozího utkání se Kladnu podařilo využít střelecké převahy, když do druhé polovinu utkání vstoupili s jasným cílem, skóre otočit. Nejprve vsítil kontaktní branku Bauer v početní výhodě. Následně se na gól čekalo přes 10 minut, ale nakonec to byli skutečně domácí, komu se podařilo mlčení prolomit. O vyrovnání skóre se postaral Slavík, ale k obratu nedošlo, a v zápase se muselo prodlužovat. Nakonec musely napínavý duel rozhodnout až samostatné nájezdy a v nich byla ke smůle domácí znovu úspěšnější Elba. O těsném vítězství 2:3 rozhodl Tomšík a poslal Ústí do finále juniorské Extraligy. Loni se do boje o titul ze semifinále Elba neprobojovala, tentokrát má však vysněný titul na dosah a zbývá poslední krok.

Beroun ve dvou nesmírně napínavých utkáních vyzrál na Heřmanův Městec a zahraje si o titul

Vyrovnanou sérii nabízelo i druhé semifinále mezi Kelty a Ježky. Z Heřmanova Městce se v sobotu boje přesunuly do Berouna a skutečně šlo o napínavý duel až do konce. Jako první se vedení ujali domácí, když se trefil Černý. Na další gól museli diváci čekat až do 18. minuty, kdy za hosty vyrovnal Zmek. Tento stav ale netrval ani minutu, a Havel vrátil vedení na stranu Keltů. Následně se trefil i Krbec a domácím se konečně podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Nicméně ještě ve druhé třetině přišel s kontaktní brankou Pilař, a závěrečná patnáctiminutovka tak nabízela velmi atraktivní rozuzlení. Právě Pilař docílil z úvodu poslední třetiny vyrovnání, ale ani tentokrát se Ježkům nepodařilo dosáhnout na vedení, za Beroun se totiž trefil Šlechta. Ani ke konci zápasu však hosté nepřestali vedoucí celek trápit, a necelou minutu před finálním hvizdem hattrick završil Pilař, čímž poslal zápas do prodloužení. V něm se o vítězi nerozhodlo a na řadu přišla tak nájezdová loterie. Druhý postupový bod tak nakonec po skvělém výkonu uhájil Beroun, když mu vítězství 5:4 vystřelil z rozhodujícího nájezdu Horel.

Stejně tak nedělní utkání přineslo vysoce atraktivní střet. Keltům stačil poslední krůček k vysněnému finále, ale Ježci se z pozice vítěze základní části rozhodně nehodlali jen tak rozloučit se sezónou. První třetina se ubírala podobným směrem jako den předtím, skóre otevřel Krbec a domácí opět získali úvodní pasáž ve svůj prospěch. I druhá třetina nabídla pouze jeden přesný zásah, a znovu to byl ostrostřelec Pilař, kdo vyrovnal stav utkání během přesilové hry. Ježkům se ovšem ani napodruhé v uplynulém víkendu nepodařilo dostat se do vedení, naopak znovu udeřil Beroun. Vedení Keltům vrátil Kurhajec necelých 6 minut před koncem. Závěr zápasu značně připomínal sobotní duel, protože hosté využili svého finálního tlaku a znovu se jim podařilo vyrovnat, tentokrát 33 sekund před poslední sirénou z hokejky Šmída. Na prodloužení však zbylo více sil domácím a v 50. minutě rozjásal berounské příznivce gólem na 3:2 Šlechta. I tato série tak skončila po dalším velice těsném výsledku 3:1 na zápasy, a pro v základní části nezastavitelné Ježky to znamená celkové 3. místo v letošním ročníku Extraligy juniorů. Berounští Kleti se v příštím víkendu postaví rozjetému Ústí nad Labem a spolu si to rozdají o juniorský titul.

>>SLEDUJTE FINÁLE JUNIORŮ ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<