Extraliga juniorů

S odstupem času si uvědomíme, jaký úspěch jsme udělali, věří juniorský kapitán Ježků

Velkolepými výkony napříč celou sezónou sahali junioři Heřmanova Městce po celkovém prvenství, nakonec však padli v semifinále a brali bronz. Velkou měrou k třetí příčce přispěl kapitán týmu Vojtěch Šmíd, který se ohlédl za kompletní sezónou a nastínil i své aktuální plány.

Letošní sezóna pro vás skončila třetím místem. Čekal jste po úspěchu v základní části i nadstavbě, že první skončíte i po play off? Berete nyní bronzové pozice jako zklamání, nebo jste i přes možné vyšší cíle spokojený s konečným umístěním?

Věřil jsem, že můžeme uspět i v play off, ale jak jsme se sami přesvědčili, je to jiná soutěž. Týmy jsou daleko bojovnější a hezké góly už nepadají. Vzhledem k průběhu sezóny je třetí místo spíše zklamání, ale s odstupem času si uvědomíme, jaký úspěch jsme pro naše malé město udělali.

O účast ve finálových bojích vás připravil tým Keltů z Berouna. Jak celkově hodnotíte semifinálová střetnutí? Co chybělo k postupu z této vyrovnané série?

Tým Keltů nás překvapil svou touhou, rval se o každý míček, a v některých fázích zápasu se k nim přiklonilo i potřebné štěstíčko. Každopádně jsem rád za to, jak byla série správným způsobem namotivovaná a obešla se bez zákeřností.

Jak byste zpětně zhodnotil celou sezónu od základní části, přes nadstavbu až po vyřazovací boje? Která fáze letošního ročníku Vám přišla nejvydařenější? Zažil jste v něm s týmem i nějaké slabší chvíle?

Myslím, že se nám vydařila hlavně nadstavba. Poměřili jsme síly i se západní skupinou a přineslo to krásné zápasy. Nejsem si vědom nějakých slabších chvil, když se prohrálo, šli jsme do dalšího zápasu s čistou hlavou a vždy hráli svoji hru.


Ježci obsadili po jízdě v základní části konečné 3. místo v Extralize juniorů, za které se rozhodně nemusí stydět! Zdroj fotky: fcb Ježci Heřmanův Městec.

Chci se probojovat na Mistrovství světa!

Dařilo se Vám i osobně a v play off zatím držíte první příčku v kanadském bodování. Jste spokojený s výkony, které jste letos předváděl, nebo byste rád něco ještě vylepšil?

Spokojený bych pravděpodobně byl, ale jen kdyby se postoupilo. V play off musí jít osobní statistiky stranou, a já se snažím vždy pomoci hlavně týmu.

Kromě působení mezi juniory jste aktivně přispíval i k výsledkům mužského týmu Ježků v 1. lize, který zakončil své působení ve čtvrtfinále. Jak se nahlíží na zakončení sezóny v tomto týmu? Jaké pocity máte ze svého pobytu ve výběru mužů Vy osobně?

Náš cíl byl postup do play off, kde jsme narazili na ostřílenou Vlčí smečku, která ví, jak se play off hraje. Věřím, že postupnými krůčky úspěch brzy přijde. Z prvoligových zápasů jsem si odnesl, že mezi chlapy je na vše daleko méně času a není prostor vymýšlet složitosti.

Jaké cíle si kladete pro příští sezónu, ať už individuální, nebo týmové v rámci jakékoli kategorie? Jak se plánujete přes prázdniny připravit?

Určitě bych se chtěl letos probojovat do nominace na domácí mistrovství světa. Poté se plánuji opět zapojovat do přípravy s muži, a ve svém posledním roce chci dosáhnout úspěchu v juniorské soutěži.


Vojtěch Šmíd nyní touží po domácím Mistrovství světa v Liberci. Povede se mu vybojovat nominaci do národního týmu U20? Zdroj fotky: SK Kelti 2008.