Extraliga juniorů

Úvodní finálový víkend zvládla Elba s přehledem. Od titulu dělí Ústí jediný zápas!

Domácí prostředí Elbě svědčilo a ovládla oba střety s Kelty. Ti se budou v Berouně snažit oddálit mistrovské oslavy Ústí. Dokáží Severočeši využít dvou zápasů k dobru, nebo soupeř sérii zkomplikuje?

Finále

Druhá třetina byla pro Kelty konečná, úvodní finálový zápas získala ve svůj prospěch Elba

Sobotní odpoledne patřilo prvnímu utkání finálové série juniorské Extraligy. V Ústí nad Labem se představil po skalpu Heřmanova Městce Beroun. Domácí si v semifinále zase poradili se zástupci kladenského hokejbalu. Očekávala se útočná hra, ale první třetina tomu příliš nenasvědčovala, a poprvé se tak do kabin šlo za bezbrankového stavu. Druhé dějství naopak přineslo změnu skóre hned pětkrát. Ledy prolomil už v úvodu třetiny domácí Kučera, na kterého o 4 minuty později navázal z přesilové hry Růžička. Ve 24. minutě se Keltům podařilo vsítit kontaktní branku, když se prosadil Taufer.

Závěr třetiny však opět ovládla Elba, která po přesných trefách Kurtyho a Tomšíka odskočila již na tříbrankový rozdíl. Závěrečná pasáž nepřinesla žádné zásadní změny a domácí směřovali k prvnímu úspěchu. Definitivní tečku přinesl 3 minuty před koncem utkání z další přesilové hry Tomšík, když upravil skóre na 5:1. Vedení v sérii se tak suverénně zhostilo rozjeté Ústí.


Fauly zabránily Berounu změnit stav zápasu i série, Ústí dělí od titulu jediný zápas

Pokračování přišlo na řadu přesně o den později na stejném místě, tedy v ústeckém hokejbalovém areálu. Diváci viděli tentokrát gól již v úvodní patnáctiminutovce a opět to byli domácí, kdo se radoval. Skóre otevřel po 7 minutách Koval. Druhá třetina opět nevyzněla pro hostující celek nejlépe a na jejím konci Kelti znovu ztráceli 3 branky. Postupně se za Ústí prosadili Macek a Nedoma z trestného střílení. Akutní potřeba Berouna zvrátit výsledek utkání se projevila hned v prvních minutách třetí třetiny. Početní výhodu využil Horel a vrátil svému týmu naději na vyrovnání.

Domácí však otěže neuvolnili a po dalším faulu hostů vsítil z přesilové hry na 4:1 Jelen. Skóre se dále již neměnilo a Ústí si připsalo druhý důležitý bod. Nyní se série přesune do Berouna, kde budou Kleti bojovat o možnost obrátit stav finálových bojů a připravit Elbu o titul. Té stačí jediné vítězství a stane se novým juniorským mistrem.