Extraliga juniorů

Byl to určitě nejlepší moment v mé hokejbalové kariéře, má radost mistr juniorské Extraligy Tomáš Kapusta

Ústecká Elba v uplynulé sezóně vybojovala titul v Extralize juniorů. Ke zlaté medaili dovedl tým kapitán Tomáš Kapusta, který ve třetím finálovém utkání vsítil vítězný gól. Ústecký hokejbalista hraje ve více soutěžích, na další sezónu se už připravuje s extraligovou Elbou.

Už na začátku sezóny jsme si s klukama řekli, že cíl pro sezónu je titul

Tomáši, s juniory jste jako kapitán týmu v uplynulé sezóně vybojoval titul. Jak na takové zakončení mládežnické kariéry budete vzpomínat?

Vzpomínat na to budu jenom v nejlepším. Sezóna neměla žádnou chybu a to jak z pohledu výsledku, tak i z pohledu kolektivu v kabině.

V základní části jste se v divizi Západ umístili na první pozici, v nadstavbě ve skupině A jste byli na druhém místě. Věřili jste, že také v play off dojdete daleko?

Já osobně jsem tomu věřil. Už na začátku sezóny jsme si s klukama řekli, že cíl pro sezónu je titul. A i když nás na začátku trápily nestabilní výkony, pořád jsem věřil, že na to máme a jsem rád, jak to dopadlo.

Ve vyřazovacích bojích jste prohráli jen jedno utkání v semifinále. Kde byla vaše silná stránka?

Naše silná stránka byla hlavně v síle všech tří lajn. Ať šla na hřiště první nebo třetí lajna, tak na hřišti bylo pět kvalitních hráčů a to byl i důvod, proč jsme dostávali málo gólů, protože na hřišti byli hráči, kteří nedělají moc chyb.

Určitě mi nejvíce pomohli společné tréninky s naším A-týmem

Ve třetím finálovém utkání jste vsítil vítěznou branku v předpolední minutě. Co si z tohoto zápasu nejvíce pamatujete?

Nejvíce si určitě pamatuju chvíli, kdy zazněla poslední siréna a my jsme se rozběhli k našemu brankáři oslavovat. Byl to určitě nejlepší moment v mé hokejbalové kariéře a doufám, že tenhle pocit budu moci alespoň ještě jednou zažít.

V Ústí nad Labem jste v minulé sezóně nastupoval ve více soutěžích, nejvíce jste působil kromě juniorů také v Extralize a 1. Lize. Jak Vám zkušenosti z mužských kategorií pomohli v juniorském týmu?

V Áčku Elby i ve Vlčí smečce jsem hrál po boku zkušených hráčů, kteří mi radili během sezóny co zlepšit. Určitě mi nejvíce pomohli společné tréninky s naším A-týmem, kde jsme mohli natrénovat třeba oslabení, které jsme měli v juniorce velmi dobré.

Za chvíli už začne další sezóna. S jakým mužstvem se připravujete a jak probíhá příprava?

Momentálně se připravuju s extraligovou Elbou, kde probíhá velmi náročná letní příprava. Ačkoliv jsou tréninky velmi náročné, tak díky skvělé partě lidí mě baví a už se těším na sezónu, kde budu nastupovat jak za zmiňovanou Elbu, tak za Vlčí smečku.

Tomáš Kapusta zakončil mládežnickou kariéru titulem, v další sezóně bude o další úspěch bojovat v nejvyšších mužských soutěžích. Autor fotky: Tomáš Laibl.