Extraliga juniorů

Extraliga juniorů je zpět a první kolo atraktivitou rozhodně nešetří!

Po letní přestávce se pomalu dávají do pohybu všechny soutěže, a jako další je na řadě ta juniorská. Hned v prvním kole se mohou diváci těšit na vzájemný střet loňských finalistů, nebo na premiéru navrátilců z Plzně. Začne Ústí cestu za obhajobou úspěšně? A jak odpoví další favorité?

Divize východ

Program nové sezóny odstartuje souboj šestých týmů z obou loňských divizí. Vylepšit postavení po základní části bude chtít pardubická Alfa, která na domácím hřišti přivítá pražské KOVO. Loni se mužstva nepotkala, kdo si tedy nakonec přisvojí vítězství?

Kdo se loni naopak střetl, jsou týmy Heřmanova Městce a Brna. Ježci, jakožto suverénní vítězové loňské základní části, budou favority i tentokrát, ale Buldoci také jistě nebudou chtít odjet s prázdnou, i vzhledem ke snaze vylepšit loňskou sedmou příčku. Dostojí domácí formě z poslední sezóny, nebo utrpí Ježkárna překvapivou ztrátu hned na úvod ligy?

Ve stejný čas dojde na jeden ze šlágrů kola mezi předloňským vítězem celé soutěže z Hostivaře a nabitým mužstvem Svítkova. V obou případech zaznamenaly týmy před sezónou citelné odchody, ale zároveň i posílení vlastních řad. Proto lze očekávat atraktivní hokejbal a velmi ostrý ligový start. Využijí Pražané výhodu domácího hřiště, nebo body pojedou domů s hostujícím celkem?


Divize západ

Druhou juniorskou divizi načne středočeské derby mezi Rakovníkem a Kladnem. Domácí posledně dosáhli pouze na sedmé místo, proto bude favoritem spíše loňský semifinalista posílený o čerstvé vítěze dorostenecké Extraligy. Půjde o jasnou záležitost, nebo hosté soupeře podcení?

Šlágrem kola bude repríza nedávného finále mezi Kelty a ústeckou Elbou na půdě Berouna. Ani letos nelze vyloučit tato mužstva ze hry o titul a vše začíná již tuto sobotu. Podaří se Keltům doma tentokrát uspět a vstoupit do nové sezóny i přes těžký los vítězně, nebo dá výsledek spíše vzpomenout na oslavy ústeckého titulu právě na tomto stadionu?

V poledne proběhne souboj Prachatic s Plzní na jihu Čech. S Horaly se musí počítat po loňském čtvrtém místě i letos, ale hned na začátek jim los přidělil těžký oříšek. Do hry vstupuje po ročním výpadku nový hráč, kterého nelze vynechat ze seznamu vážných adeptů na titul. Předchozí ročník juniorské soutěže byl Plzní obětován na úkor 1. Ligy mužů, ze které se hráči vracejí obohaceni zkušenostmi i fyzickou vyzrálostí. Ukáží Mečouni svůj plný potenciál hned při prvním výjezdu?