Extraliga juniorů

Pardubické derby vybojoval v prodloužení Svítkov. Mistrovská Elba tentokrát za 3 body

Po dvou kolech se plným počtem bodů může pyšnit Kladno nebo Beroun. Ústí odčinilo ztrátu z minulého víkendu a vyrazilo vstříc předním příčkám. Napínavý boj přineslo městské derby v Pardubicích, ze kterého vzešel jako vítěz Svítkov. Hostivaři se daleký výjezd nakonec vyplatil.


Divize východ

Pardubické derby ovládl Svítkov, Hostivař dobyla Hodonín po nájezdech

Celodenní zájezd do dalekého Hodonína si v sobotu odškrtli hokejbalisté Hostivaře. Na jejich výpravě je čekal tuhý odpor soupeře, který Pražany dokonce vysoko přestřílel. I přes tuto statistiku hosté získali první třetinu ve svůj prospěch výsledkem 2:3. Nestačilo ani brzké dvougólové vedení domácích. Po skvělém obratu v první třetině ale Hostivaři utekl i úvod té druhé, a přišlo vyrovnání, které nebylo prolomeno až do konce základní hrací doby. Tvrdou bitvu nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy a v nich byli úspěšnější hosté. Druhý bod za výhru 3:4 vystřelil v této speciální disciplíně Zámečník.

Druhý víkendový zápas se konal v Pardubicích za účasti domácího Svítkova a hostující Alfy. Městské derby se podle očekávání ubíralo ve vyrovnaném duchu s kvalitou na obou stranách, ale branek příliš nepadlo. Jako první se prosadili z přesilové hry hosté, ale navázat již nedokázali a v poslední třetině přišlo vyrovnání. Za stavu 1:1 se prodlužovalo, a tak se podruhé v utkání prosadil domácí Kantor, čímž rozhodl o zisku druhého bodu pro Svítkov. „V zápase jsme měli špatný pohyb a nedokázali jsme si vytvořit souvislý tlak. I přesto jsme si kvalitou vytvořili hromadu brankových šancí, které jsme bohužel neproměnili. Alfa hrála dobře, a my jsme se trápili ve středním pásmu. Dva body po zápase bereme, ale označil bych to spíše jako ztrátu. Myslím, že s takhle kvalitní sestavou bychom měli hrát úplně jiný zápas,“ hodnotí zpětně výkon svých svěřenců trenér vítězného celku Hlavsa.

Divize západ

Celky z Kladna i Berouna navázaly na výhry z prvního kola, první body bere ústecká Elba

Rakovník nepotkal ze startu ligy jednoduchý los a po Kladnu doma přivítal berounské Kelty. Těm se podařilo otevřít skóre už po necelé půlminutě hry, na což během první třetiny navázali ještě jedním přesným zásahem. Ve druhém dějství se odmlčeli, ale domácí výsledek nijak nezdramatizovali, a Kelti tak měli dostatek prostoru dotáhnout zápas do zdárného konce. Třetí třetinu využili k dalším dvěma brankám a celkově tak zvítězili pohodlně 0:4. Po dvou kolech jsou tak spolu s Kladnem jedinými týmy s plným počtem bodů, dodatečně se k nim však může přidat ještě Plzeň.

Jako poslední do soutěže vstoupili pražští Rebelové a na úvod je nečekalo nic snadného. V prvním ostrém startu se představili na půdě Kladna, které je uvítalo dvěma rychlými góly. Ani druhá třetina nenaznačila žádné překvapení a pomalu se spíše začal rýsovat debakl ve prospěch Rysů. První zásah hostů také nepomohl, a ačkoli se na něj podařilo ještě dvakrát ke konci utkání navázat, dalších několik gólů domácích rozhodlo o vysokém vítězství 13:3.

Porážku z prvního kola se doma pokusil odčinit úřadující mistr z Ústí nad Labem. V cestě stály Prachatice, ale vzdorovaly ještě v rámci možností ústeckých hráčů. Postupným dobýváním hostující branky se Elbě podařilo čtyřikrát udeřit, a čisté konto brankáře Koudelky tak znamenalo klidnou výhru 4:0, od které se bude tým chtít odpíchnout do následujících bojů na cestě za obhajobou.