Extraliga dorostu

Pardubice, Kelti i Kladno pokračují v dominantních výkonech. Vysoko se stále drží i Svitavy

Týmy Pardubic a Kladna zaujaly po dalších vysokých výhrách první místa svých divizí. Nadále stoprocentní jsou i Kelti, Svítkov nebo Svitavy. Po neúspěchu s Rebely ovládla Hostivař alespoň derby proti Kert Parku. Úspěšnou premiéru v novém ročníku mají za sebou plzeňští Mečouni.


Divize východ

Pardubické celky dále stoprocentní, Jeleni prvně bodovali, pražské derby tentokrát pro Hostivař

Nové kolo odstartoval další atraktivní zápas dvou útočných celků, který opět přinesl mnoho branek. Ježci doma v Heřmanově Městci hostili hokejbalisty Letohradu, přičemž oba týmy lovily první letošní body. Úvod patřil Jelenům, když se dvakrát rychle prosadili, ale těsně před první sirénou se Ježci dostali na dostřel. Vyrovnaná druhá třetina vývoj zápasu nikam neposunula. Obě mužstva vsítila po dvou gólech, a domácí tak stále ztráceli jednu branku. Definitivně rozhodla třetí třetina, ve které hosté třikrát překonali domácího brankáře a došli si pro vítězství 3:7. Pěti body se blýskl letohradský Fišer.

Napínavou podívanou slibovalo i utkání mezi Svítkovem a Hradcem Králové. Po dvou shodných třetinách, ve kterých se oba týmy prosadily celkem dvakrát, musela rozhodnout ta třetí, ve které se se konečně projevila střelecká převaha domácích. Těm se podařilo přidat další 2 branky, a protože již neinkasovali, zápas pro ně skončil vítězně 4:2.

Opava při premiéře na domácí půdě chtěla dát zapomenout na debakl z posledního kola v Pardubicích, tentokrát ve střetu se Svitavami. Ty se naopak posledně skvěle naladily pohodlným vítězstvím proti Ježkům a v takových výsledcích chtěly pokračovat i nyní. Přání se nakonec vyplnilo hostům, kteří sice první třetinu ovládli pouze o gól, ale v té druhé přesně zakončovali pětkrát a soupeř již nevzdoroval. Opava si bude kromě bodů muset počkat i na první gól, protože i brankář Svitav zaznamenal čistý štít a pomohl svému týmu k vysokému vítězství 0:9.

Rebelové vstoupili do sezóny výhrou v derby a nyní je čekal další silný soupeř v podobě Pardubic. Stejně tak hosté byli po patnáctigólové demolici Opavy dobře naladěni a očekával se dobrý hokejbal. Jako první se radovaly Pardubice, a i úvod druhého dějství patřil jim. Domácí se pokusili s výsledkem něco udělat až na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy ztráceli pouze gól, ale nakonec přišel čtvrtý gól Pardubic, který zpečetil osud Pražanů. Pod výhru 2:4 se zásadním způsobem podepsaly 3 využité přesilové hry pardubických hokejbalistů.

Po nelichotivém výsledku s Rebely potkalo Hostivař další pražské derby, tentokrát s Kert Parkem. I v Hostivaři utekla domácím první třetina, a v té druhé opět museli dohánět ztrátu, ačkoli jako první se vedení ujali právě oni. Vyrovnat se podařilo, ale v závěru utkání byly síly vyvážené a základní hrací doba nestačila. Utkání vyvrcholilo až samostatnými nájezdy, ve kterých o výhře 4:3 rozhodl domácí Režnárek. Nulou svůj tým během rozhodující disciplíny skvěle podržel brankář Soukup.


Divize západ

Kladno i Beroun i ve druhém kole drtivě zvítězili, Plzeň se zapojila do sezóny ve velkém stylu

Po drtivém vítězství proti Suchdolu čekala Kladno cesta do Blatné, která se na favorita dobře naladila úspěšným vstupem do sezóny ve Zlivi. Ačkoli počet střel mluví jasně ve prospěch Rysů, první třetina znamenala pouhý jednobrankový náskok. Druhé dějství však ukázalo, jak se věci mají, a hosté drtivě předvedli svou sílu. Po šesti gólech v rozmezí patnácti minut přidali ještě jednu tečku na závěr utkání a zvítězili hladce 0:8. Hattrick zaznamenal útočník z řad vítězů Schnaubelt.

V oslnivých výkonech z prvního kola pokračovali i berounští Kelti, kteří doma přivítali Prachatice. Dominantním nástupem domácí odskočili na rozdíl pěti branek a v tempu neubrali ani do druhé třetiny. V té vsítili pouze o branku méně a vše již naznačovalo vysokou prohru Horalů. Těm se sice ve třetí třetině podařilo vsítit čestný gól, ale inkasovali ještě šestkrát a po drtivé prohře 15:1 si na svou letošní první výhru musí počkat. Berounské představení podtrhli bratři Černí, kteří si oba připsali krom několika branek shodně i úctyhodných 5 asistencí.

Do soutěže vstoupila konečně i Plzeň, která se vydala do Jindřichova Hradce. Olymp doma držel krok celou úvodní třetinu, při které dvakrát i skóroval. Po změně stran však domácí kapitulovali, a od Plzně obdrželi likvidačních 8 branek. Ke konci zápasu se vývoj už příliš neměnil a skóre se zastavilo na výsledku 3:16. Nejvíce si vstup do nového ročníku užil plzeňský útočník Kořínek, jenž se na výhře podílel čtyřmi góly a dvěma asistencemi.