Extraliga juniorů

Hostivař se vyšvihla do čela tabulky! Kelti udolali Kladno, to pak zastavilo rozjetou Plzeň.

Hodonín si vyšlápl na loňského vítěze základní části z Heřmanova Městce a pustil do čela Hostivař. Kelti po dvou vítězstvích v prodloužení pokukují po vrcholu tabulky, tam ale po skalpu Plzně stále sedí Kladno. Na první body čeká tým Rebelů, který se dvakrát během týdne musel smířit s debaklem.


Divize východ

Brno poprvé bodovalo, Hodonín zaskočil Ježky a Svítkov si spravil chuť z předešlých ztrát

Nový hrací víkend načal domácí zápas brněnských Buldoků proti pražskému Kovu. Po bezbrankové remíze v první třetině se domácím podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, na kterých se v obou případech podílel obránce Foršt. Kovo dlouho nezvládlo reagovat a odpověď přišla až příliš pozdě. Necelou půlminutu před koncem přišla kontaktní branka, ale prohru 2:1 se Pražanům již odvrátit nepodařilo, a zůstávají tak bez bodu.

Zajímavou podívanou přineslo klání mezi Pardubicemi a Hodonínem, které tak navázalo na jejich vzájemná střetnutí z loňského roku. Vstup do utkání měli lepší domácí a dostali se do dvoubrankového vedení. Hosté pro změnu otevřeli skóre druhé třetiny, ale následně přišly další 2 branky domácích a pomalu bylo rozhodnuto. Na závěr se oba celky prosadily jednou a zápas skončil 5:2 z pohledu Pardubic.

Ježci přivítali v Heřmanově Městci hokejbalisty Svítkova, kteří stále hledají optimální formu, a očekával se tuhý boj. Lépe se však od začátku dařilo domácím a ke konci druhého dějství vedli již o 4 branky. Před druhou sirénou se sice stihli prosadit poprvé i hosté, ale na víc se již nezmohli, a po bezbrankové třetí třetině odjeli z Ježkárny s prohrou 4:1 a s předposledním místem v ligové tabulce.

Vzhledem ke státnímu svátku pokračovala liga už ve čtvrtek, a jako první si to rozdala Hostivař s Pardubicemi. Hostům se podařilo otevřít skóre, ale Pražané stihli vyrovnat ještě do první sirény. Ve druhém dějství se skóre vyrovnaného utkání obrátilo ve prospěch domácích, když využili početní výhodu. Závěr zápasu již patřil Hostivaři a po dalších dvou brankách bylo dobojováno s výsledkem 4:1. Třemi body se prezentoval ve svém druhém utkání po dlouhé pauze navrátilec do sestavy Hostivaře Jakub Sucharda.

Stejně jako Pardubice, i Hodonín sehrál druhé utkání během týdne, tentokrát doma proti Heřmanovu Městci. Velice napínavý duel odstartovala branka domácích, na kterou však Ježci zareagovali dvakrát během druhé třetiny a výsledek otočili. Jako první se prosadili i v závěrečné patnáctiminutovce, ale Hodonínu se také podařilo vyrovnat a zápas musel jít do prodloužení. V něm dokonal famózní obrat tým domácích, když se podruhé trefil Švec. Po prohře 4:3 v prodloužení Ježci přepustili místo na čele tabulky pražské Hostivaři.

Chuť si po další ztrátě z předešlé soboty chtěl spravit Svítkov doma s Brnem. Od prvních minut se domácím vytyčený úkol dařilo plnit a směřovali k prvnímu plnohodnotnému vítězství letošní sezóny. Po efektivním nástupu do první i druhé třetiny drželi náskok dvou branek, na které navázali třikrát v závěru utkání a definitivně rozhodli o pohodlném vítězství 5:0. Nyní se bude tým z Pardubic snažit navázat a posunout se blíže k horním příčkám.

Divize západ

Kelti dvakrát uspěli v prodloužení, Kladno ve šlágru čtvrtečního kola zastavilo Plzeň

Dalším přesvědčivým výkonem vstoupila do nového kola Plzeň na půdě pražských Rebelů. Náskok dvou branek si vybojovala po dvou shodných třetinách, ale nejtvrdší nápor si schovala až na závěr. Ovládnutí zápasu završili Mečouni pěti zásahy v průběhu třetí třetiny, po které ukazatel skóre hlásil stav 3:9. Na výsledku se největší měrou podílel reprezentační útočník Pavlíček s 6 body a kapitán Plzně Kopal, který zaznamenal o bod méně.

O první výhru bojovaly Prachatice proti Rakovníku, ale první gól zaznamenali hosté ze středočeského kraje. Horalům se však podařilo do druhé třetiny oklepat a čtyřmi brankami skóre otočili a pohřbili naděje svého soupeře. K závěru utkání upravili domácí výsledek na konečných 5:1, čímž letos prvně dosáhli na plný počet bodů.

Šlágr kola se konal v Berouně, kam přijelo silné Kladno. Dobrý vstup do druhé třetiny poslal do vedení domácí, ale ještě ve stejné pasáži bylo znovu vyrovnáno. Oba góly padly z přesilových her, ale vícekrát se v utkání početní výhodu žádnému z týmů využít nepodařilo. Nakonec rozhodlo až prodloužení, ve kterém se podruhé prosadil Váca, a ukořistil tak bonusový bod pro Beroun. Po skalpu dalšího z adeptů na titul se Kelti přetahují o čelo tabulky právě s kladenskými Rysy.

I v divizi západ se pokračovalo ve čtvrtek, a úspěšně si zastřílel tým z Ústí nad Labem. Na svém hřišti přivítala Elba pražské Rebely, kteří se znovu pokusili o premiérové body. První třetina jednoznačného vítěze zápasu odhalit nedokázala, ale druhé dějství tuto otázku již objasnilo. Domácí se prosadili celkem sedmkrát a v přesné střelbě pokračovali i ke konci zápasu. Nakonec z toho byla drtivá výhra 12:1, pod kterou se podepsal například ústecký útočník Šimic, když vstřelil hattrick.

Tuhý boj čekal na berounské kelty doma s Prachaticemi, které rozhodně nepřijeli rozdávat body zadarmo. Po bezbrankovém úvodu hosté sice dvakrát inkasovali, ale podařilo se jim ovládnout třetí třetinu, a zápas dostali do prodloužení. V něm Kelti potvrdili roli favorita a zápas dotáhli do zdárného konce, když vítězství 3:2 vystřelil svým druhým gólem Havel.

Napínavou podívanou sliboval střet mezi Kladnem a Plzní. Vyrovnaný duel skutečně přinesl atraktivní hokejbal, který nenapověděl konečný výsledek až do závěrečného hvizdu. Ještě po 40 minutách hry bylo skóre srovnané a čekalo se, kdo nakonec odnese body. Necelé 4 minuty před koncem se prosadil Schönherr a Mečouni už nestihli reagovat. Kladno si tak připsalo nesmírně důležitou výhru 4:3, a jako první zastavilo rozjetou Plzeň v její snaze dostat se do vedení ligové tabulky.