Extraliga dorostu

Pardubice a Beroun zůstávají stoprocentní. Hostivaři stačilo na další ztrátu pouhých 13 vteřin.

Letos první porážka potkala Svitavy, ale i Svítkov. Opavě nestačily na premiérový úspěch ani 4 branky. Hostivař připravilo o body nepovedených pár sekund, díky kterým zůstává Pardubicím plný počet bodů. Stejnou statistikou se pyšní i Beroun, který však ještě nahání Plzeň či Ústí nad Labem.


Divize východ

Svitavy poprvé ztratily, Kert Park vyzrál na Svítkov, Hostivař znovu zaváhala

Letohrad čekal v neděli zdánlivě jednoduchý úkol v podobě poslední Opavy, která doposud nedokázala vsítit ani branku. Čekání je sice nyní již u konce, protože tentokrát se jim podařilo dát hned 4, ale na premiérové body to ještě nestačilo. Ačkoli vstupy do jednotlivých třetin se hostům dařily, domácí Letohrad vždy předvedl dvojnásobek přesných zásahů. Pouze úvod závěrečné patnáctiminutovky se vydařil lépe právě Jelenům, za které v něm bleskově zkompletoval hattrick Schwach, a nasměroval tak svůj tým za vítězstvím 8:4.

Pražský Kert Park přivítal na domácí půdě pardubický Svítkov a hrát ve známém prostředí mu evidentně sedělo. Zatímco domácí vsítili v každé z třetin po jedné brance, ofenziva hostujícího mužstva se trápila až do závěrečného hvizdu a recept na brankáře Horského nenašla. Pražané si tak za výhru 3:0 připisují letos poprvé plný počet bodů, zatímco Svítkov se naopak musí smířit s první ztrátou v novém ročníku.

O první body kromě Opavy bojovali i Ježci v Hradci Králové. Domácí hráči se však rychle vzpamatovali z porážky od Svítkova a svého dalšího soupeře bez slitování pokořili. V první třetině udeřili čtyřikrát bez odezvy a bylo pomalu dobojováno. Druhé dějství se neslo ve vyrovnanějším duchu a Hradci se do většího trháku dostat nepodařilo. Na závěr ale zvýšil ještě dvakrát, a byl z toho výsledek 7:1, který drží Ježky na dně tabulky bez jediného bodu.

Skvělý vstup do sezóny se snažily potvrdit Svitavy v domácím utkání proti pražským Rebelům. Na rozdíl od předchozích duelů však nebyly příliš ofenzivně aktivní a dlouho se jim nedařilo skórovat. Naopak soupeř vsítil v průběhu prvních dvou třetin celkem třikrát a směřoval za ziskem bodů. Rebelové navázali i z kraje třetí třetiny, kdy zvýšili na rozdíl čtyř branek, a boj byl tak dokonán. Svitavy nakonec přešly do závěrečné ofenzivy, ze které vytěžily 2 branky, ale s výsledkem 2:4 se výrazněji hnout nepodařilo. Pro domácí to bylo první letošní zaváhání, Rebelové naopak dotáhli ztrátu na dělenou druhou příčku, kde se nyní nachází celkem 5 týmů.

Důležitý zápas sehrály Pardubice doma s Hostivaří a vstup vyšel lépe hostům. Pouhých 30 sekund trvalo hokejbalistům Hostivaře otevřít skóre. Domácím se vyrovnat podařilo, ale dotahovat museli i ve zbytku utkání. Po druhé třetině ztráceli opět jednu branku, a blíže bodům z vyrovnaného klání tak byla Hostivař. Pak ovšem přišla 41. minuta, ve které hosté nepochopitelně ztratili zápas. Pardubicím stačilo na obrat na 4:3 neuvěřitelných 13 sekund, ze kterých se Pražané již nevzpamatovali, a po další nešťastné ztrátě setrvávají až na 8. místě. Pardubice naopak jako jediné v divizi drží plný počet bodů.

Divize západ

Tatran stále bez bodu, naopak Plzeň, Kladno, Beroun i Ústí potvrdili roli favorita

Třemošná pokračuje v neblahých výsledcích z loňské sezóny, a tentokrát svými body obdařila jihočeský Suchdol. Ačkoliv na střely byl zápas vyrovnaný, efektivitou se mohl pyšnit pouze hostující celek, který během zápasu udeřil celkem pětkrát. Tatran nevstřelil ani branku a po prohře 0:5 zůstává na děleném posledním místě.

Pouze o bod lépe jsou na tom Prachatice, které tentokrát doma nestačily na Plzeň. V tomto případě se dominance Mečounů odrazila i ve statistikách, a už po první třetině bylo skóre o 4 branky. Během následujících třiceti minut hosté počet vstřelených branek ještě zdvojnásobili a došli si pro suverénní výhru 0:8, kterou podtrhla čistá konta obou jejich střídajících se gólmanů.

Další na programu se objevilo Kladno, které doma hostilo budějovický Pedagog. Ten se může v nové sezóně pyšnit stoprocentní bilancí, co zápas, to prodloužení. Kladenští sice odskočili bez problémů na rozdíl 3 branek, ale svou nepozorností dovolili vyrovnání, které znamenalo, že se bude opět prodlužovat. V tomto ohledu se však hostům předchozí zápasy napodobit nepodařilo, a poprvé si tak vyzkoušeli i samostatné nájezdy. V nich už bylo úspěšnější Kladno, které se po dvou bodech za výhru 4:3 po nájezdech posunulo prozatím na 2. místo. Hattrick díky rozhodujícímu nájezdu zapsal talentovaný útočník Schnaubelt.

O jednoznačnou záležitost šlo ve Zlivi, která hostila berounské Kelty. Ti se na svém soupeři postupně vyřádili osmi brankami a bezpečně si i potřetí udrželi neporazitelnost. Bez ztráty bodu tak aktuálně drží Kelti čelo tabulky a čekají, zda je doplní v dohrávce Plzeň nebo ústecká Elba. Svou sbírku kanadského bodování v tomto utkání nejvíce rozšířil šesti body David Černý.

Ani v posledním utkání kola favorit nezaváhal, když se do Ústí nad Labem vydala Blatná. Po dvou třetinách držela Elba čtyřgólový náskok, který vylepšovala i po startu závěrečné patnáctiminutovky. Datlům se podařilo nakonec vsítit alespoň 2 čestné branky, ale více se již nestalo a domácí zvítězili 6:2.