Extraliga dorostu

Elba a Pardubice vedou své divize s plným počtem bodů. Jindřichův Hradec poprvé bodoval

Hostivaři se nepovedlo uspět ani napočtvrté, ostatním pražským klubům se dařilo. Pardubice pokračují bez ztráty bodu i po čtvrtém utkání, stejně tak i ústecká Elba. Po přestřelce s Prachaticemi získal Olymp premiérové 2 body, naopak Třemošná zůstává po dalším debaklu bez bodu.


Divize východ

Opavě dobrý vstup do zápasu s Hradcem nestačil, Hostivař klopýtla i počtvrté za sebou

Říjnový program odstartoval minulou neděli v Heřmanově Městci, kde si to Ježci rozdali o své první body s pražským Kert Parkem. Úvod však domácím příliš nevyšel, když nejprve inkasovali ke konci první třetiny, a i v té druhé navazovali dvakrát Pražané. Ačkoli ještě před sirénou přišel regulující gól, Kert Park dokázal hbitě odpovědět a znovu vedl o 3 branky. Zápletku přinesla závěrečná patnáctiminutovka, ve které Ježci svého soupeře přehráli a vsítili solidní 3 branky. Na body to však nestačilo, protože hned po druhé přestávce si hosté stihli pojistit své vítězství, které nakonec znázornil těsný výsledek 4:5.

K překvapení mohlo dojít v Opavě, která nastoupila ve velkém stylu do domácího zápasu s Hradcem Králové. Třemi přesnými zásahy zaskočila favorita a dostala se do trháku. Piráti se však o přestávce oklepali a začali postupně dotahovat. Vyrovnat se jim podařilo až ve 35. minutě, ale od té doby definitivně převzali otěže zápasu. Pěti góly otočili skóre, a zejména díky čtyřgólovému Zamastilovi zvítězili 3:7.

Svitavy se nevrátily na vítěznou vlnu z úvodu sezóny a po Rebelech si vylámaly i na prvních Pardubicích. S favoritem se drželi na dostřel v podstatě celý zápas, ale ve vedení byli stále jen hosté, kteří nakonec v klidu získali plný počet bodů za výhru 1:3. I po čtvrtém zápase mají Pardubice stále plný počet bodů a vysedávají na ligovém čele.

Ve skvělých výkonech pokračují právě Rebelové, kteří doposud ztratili jen jednou. Tentokrát doma přehráli letohradské Jeleny vysokým skóre 8:3. Již na začátku určovali tempo hry a po první siréně drželi dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině gól nepadl a hosté tak stále mohli cítit šanci. Ta se ve třetím dějství však definitivně rozplynula, když domácí vsítili 5 branek. Po šesti bodech se na úspěchu pražského týmu podíleli Koch a Walter, čímž podpořili postavení Rebelů na druhém místě.

Hostivař ze startu ligy doplácí na těžký los, který jí tentokrát přihrál Svítkov. Do vedení se sice dostali domácí ke konci první třetiny, ale ve druhé polovině utkání převzali iniciativu hosté a třemi brankami zaskočili soupeře. Výhru 1:4 korunoval Svítkov chvíli po vstupu do třetí třetiny, a Hostivař tak nadále zůstává se dvěma body na 8. místě.

Divize západ

Ústí i po dalších dvou zápasech stoprocentní, Plzeň a Blatná nadělovali, Olymp poprvé zvítězil

Netradičně v sobotu odehráli dorostenci Suchdola utkání s ústeckou Elbou. O zpříjemnění víkendu se ze strany domácích jistě mluvit nedá, zato Ústí si z výletu alespoň přivezlo 3 body. Kanonáda skončila po třetinách 0:4, 0:3 a 1:5 výsledkem 1:12 ve prospěch Severočechů, kteří se posunuli vstříc horním příčkám tabulky.

Nedělní harmonogram odstartoval duel Blatné s Třemošnou a došlo na velmi pohledný výsledek. Domácím Datlům se dařilo často ohrožovat síť gólmana Třemošné a postupně se jim střelecká aktivita přetavila v debakl. Zejména díky šestigólové druhé třetině skončil zápas 10:0 pro Blatnou, což znamená, že Tatran ani v tomto utkání nedosáhl na první body a ze dna se ještě chvíli neodlepí.

Souboj týmů ze spodních řad tabulky přinesl zápas mezi Jindřichovým Hradcem a Prachaticemi. Olympu stačilo na první trefu neuvěřitelných 6 sekund, když se prosadil Launa. Ten o 2 minuty později druhou brankou skóre ještě navýšil, ale pak přišla řada i na hosty. Horalům se podařilo vyrovnat během jediné minuty a začínalo se nanovo. Během druhé třetiny došlo na obrat, který zařídila Kotlíková, a ta vedení Prachatic v následující patnáctiminutovce ještě navýšila. Poslední slovo si ovšem vzali domácí a ze závěrečného tlaku vybojovali další vyrovnání. Ani po prodloužení nebylo vítěze a rozhodnou musely nájezdy. V nich rozhodl o premiérových dvou bodech pro Olymp Launa, čímž zkompletoval hattrick a dokonal druhý velkolepý obrat tohoto utkání.

Roli favorita doma potvrdila i Plzeň, když si počíhala na hokejbalisty Zlivy. Těm se v utkání nevydařilo vůbec nic a domů se vraceli s dalším debaklem. V první třetině se Mečouni prosadili pětkrát, ve druhé navázali šestkrát a závěr zápasu korunovali dvěma brankami. Po vítězství 13:0 si drží stoprocentní bilanci a čekají na zaváhání ostatních ligových favoritů.

Poprvé v sezóně se dohrálo utkání za účasti Českých Budějovic v základní hrací době, nikoli však podle představ hráčů Pedagogu. Proti Ústí doma příliš nehrozili a postupně si nechali zápas utéct. Klíčová byla druhá třetina, ve které domácí inkasovali třikrát a na jediný gól do sítě Elby dále nenavázali. Po výsledku 1:4 zůstává Ústí na první příčce, ale nyní přichází výzva v podobě berounských Keltů.