Extraliga juniorů

Hostivař s Berounem zůstávají neporaženi. Kladno i přes druhou prohru setrvává na čele tabulky

Hostivař se drží na čele své divize bez jediné prohry. Podobnou bilanci si drží i Beroun, který ale na čelo stále ztrácí. Tam zatím díky více odehraným zápasům vysedává Kladno, po další ztrátě však může očekávat brzké sesazení z trůnu. Na první body stále čeká Kovo, Rakovník, ale také i Rebelové.


Divize východ

Hostivař dvakrát uspěla a zůstává první, Kovu nestačily na první body ani 2 další zápasy

Již pátý sezónní zápas stihl odehrát pardubický Svítkov minulou sobotu, tentokrát na pražské Palmovce, kde se mu postavilo domácí Kovo. Favorizovaní hosté dostáli své roli a Pražanům postupně nadělili výsledek 1:7, díky kterému se alespoň na chvíli posunuli na druhé místo. Naproti tomu Kovo znovu nedosáhlo na body a zůstává poslední. Své k utkání řekl i trenér vítězného mužstva Hlavsa. „Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. Kluci dobře kombinovali v útočném pásmu a dařilo se i elitní první lajně ve složení Kantor-Matýs-Lux, která byla u 4 branek. Vyzdvihnout musím i ostatní lajny, které se postupem zápasu sehráli a krásný gól do prázdné branky předvedla třetí lajna, když vyšachovala obranu domácích. Vzhledem k naší a soupeřově kvalitě to pro nás byly povinné tři body. S postavením v tabulce jsme zatím spokojeni, ale v nadcházejících týdnech budeme chtít obrat o body i top týmy.“

Prohození rolí oproti Dnu české státnosti proběhlo v utkání mezi Brnem a Hodonínem. Ačkoli stav byl po dvou třetinách nerozhodný, v poslední pasáži přetlačili domácí Buldoci svého soupeře a třemi brankami strhli vyrovnaný duel na svou stranu. Vítězstvím 4:1 se Brno oklepalo z porážky od Svítkova, naopak Hodonínu se navázat na překvapivý skalp Ježků tentokrát nepodařilo.

V Heřmanově Městci se proti sobě ve šlágru předešlého víkendu představili domácí Ježci a první Hostivař. Hosté měli velmi vydařený vstup do zápasu a vedli už po necelých 40 sekundách. Ve druhé třetině to byli znovu Pražané, kdo se gólově prosadil, navíc dokonce dvakrát. Ještě ve druhém dějství zažehl naděje domácích Pilař, ale ve třetí třetině se gólově opět prosadili jako první hosté. Pilař stihl korigovat skóre ještě druhým gólem, ale na více než výsledek 2:4 se Ježci nezmohli a padli podruhé za sebou. Hostivař po úspěšném výjezdu mohla setrvat na čele tabulky.

Další zápasy pokračovaly tuto sobotu, nejprve v Hodoníně, kam vyrazilo pražské Kovo. Domácí vstoupili do zápasu lépe a jasná střelecká převaha se projevila už po dvou minutách. Podruhé se skóre měnilo až po změně stran, a opět to byli domácí. Následně se prosadilo i Kovo, když kontaktní branku zařídil kapitán Číž, ale zbytek třetiny byl opět v režii Hodonína, který přidal ještě 2 branky. Závěr utkání byl opět gólově chudší a branka již padla pouze na straně hostů. Minutu a půl před koncem podruhé vsítil Číž, ale prohru 4:2 odvrátit nedokázal. Kovo nebodovalo tedy ani počtvrté a bude pro něj velmi obtížné se odlepit ze dna tabulky, ačkoli má stále zápas k dobru.

Napínavý duel se odehrál v Pardubicích, které se střetly s Ježky. Vyrovnaný duel nabídl první změnu skóre až po necelé půlhodině hry, kdy se radovali hosté. Domácí ale utkání zdramatizovali, když během třetí třetiny stav vyrovnali. O vítězi nakonec rozhodlo až prodloužení, ve kterém druhý bod za výhru 1:2 vystřelil kapitán Heřmanova Městce Šmíd.

Obhajovat pozici na čele tabulky musela Hostivař doma proti nepříjemnému Brnu. To se také dostalo do vedení jako první a favorit byl nucen otáčet. Obrat stihli domácí ještě v první třetině, ale hosté soupeře nepřestávali trápit a do druhé přestávky se šlo za nerozhodného stavu. Třetí třetina začala bleskovým gólem po 12 sekundách hry, když se podruhé za sebou trefil hostivařský Grepl. Následovala dlouhá pasáž brněnských snah o odpověď, která vyvrcholila až ve hru bez brankáře. Toho ale skvěle využili domácí a definitivně rozhodli o své výhře. Hosté pak zcela kapitulovali a nechali si dát ještě 2 rychlé branky, nakonec tak Hostivař uhájila první příčku pohodlně vypadající výhrou 2:6.

Divize západ

Beroun zůstává bez porážky, Plzeň pokračuje ve stíhací jízdě, vedoucí Kladno podruhé ztratilo

Minulý týden byl program skromnější a podívaná byla pro diváky pouze v Prachaticích. Horalové ve svém svatostánku hostili Kladno, které hájilo vrchol tabulky. Po bezbrankovém úvodu nabralo utkání nový náboj ve druhém dějství, kdy domácí kapitulovali a obdrželi 4 branky. K žádné reakci už nedošlo a zápas po další bezbrankové třetině skončil 0:4. Rysům se tak podařilo misi splnit a z prvního místa tabulky čekali na odpověď berounských Keltů.

Nový týden přinesl širší nabídku, jako například utkání Rakovníku s Plzní. Podle očekávání prožili lepší vstup do zápasu hostující Mečouni a po první třetině vedli o 2 branky. Stejným rozdílem skončila i druhá třetina a Plzeň kráčela za další výhrou. Jednou se hosté prosadili i během závěrečného dějství a s gólovou reakcí domácích z poslední minuty si nebylo třeba lámat hlavu. Rakovník padl 1:5 a zůstává bez bodu.

Na řadu přišel i jeden z největších šlágrů, které na diváky v západní divizi čekají. Kladno přivítalo doma obhájce titulu z Ústí nad Labem a k vidění byla očekávaná bitva do posledního hvizdu. Jako první se prosadili domácí, konkrétně 8 vteřin před první sirénou. Skóre se pak dlouhou dobu neměnilo, ale nakonec se Elbě podařilo vyrovnat ve 41. minutě, čímž zápas nasměrovala do prodloužení. V tomto případě skutečně došlo na obrat, když o výhře 1:2 rozhodl ústecký Kučera. Pro doposud první Rysy to byla druhá sezónní ztráta, identická s tou, kterou zaznamenali v Berouně.

Právě Beroun doma završil víkendový program proti pražským Rebelům. Favorit vtrhl do zápasu velmi aktivně a brzy vedl o 2 branky. Hosté však bojovali a stav ještě v první třetině vyrovnali, přesto nakonec odcházeli do šaten se ztrátou jedné branky. Po přestřelce z úvodu ve střeleckém tempu pokračovali pouze domácí, kteří udeřili třikrát a odskočili na pohodlný rozdíl čtyř branek. Na závěr už bylo téměř hotovo a skóre se tak proměnilo jen mírně. Výhra Keltů 8:3 byla tou dobou již jasnou záležitostí. Skvěle se prezentoval kapitán domácích Horel, který se na výhře podílel gólem a pěti asistencemi. Rebelové se tak připojili k Rakovníku a na své první letošní body musejí ještě počkat.