Extraliga juniorů

Plzeň vyloupila Beroun, následně doma zdolala Ústí a nově sedí na čele divize Západ!

Svítkov nezvládl zápas s Hodonínem a v tabulce pustil soupeře před sebe. Posunuli se i Ježci, když Pardubice ztratily další bod v Brně. Boj o vrchol západní divize graduje a hned 3 týmy mají stejně bodů. Plzeň jich z náročného víkendu vytěžila proti konkurenci pět. Obhájce na čelo aktuálně ztrácí.


Divize východ

KOVO favority nezaskočilo a zůstává bez bodu, Hodonín si počíhal na oslabený Svítkov

Sobotní porci zápasů načalo pražské derby mezi posledním Kovem a první Hostivaří. Domácí na Palmovce drželi s favoritem krok celou první třetinu, ve které diváci gól neviděli. Dočkali se až ke konci druhé patnáctiminutovky, když Hostivař konečně prolomila obranu Kova a třikrát skórovala. Ve třetím dějství přidali hosté ještě 2 zářezy a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí sice v početní výhodě vsítili alespoň čestnou branku, ale po prohře 1:5 zůstávají bez bodu.

Bezbrankovou první třetinu viděli diváci i v Brně v utkání mezi domácími Buldoky a Pardubicemi. Skóre se poprvé měnilo v 19. minutě, když vedení vybojovali domácí. Vyrovnané utkání pomalu směřovalo k úspěšnému konci pro Brno, ale necelou minutu před koncem se dočkali i hosté a vyrovnali. V prodloužení si pak Pardubice dokráčely pro vítězství 1:2 po rozhodujícím gólu Kamaryta.

Svítkov se v utkání s Hodonínem musel obejít bez několika svých opor a odrazilo se to i na výsledku. Vedení se chopili hosté a lépe vstoupili i do druhé patnáctiminutovky. Domácí se náhle potýkali s tříbrankovým mankem, které nejprve stáhli na rozdíl jediné branky, ale ještě před druhou přestávkou znovu inkasovali. Ani snažení ve třetí třetině nepřineslo úspěch. Vyrovnat se sice podařilo, ale síly již Svítkovu nestačily, obdrželi další 2 góly a prohráli 4:6. Hodonín tak získal velmi cenné 3 body a svého soupeře v tabulce přeskočil na 4. místo.

Podruhé během víkendu se představilo Kovo, které v neděli dostalo šanci na reparát proti dalšímu těžkému soupeři. Favorizovaný Heřmanův Městec se Pražanům skutečně podařilo zaskočit a po první třetině vedli 1:0. Střelci v barvách Ježků se však ve druhém dějství probudili a zlikvidovali naděje Kova čtyřmi přesnými zásahy. Zápas se pak již jen dohrával, třetí třetina skončila nerozhodně a hosté si z hlavního města odvezli plný počet bodů za výhru 2:5, čímž přeskočili Pardubice na druhé příčce.

Divize západ

Plzeň skolila Elbu i Kelty a posouvá se do čela, Rakovník ani Rebelové opět na body nedosáhli

Rebelové neprolomili smůlu ani na popáté a ztratili i proti Prachaticím. Ve vyrovnaném duelu jim nepomohlo ani několik přesilových her, a nakonec tvrdě doplatili na neschopnost v zakončení. Brankáře hostí se jim nepodařilo překonat ani jednou, naopak sami v každé z třetin inkasovali po jedné brance a prohráli 0:3.

Stejně jako Rebelové na body nedosáhl znovu ani Rakovník, který ovšem síly měřil s daleko silnějším soupeřem z Ústí nad Labem. Doma přesto favorita potrápil, zejména v defenzivě se mu velmi dařilo. Elba vsítila za celý zápas jediný gól, a hrála tak pod překvapivým rizikem. Nakonec ale vedení 1:0 udržela až do závěrečného hvizdu, a gólman Koudelka se tak může pyšnit čistým kontem.

Na tuhé boje o přední příčky z minulého týdne navázal Beroun doma proti Plzni a byla z toho skutečně intenzivní bitva. V první třetině otevřeli skóre domácí, ale odpověď Mečounů přišla hned vzápětí. Následovala dlouhá odmlka bez změny skóre, kterou prolomila až přesilová hra Plzně. I Keltům se ještě podařilo vyrovnat a základní hrací doba tak skončila nerozhodně. V prodloužení zlomilo Berounu vaz další oslabení, které podruhé využil plzeňský Pavlíček, čímž hostům vystřelil těsnou výhru 2:3 i bod navíc.

Po těžkých sobotních zápasech se proti sobě v neděli v důležitém utkání postavila Plzeň a Ústí nad Labem. Domácí Mečouni inkasovali jako první, ale pak navázali na bojovný výkon z předchozího dne a dostali se do vedení, znovu za pomoci přesilových her. Elba se snažila s výsledkem něco udělat, ale Plzeň odpověděla na každou korekci skóre ze strany hostů. Po dvou gólech zapsal Slezák, Kopal a opět i Pavlíček, na což soupeř plnohodnotně reagovat nezvládl a prohrál 6:4. Velmi úspěšný víkend vyhoupl Plzeň na čelo divize, ale vývoj na vrcholu tabulky bude ještě nesmírně zajímavé sledovat.