Extraliga dorostu

V souboji o čelo divize uspěla Elba v Plzni. Bitvu o hlavní město pak těsně vybojovali Rebelové

Derby v Praze patřilo Rebelům, kteří si poradili s Kert Parkem. V Pardubicích derby s Hradcem ovládli též domácí. Zvítězila i Hostivař či Svitavy. Pokračovaly také boje o první příčku na západě. Po utkání Plzně s Ústím ji drží Elba. Plzeň po kritické prohře tápala i v utkání s poslední Třemošnou.

Divize východ

Svitavy skolily Letohrad, Hostivař podruhé zvítězila, pražské derby těsně ovládli Rebelové

Další čtyřbrankové vystoupení Opavy odstartovalo nedělní program, ani tentokrát to však na body nestačilo. Doma je vytrestal silný Svítkov, když hned v první třetině udeřil osmkrát. Ve druhé střelecký apetit hostů částečně opadl, ale ofenzivní choutky neměli ani domácí, a zápas tak nijak zdramatizován nebyl. Poslední třetinu Svítkov jen v klidu dohrával a byla z toho remíza, která však Opavě nestačila na nic jiného než vysokou prohru 4:13. Čtyřmi góly a dvěma asistencemi řídil výhru pardubického celku útočník Drahoš.

Svitavy konečně navázaly na povedený vstup do soutěže a letohradské Jeleny doma porazily 6:4. Ačkoli první třetinu ovládli domácí o 2 branky, stejným výsledkem získal Letohrad ve svůj prospěch třetinu druhou. Rozhodující třetí třetinu si ale znovu pohlídaly Sršni a dvěma přesnými zásahy rozhodli o své výhře. Hostujícímu mužstvu nepomohl ani Schwachův hattrick.

Dále na řadu přišlo tradiční derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Lídr divize toho svému rivalovi příliš nedovolil a Hradec skončil s pouhými čtyřmi střelami mezi 3 tyče. Domácí brankář Kazda se tedy nijak nenadřel a připsal si čisté konto. Jeho spoluhráči na druhé straně skórovali čtyřikrát a vítězstvím 4:0 potvrdili své postavení na čele tabulky.

Derby nabídlo i hlavní město, kde se v Čimicích utkali domácí Rebelové a konkurenční Kert Park. Vyrovnané utkání nabídlo nerozhodnou první třetinu, na kterou lépe navázali domácí a do poslední pasáže vstupovali s jednobrankovým náskokem. Čtvrtý zásah už Rebelové nepřidali, ale ani soupeř se prosadit nedokázala a zápas skončil těsně 3:2 ve prospěch domácích. Pod všechny 3 branky vítězného mužstva se podepsal Patrik Walter.

Poslední z pražských týmů nestál stranou a na své půdě přivítal trápící se Heřmanův Městec. Hostivař po bídném startu do sezóny konečně uspěla v minulém týdnu proti Svitavám a na svůj úspěch potřebovala navázat. Ani tentokrát však dlouho výsledek neodpovídal očekávání Pražanů. Až v průběhu druhé třetiny se začali dostávat do většího trháku, který už udrželi a bylo z toho jasné vítězství 8:3. Povinných 6 bodů z posledních dvou zápasů nepochybně hráčům Hostivaře ulehčí, ale stále se nachází až na 7. místě, které budou ještě během podzimu jistě chtít vylepšit.

Divize západ

Kladno i Kelti zvládli roli favorita, Plzeň se trápila, Budějovice zapsaly další výhru

O poměrně jasnou záležitost šlo v Jindřichově Hradci, kde domácí Olymp hostil Kladno. Rysové úřadovali od prvních minut a během první třetiny nasázeli 4 branky. Další 2 zásahy bez odpovědi řišly i v následující třetině, a stejný počet gólu inkasovali domácí i v závěrečném dějství. Necelé 2 minuty před koncem se zmohli na gól i oni, ale jen korigovali výsledek na 1:8.

Pro druhou výhru v řadě si došel budějovický Pedagog, když na domácím hřišti přestřílel Suchdol nad Lužnicí. Vedení se domácí ujali už po neuvěřitelných šesti sekundách, a pár minut na to stihli skóre i navýšit. Větší přísun gólů nabídla druhá třetina, ve které Pedagog skóroval pětkrát a významně se přiblížil zisku tří bodů. Tentokrát již reagovali hosté, ale náskok byl příliš velký a výsledek se jim zvrátit nepodařilo. Ve třetí třetině byl obraz hry podobný a České Budějovice nakonec ovládli zápas sebejistě 11:4. Parádní bilancí 3+3 se blýskl domácí útočník Šimek.

Ve šlágru kola si to o čelo tabulky rozdala Plzeň a Ústí nad Labem. Mečounům doma silně utekl začátek a po první třetině ztráceli 4 branky. Ve vyrovnané druhé třetině se pokoušeli manko stáhnou, ale gólový rozdíl byl stejný i při druhé přestávce. Až závěrečnou patnáctiminutovku domácí ovládli, ale na body to nestačilo. Elba si ze západu Čech odvezla velmi cenné 3 body za výhru 4:6, která ji osamostatnila na první příčce divize.

Naopak souboj spodních pater tabulky se odehrál v Prachaticích, kam dorazili hokejbalisté ze Zlivi. První třetina skončila nerozhodně, stejně tak i druhá. Ve třetí třetině se do vedení dostali Horalové, ale v posledních minutách nechali soupeře vyrovnat, a nakonec ho nechali skóre i otočit v základní hrací době na 2:3. Nulový bodový zisk komplikuje Prachaticím cestu k vyšším pozicím, naopak Zliv prozatím odskočila do klidného středu tabulky.

Poslední víkendové klání odehráli berounští Kelti proti poslední Třemošné, a ani v tomto případě neměl favorit potíže s vítězstvím. Jasná střelecká převaha domácích přinesla 2 góly v první třetině, 3 góly v té druhé a 1 gól ve třetině závěrečné. Tatran nezareagoval po celou dobu hry a podlehl jasně 6:0. Kelti díky dalšímu plnohodnotnému zisku a lepšímu skóre aktuálně sídlí na druhém místě.

Třemošná se dostala do akce ještě jednou v průběhu týdne. Ve středu se střetla s dalším z favoritů, tentokrát na vlastním hřišti. Známé prostředí hrálo Tatranu do karet a Plzeň se jim dařilo solidně trápit. Mečouni se oklepávali z porážky od Ústí a s rolí favorita se neztotožnili podle očekávání. Za pomoci dvou využitých přesilových her mohli domácí pomýšlet na první bodový zisk v sezóně, favorit však udržel emoce na uzdě a došel k vydřenému vítězství 2:3. Stejně tak hosté mohou za 2 góly vděčit své efektivitě při početních výhodách.