Extraliga dorostu

Ústí po další vysoké výhře vládne lize bez ztráty bodu. Svítkov utnul vítěznou sérii Rebelů.

Pardubickým týmům se o víkendu dařilo. Lídr divize si poradil s nepříjemným Kert Parkem, Svítkov zase vyzrál na rozjeté Rebely v přímém souboji o druhou příčku. Další výhru zaznamenaly Budějovice a stoupají tabulkou. Ústí rozdrtilo Olymp a jako jediné v lize se může pyšnit stoprocentní bilancí.


Divize východ

Svítkov zastavil rozjeté Rebely, Ježci dosáhli na první body, Pardubice vyzrály na Kert Park

Nový hrací víkend začal velmi zostra přímým soubojem o druhé místo mezi Svítkovem a Rebely. Skóre atraktivního souboje v Pardubicích otevřel tým domácích, ale ještě před první přestávkou bylo vyrovnáno. Druhá třetina slibovala napínavou podívanou, ale Svítkov svého soupeře výrazně přestřílel a postupně si vybudoval dvoubrankový náskok. Pražané ještě chtěli zápas zdramatizovat, ale nepomohly jim ani další 4 přesilové hry. Druhý gól nepřidali, naopak soupeř ještě přitvrdil a nasázel ještě 4 branky. Výsledek 7:1 jednoznačně ukázal, že Svítkov bude druhou příčku zastávat oprávněně.

Hostivař se konečně probudila a sbírá body. Přívětivější los, než v prvních kolech uchopili Pražané velmi dobře, a jako poslední to odnesl Letohrad. Jeleni doma sice skórovali jako první, přesto úvodní třetinu ztratili. Druhá třetina zásadní změny nepřinesla. Po vyrovnané pasáži domácí ztráceli stále jediný gól a ještě byl čas na zvrat. Nakonec se tak nekonalo, protože hosté udeřili plnou silou, vsítili čtyřikrát a odvezli si další 3 body za výhru 2:7. Díky třetímu vítězství v řadě poskočila Hostivař na 5. místo.

Souboj ze dna tabulky mezi Ježky a Opavou nabídl gólovou podívanou. Hned v první třetině si domácí Heřmanův Městec šel za premiérovými body a třikrát skóroval. Stejný počet branek přidal i v obou z následujících třetin a o vítězi bylo rozhodnuto. Opava reagovala pouze jedinkrát a zůstává bez bodu jako poslední tým divize. Ježci naopak po vítězství 9:1 připsali první 3 body v sezóně.

Napínavý duel odehrál na Lužinách domácí Kert Park s lídrem divize z Pardubic. Pražané nedali favoritovi nic zadarmo a pořádně ho potrápili. Na první gól se čekalo až do 25. minuty, kdy se prosadili hosté ve vlastním oslabení. Na toto zaváhání Kertu později ve třetí třetině navázaly Pardubice při přesilové hře a šly si pro další 3 body. Domácí zdramatizovali výsledek v poslední minutě, ale skóre zůstalo 1:2 a body opět putovaly do Pardubic, které tak zůstávají první.

Poslední utkání se odehrálo v Hradci Králové, kam přijely Svitavy. Domácí si rychle vytvořili dvoubrankový náskok, ale následně se jim střelecky nedařilo. Ve druhé třetině přišel trest v podobě snížení hostujícího týmu při početní výhodě. Vícekrát ale Sršni skórovat nedokázali a k obratu tak nedošlo. Naopak Hradec svou výhru z kraje třetí třetiny potvrdil gólem na 3:1. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

Divize západ

Budějovice zůstávají na vítězné vlně, Kelti vyloupili Suchdol, Elba rozstřílela Jindřichův Hradec

Druhá skupina nabídla o něco méně hokejbalové podívané, ale diváci se rozhodně nenudili. První ze tří na branky bohatých zápasů odehrála na svém hřišti Blatná proti Českým Budějovicím. Ty od začátku pokračovaly ve skvělých výkonech a během první třetiny nasypaly do branky domácích 5 gólů. Následovala klidnější část, ve které se skóre neměnilo, což trápilo zejména Datli, kteří svého soupeře postupně přestříleli, ale bylo jim to málo platné. Závěrečná patnáctiminutovka potvrdila útlum hostujícího Pedagogu, když Blatná hned dvakrát využila pětiminutovou početní výhodu a následně korigovala skóre i při vlastním oslabení. Hosté však průběžně přidali další 2 zásahy a radovaly se z jasné výhry 3:7. Po neúplném sedmém kole se Budějovice nacházejí nově na 4. místě své divize.

Nepovedené domácí utkání prožil Suchdol nad Lužnicí, proti kterému nastoupil silný tým Keltů. Berounští od úvodních minut diktovali tempo hry a svého soupeře k ničemu moc nepouštěli. Rozhodnuto bylo již po první třetině za stavu 0:5 z pohledu domácích. Další 2 branky přidali hosté po změně stran a ve třetí třetině svou výhru korunovali čtyřmi definitivními tečkami. Na suverénní výhru 0:11 navíc stačilo Keltům pouhých 26 střeleckých pokusů, a po utkání se tak mohou pyšnit nejen třemi body a čistým kontem, ale i úctyhodnou produktivitou. Pod tu se výrazně podepsal například Hasal se čtyřmi góly nebo Černý s obdivuhodnými šesti asistencemi.

Do akce se podíval i aktuální lídr divize z Ústí nad Labem, a i na jeho půdě proběhlo střelecké představení. Elba přivítala Jindřichův Hradec a rozhodně ho nijak nešetřila. Už v úvodní patnáctiminutovce hostům uštědřila debakl 8:0 a bylo hotovo. Druhé dějství už Olymp zvládl obstojněji, a dokonce dvakrát vsítil. Závěr utkání opět patřil domácím, kteří přidali 4 branky a zápas ukončili za stavu 14:2. I díky masivnímu vítězství Elba stále neztratila ani bod a vládne celé lize.