Extraliga juniorů

Na premiéru v CROSSDOCK Extralize vzpomínám velmi pozitivně, netají se Martin Koudelka

Ústecká Elba dlouhodobě produkuje talentované mládežnické hokejbalisty. Jedním z nich je také osmnáctiletý brankář Martin Koudelka. Ten s juniorským týmem nezažívá aktuálně povedené období. Koudelka si svými výbornými výkony ale řekl i o šanci v mužském A týmu!

Martine, juniorka Elby se po 8 odehraných zápasech nachází na 4. místě tabulky Divize Západ juniorské Extraligy. Je to reálný odraz Vašich dosavadních výkonů, nebo si myslíte, že šlo v začátku sezony získat více bodů?

Myslím si že 5. místo odpovídá naším výsledkům, v některých zápasech jsme ztratili cenné body.

V posledních dvou utkáních jste zaznamenali dvě porážky, v čem Vás soupeř předčil?

Oba dva týmy jsou na vrchu tabulky a taky jim to místo patří. Hrají jednoduchý hokejbal a chtějí vyhrávat a daří se jim to. V každém zápase jsme hráli skoro třetinu oslabení, což je strašně moc a soupeř to potrestal.

Týmy Plzně nebo Kladna na Vás vyslaly přes 40 střel, přičemž kladenský tlak se Vám podařilo zastavit a dovést tým k výhře v prodloužení. Vyhovují Vám tyto střelecky nadprůměrné zápasy?

Ano, určitě vyhovují, mám rád zápasy, kdy je na mě velký tlak. Každou střelou navíc se gólman učí a zlepšuje. Takhle to vnímám já.

V utkání proti Rakovníku jste si připsal první čisté konto v sezoně díky hubené výhře 1:0. Sledujete své statistiky, nebo je vůbec neřešíte?

Sleduji, motivuje mě, když je někdo přede mnou (smích).


Každou střelou se člověk učí

Poprvé jste také nakoukl do seniorské CROSSDOCK Extraligy, jak vzpomínáte na zápas proti Letohradu?

Na zápas vzpomínám velmi pozitivně, jsem rád, že jsem od trenérů z Áčka dostal příležitost si zachytat zápas v Extralize. Je to velká zkušenost a i zážitek. Ale mrzí mě, že jsme ze zápasu neodvezli alespoň bod.

Jak se Vy sám v letošní sezoně cítíte? Co se Vám povedlo zlepšit oproti minulým letem?

Díky minule sezóně, kdy jsme s juniorkou vyhráli titul, bych řekl, že ze mě odpadla velká nervozita v zápasech, jsem si více jistý a chytám s chladnou hlavou.

Tlačí Vás naopak někde bota? Je něco, na čem potřebujete zapracovat?

Určitě, každý gólman i hráč má svoje plusy a mínusy a na těch mínusech je potřeba zapracovat. A právě proto každé pondělí s Adamem Řehořem trénujeme a pracujeme na chybách.

Celkem pravidelné vytížení v seniorském hokejbale máte díky startům v B týmu Elby, co Vám tato štace přináší?

Každý zápas navíc je super, ve 2. Lize získávám dost zkušeností, jsou tam bývalí hráči, kteří hráli třeba Extraligu a jak jsem už řekl, každou střelou se brankář učí.


Martin Koudelka se při své premiéře v mužské nejvyšší soutěži CROSSDOCK Extralize blýskl výborným výkonem v Letohradě! Úspěšnost 95.12% hovoří za vše. Autor fotky: Petra Marková.