Extraliga dorostu

Týmy Plzně i Ústí zaznamenaly dvojciferné skóre. Třemošná ukořistila premiérové body

Až na vítězství Svitav nad Opavou se veškerá pozornost o víkendu přesunula na západ. Ústí deklasovalo Prachatice, Plzeň si zase zastřílela proti Suchdolu. Třemošná se raduje z prvních bodů v letošní sezóně, po kterých na dno tabulky padá Olymp. Zliv trápila Kladno, ale nakonec těsně padla.


Divize východ

Opava darovala vítězství i Svitavám a jako poslední v celé lize zůstává bez bodu

Chudý víkendový program nabídl ve východní divizi pouze utkání Svitav s Opavou. Sršni vstoupili do první třetiny na domácí půdě dominantně a třemi zásahy vykročili za ziskem 3 bodů. Druhá třetina byla náročnější, hosté zkusili zahýbat s výsledkem, a dvakrát dokonce vsítili. Druhá třetina skončila nerozhodně, a stejně tak i ta závěrečná, ale náskok z úvodu zápasu stačil domácím na výhru 5:2. Opava i po osmi zápasech stále čeká na první body, naopak Sršni mohou alespoň na chvíli okusit čtvrtou pozici divizní tabulky.

Divize západ

Plzeň rozstřílela Suchdol, Třemošná dosáhla na první body, Kladno ustálo tuhý boj s nováčkem

Druhá skupina byla výživnější a její program začal už v sobotu v Prachaticích. Stejně jako juniorská kategorie, i dorost přivítal hokejbalisty Ústí nad Labem, v tomto případě však s opačným výsledkem. Viditelná převaha hostů byla znát od prvních minut a do první přestávky zvládla Elba nasázet 4 branky. V obou následujících třetinách vsítila po třech gólech, na které domácí neodpověděli. Na rozdíl od juniorů, ústečtí dorostenci připsali další 3 body a pokračují ligou bez jediného zaváhání. Po 14 brankách z minulého týdne se mohou pyšnit dalším debaklem, tentokrát 0:10.

Ve spodních řadách ligy se odehrál souboj Jindřichova Hradce s Třemošnou. Domácí Olymp nezvládl vstup do utkání a povolil soupeři dvoubrankové vedení. Stejně tak druhá třetina vyšla lépe hostujícímu celku a vývoj zápasu se neměnil ani v té poslední. Za domácí výsledek korigoval hattrickem Kandra, ale na více než prohru 3:7 to nestačilo. Třígólový zápas prožil i kapitán Tatranu Kocúrek, který tak přispěl k premiérovým bodům svého týmu v letošní sezóně. Na dně tabulky Třemošnou nově nahradil právě Jindřichův Hradec.

Do Plzně přijela nepočetná výprava ze Suchdola nad Lužnicí a favorit soupeře rozhodně nešetřil. Mečouni už během první třetiny nasázeli 7 branek a na svém ofenzivním úsilí nepolevili ani během zbytku herního času. Čtyřmi zásahy se prezentovali ve druhém dějství a svůj výkon korunovali v závěru utkání dvěma góly. Jasnou převahu Plzně podtrhla i statistika střeleckých pokusů, která se zastavila na neuvěřitelném výsledku 51:2. K jednoznačnému vítězství 13:0 nejvíce přispěl Kořínek, který se díky 7 bodům posunul na první místo v tabulce střelců, a jeho spoluhráč král, který zapsal pouze o bod méně. Po dalším triumfu se Plzeň i nadále přetahuje o druhou příčku s berounskými Kelty.

Nejvyrovnanější utkání víkendu přinesl střet obhájce titulu z Kladna a nováčka ze Zlivi. Rysům se podařilo doma otevřít skóre na konci první třetiny, ale hosté během následující patnáctiminutovky skóre otočili. Třetí třetina však opět patřila domácím, kteří nejprve již podruhé v zápase využili početní výhodu, a necelé 4 minuty před koncem strhli stav vyrovnaného klání zpět na svou stranu. Tentokrát hosté reagovat již nestihli a museli se smířit s prohrou 3:2. Nebýt dvanácti vyloučení, mohla Zliv proti silnému Kladnu dosáhnout i na body. Mužem zápasu byl bezpochyby autor hattricku na straně domácích Miroslav Petrášek.