Extraliga juniorů

Kelti v klíčovém duelu s Kladnem bodovali naplno a zůstávají první. V zádech ale mají Plzeň!

Role po pardubickém derby se otočily. Pardubice vynulovaly Hodonín, Svítkov naopak nestačil na rozjeté Ježky. Prachatice podruhé za sebou uspěly a doufají v další zaváhání Elby. Ve šlágru kola na Kladně uspěl Beroun a zůstává první. V pronásledování pokračuje Plzeň, která se bude moci dotáhnout.


Divize východ

Pardubice se oklepaly z prohraného derby, KOVO opět nebodovalo, Ježci přehráli Svítkov

Hodonín hned po Hostivaři změřil síly s dalším favoritem, tentokrát s Pardubicemi. Těm se nepodařilo utkání se Svítkovem a potřebovali si po derby zlepšit chuť. Až do 20. minuty byl stav nerozhodný, ale pak skóre otevřely právě Pardubice při přesilové hře. Ani ne 2 minuty trvalo hostům navýšit vedení, a Hodonín tak před třetí třetinou ztrácel už 2 branky. Domácí se nijak neostýchali a svého soupeře dokonce přestříleli, doplatili však na neefektivitu v zakončení. Prostřelit pardubického gólmana se jim nepodařilo ani jednou, naopak ke konci ještě dvakrát inkasovali a byla z toho prohra 0:4.

Šanci na první body mělo pražské Kovo, které hostilo Buldoky z Brna. Za vytouženým triumfem vykročili úspěšně, když těsně před první sirénou využili početní výhodu. Od druhé třetiny dále už ale nic nezmohli a hosté díky jasné střelecké převaze postupně zápas bez větších problémů otočili. Nakonec Brno vyhrálo v hlavním městě 1:4 a poskočilo tabulkou před Hodonín.

Odpovědět na výhru Pardubic potřeboval Heřmanův Městec na půdě Svítkova. Tomu se navázat na výkon z utkání proti pardubickému rivalovi nepodařilo a už po první třetině prohrával 0:4. Zbylé 2 třetiny sice skončily nerozhodně, ale domácí se na více než 2 góly nezmohli a podlehli 2:6. Ježci po dalším cenném vítězství nadále zůstávají na 2. místě se ztrátou 5 bodů na lídra z Hostivaře.

Divize západ

Plzeň potvrdila roli favorita, Prachatice navázaly na skalp Elby, Kelti vyloupili Kladno

Na vítězné vlně zůstává Plzeň, která si v sobotu počíhala na pražské Rebely. Pražané v plzeňské hale Mečouny příliš netrápili a rychle prohrávali. Domácí postupně odskočili na větší rozdíl, ale ve druhém dějství hosté alespoň korigovali výsledek dvěma přesnými zásahy. Na žádný velkolepý obrat jim už síly do třetí třetiny nezbyly, a Plzeň tak upravila konečné skóre ještě na závěrečných 6:2. Hattrickem k výhře pomohl Kraus, a vedoucí Beroun tak zůstává Plzni stále na dosah.

Rakovník přivítal Prachatice namlsané ze skalpu úřadujícího ligového šampióna a v první třetině si soupeře nijak utéct nenechal. Domácí ztratili až ve druhé třetině, o definitivní prohře pak rozhodla závěrečná patnáctiminutovka. V té se Horalům podařilo vsítit čtyřikrát v krátkém sledu a o vítězi bylo jasno. Velikou měrou přispěly k výhře Prachatic i 3 po sobě využité početní výhody. Vysoké vítězství nově dostalo Jihočechy na čtvrtou příčku, tedy před ústeckou Elbu.

Důležitý sobouj proběhl na Kladně mezi domácími Rysy a berounskými Kelty. Vstupy do třetin patřili hostům a v prvních dvou případech vždy rychle svého soupeře zaskočili. Na straně Kladna zase fungovala přesilová hra, která dvakrát přinesla odpověď. Kelti se ujali vedení i potřetí, ale i v tomto případě o něj hned přišli. Rozhodla třetí třetina, ve které početní výhodu využil i Beroun. Krátce na to navýšil své vedení dalším gólem, a tentokrát Kladno již nestačilo reagovat. Klíčová výhra 3:5 potvrdila Kelty jako vedoucí tým divize, naopak Rysům se cesta na první místo značně zkomplikovala.