Extraliga dorostu

Svítkov uspěl v derby a střídá Pardubice na čele divize. Ústí neztratilo ani podeváté v řadě

V přímém souboji o čelo divize uspěl v pardubickém derby Svítkov. Ústí nad Labem deklasovalo dalšího soupeře a bez ztráty bodu vede celou ligu. Budějovice v dramatickém souboji zvítězili nad Berounem. Plzeň se osamostatnila na druhém místě. Třemošná podruhé za sebou zvítězila.


Divize východ

Hostivař rozstřílela Opavu, pardubické derby ovládl Svítkov, Kert Park neuspěl ve Svitavách

Ostrý vstup do dalšího hracího víkendu prožili hokejbalisté Letohradu a Hradce Králové. Ve vyrovnaném utkání na půdě Jelenů se o vítězství týmy přetahovaly do posledních sekund. Lépe vstoupili do zápasu domácí, ale po hektickém závěru první třetiny vedli pouze o gól. Přesilové hry hrály též ve prospěch Jelenů, a i díky nim vedli o druhé přestávce již o 2 branky. Závěr zápasu však patřil Hradci, když nejprve bleskově snížil, a nakonec i vyrovnal. Radost z dorovnání ale netrvala dlouho. V prodloužení rozhodl o vítězství Letohradu 5:4 druhým gólem v utkání Fišer.

Svitavy doma po Opavě přivítaly těžšího soupeře v podobě pražského Kert Parku, ale celek z hlavního města se jim dařilo držet na uzdě. Po dvou třetinách byl stav utkání 2:0 a domácí kráčeli za cennými body. Kert Parku utekl i úvod třetí třetiny a výrazně tak oslabil své šance na obrat. Dvěma góly se hostům podařilo sice vývoj utkání zdramatizovat, ale Svitavy přesto uspěly a zvítězily 5:2. Prozatím tak setrvávají na čtvrté příčce divizní tabulky.

Po juniorském derby mezi Pardubicemi a Svítkovem z minulého víkendu, došlo na souboj městských rivalů i v dorostenecké kategorii. Domácí Pardubice dlouho nedokázaly skórovat a během prvních dvou třetin si nechaly soupeře utéct na rozdíl 3 branek. Až těsně před druhou přestávkou poprvé vsítily a v průběhu závěrečné patnáctiminutovky skóre vyrovnaly. Svítkov se ale vzpamatoval a zasadil svému soupeři rozhodující úder, na který domácí již zareagovat nezvládli. Těsná prohra 3:4 znamenala pro Pardubice pád z prvního místa, na kterém je nahradí právě konkurenční Svítkov.

Rebelové si doma v poklidu došli pro další 3 body do tabulky proti předposledním Ježkům. Heřmanův Městec sice držel střeolecké tempo domácích, ale efektivní nebyl, a skórovat se mu tak podařilo pouze jedinkrát, navíc těsně pře závěrečným hvizdem. Naopak Rebelové ovládli první i druhou třetinu v poměru 2:0, a nakonec uhájili pohodlné vítězství 5:1. Nadále tak zůstávají na třetím místě v těsném závěsu za pardubickým duem.

Střelecký den si užili hráči pražské Hostivaře na domácí půdě s Opavou. Po neúspěšném startu ligy jsou Pražané zpátky na vítězné vlně a produktivitou proti poslednímu týmu tabulky nešetřili. Rozhodnuto bylo po první třetině, ve které domácí skórovali hned šestkrát. Dále postupně přidali ještě 4 zásahy a s nulou za zády si došli pro jednoznačné 3 body, se kterými již mohou pomýšlet na čtvrté místo. Vítězství 10:0 řídil mimo jiné šestibodový Hradil.

Divize západ

Elba pokračuje bez ztráty, Třemošná podruhé za sebou bodovala, Beroun ztratil v Budějovicích

Blatná doma přivítala Plzeň a byl z toho tuhý boj. V utkání bohatém na vyloučení nedokázal ani jeden z týmu využít početní výhodu. Naopak hostům se dařilo při vlastním oslabení a dvakrát v něm svého soupeře zaskočili. Kromě gólů v početní nevýhodě se Plzni podařilo rychle udeřit i ze startu první a třetí třetiny, zatímco Blatná nevytěžila ze svých střeleckých pokusů nic. Po vítězství 0:4 Plzeň vyhlíží z druhého místa první zaváhání ústecké Elby.

Třemošná nabuzená prvním vítězstvím z minulého týdne přenesla svůj výkon i do utkání s Prachaticemi. Lépe začal tým Horalů, a první třetinu tak Tatran ztratil. Po přestávce se však vzpamatoval a svého soupeře masivně přestřílel. Postupně hráči Třemošné otočili zápas čtyřmi brankami a došli si pro další 3 body. Po výhře 4:1 se nacházejí už na 8. místě, naopak Prachatice zůstávají těsně nad úplným dnem.

Další celky ze spodních řad se utkali ve vzájemném duelu, konkrétně Suchdol nad Lužnicí a Jindřichův Hradec. Hosté zacítili příležitost a po první třetině odcházeli s jednogólovým náskokem. Suchdol se ale rychle oklepal a bleskově výsledek otočil. Definitivní ztrátu nadějí hostů znamenala třetí třetina, ve které inkasovali pětkrát, a již jen korigovali skóre na konečných 8:3. Suchdol tak zapsal druhé letošní vítězství, naopak Olymp naplno ještě nebodoval a zůstává poslední.

Vyrovnaný zápas přinesl střet rozjetého Pedagogu a Keltů z Berouna. Hosté v Budějovicích otevřeli skóre z přesilové hry, ale zásadní změny skóre nastaly až ve druhém dějství. Nejprve při početní výhodě vyrovnali domácí, hned vzápětí však Beroun strhl vedení zpět na svou stranu, a opět díky úspěšné přesilové hře. První gól při hře 5 na 5 zaznamenali domácí při dalším vyrovnání, ke kterému během třetiny došlo ještě jednou. Pedagog se poprvé dostal do vedení až ve 36. minutě, ale Berounu stačilo na odpověď 61 sekund. Napínavý souboj došel až do samostatných nájezdů, ve kterých triumfovaly České Budějovice. O rozhodující gól se postaral autor čtyř branek Šimek. Beroun tak přepustil druhou pozici Plzni a na záda se mu tlačí právě budějovický Pedagog.

Ve střetu vedoucího týmu ligy s nováčkem ze Zlivi k překvapení nedošlo. Dominance ústeckého klubu se projevila už v první třetině hned 5 góly. Elba pak zápas dohrávala v uvolněném tempu, přidala ještě 3 branky a zvítězila 8:0. Brankář Norek zaznamenal čisté konto, Matěj Šimic zase vstřelil hattrick. Ústí nad Labem i po devátém zápase zůstává stoprocentní a jde si pro vítězství základní části.