Extraliga juniorů

Hostivař vyloupila Pardubice a zůstává bez porážky. Kladno ovládlo šlágr v Plzni po nájezdech.

Svítkov prohloubil výsledkovou krizi a z Brna odjel s prázdnou. Hostivař nepoznala porážku ani v Pardubicích a dále dominuje. Plzeň v nájezdech nestačila na Kladno, Beroun naopak uspěl a vytvořil si náskok na čele divize. Z nedávných ztrát se oklepalo Ústí proti posledním Rebelům.


Divize východ

Svítkov v Brně znovu ztratil, Hostivař ovládla duel v Pardubicích, Ježci nedali Hodonínu šanci

Brno doma přivítalo pardubický Svítkov a brzy ukázalo, že na svém hřišti umí zahrát. Buldoci otevřeli skóre už po necelých dvou minutách, a i podruhé se radovali domácí. Tentokrát už ve druhé třetině, ve které poprvé skórovali také hosté. Na snížení ovšem Brno bleskově reagovalo a ke srovnání tak nedošlo. Stejně tak třetí třetina patřila domácím, kdy soupeře ke gólu nepustili a sami přidali závěrečnou branku. Statistiky mluví jasně ve prospěch Buldoků, stejně tak i výsledek 4:1. Cenné vítězství posouvá moravské mužstvo v tabulce právě před Svítkov na čtvrté místo, ale ve hře je stále i posun na třetí pozici vzhledem ke dvěma zápasům k dobru.

Pardubice se ve šlágru kola na domácí půdě střetli s pražskou Hostivaří. Lépe do utkání vstoupili hosté, když v 8. minutě otevřeli skóre. Podruhé se skóre měnilo ve druhém dějství, když Hostivař využila přesilovou hru. O pár minut později Pražané přidali třetí branku a přiblížili se k zisku dalších bodů. Utkání chudé na střelecké pokusy rozhodla efektivita, kterou disponovali pouze hosté. Pardubice se v zápase neprosadily a v důležitém souboji padly 0:3. Nejisté je nyní i jejich postavení na třetím místě tabulky, naopak Hostivař letos stále nepocítila hořkost porážky a jasně vede svou divizi.

Po ztrátě Pardubic mohl druhou příčku upevnit Heřmanův Městec proti Hodonínu. Za svým cílem si šel v domácí Ježkárně od prvních minut a již před první přestávkou vedl o 3 branky. Ve zbytku zápasu Ježci kontrolovali tempo hry a dalšími čtyřmi přesnými zásahy definitivně rozhodli o svém vítězství. Pod jasný výsledek 7:0 se podepsal zejména kapitán Šmíd, který zapsal 4 body. Hodonín i přes prohru může pomýšlet na posun v tabulce před trápící se Svítkov, na který mu zbývá zápas k dobru.

Divize západ

Elba v Praze nezaváhala, na Beroun Prachatice nestačily, Kladno obralo Plzeň v nájezdech

Po několika nepříjemných ztrátách se ústecká Elba přijela zahojit do hlavního města, kde na ni čekal tým Rebelů. Pražané skutečně přílišný odpor nekladli a postupně se rodil další debakl. V první třetině inkasovali dvakrát, ale rozhodující bylo druhé dějství, ve kterém hosté vsítili 5 gólů. Ve třetí třetině přidalo Ústí díky rychlému nástupu ještě 2 zásahy a bylo dobojováno. Jasné vítězství 0:9 vylepšilo bilanci loňského mistra, který poskočil zpět před Prachatice na čtvrtou pozici. Nejvíce byl vidět ústecký Šimic, který zaznamenal hned 5 kanadských bodů.

Po sérii úspěchů se Prachatice postavily dalšímu z favoritů, tentokrát Berounu. Ke konci první třetiny to byli právě Kelti, kdo se prosadil jako první. Hosté ovládli i druhou patnáctiminutovku, ve které soupeři nadělili další 3 branky. Závěr zápasu výsledkově patřil už domácím Horalům, ale korekce skóre přišla pouze jedna, navázat na nedávné úspěchy se tentokrát nepodařilo a po prohře 1:4 následoval návrat na páté místo divizní tabulky. Beroun si další výhrou pojistil setrvání na první příčce bez ohledu na výsledky dohrávek.

Nejnapínavější utkání kola bylo k vidění v plzeňské hale, do které přijelo Kladno. Rysové potřebovali po porážce od Keltů zabrat, aby drželi krok s divizními lídry, a podle toho proti Mečounům také bojovali. Ačkoli domácí drželi střeleckou převahu, jako první udeřilo Kladno. K vyrovnání došlo necelých 6 minut před koncem základní hrací doby a vypjatý duel pokračoval prodloužením. Ani v něm však utkání nepoznalo vítěze, a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. Souboj skvělých gólmanů nakonec ovládl kladenský Jakoubek. Hosté zapsali vítězný druhý bod zásluhou Jedelského, který se ve finální disciplíně prosadil dokonce dvakrát. Po výhře 1:2 Kladno nově ztrácí na Plzeň 3 body, Mečounům naopak naběhlo manko na první Kelty už na 5 bodů.