Extraliga dorostu

Ústecká Elba pokračovala v krasojízdě na Kladně. Třetí vítězství v řadě oslavila Třemošná

Na východě se dařilo favoritům a nedošlo k žádným výrazným změnám. Na západě čekal náročný víkend na Blatnou, která po pátečním debaklu v Berouně uspěla na půdě Olympu. Třemošná v nájezdech zapsala třetí výhru v řadě. Ústí vyhrálo i desátý zápas na Kladně a nadále hledá přemožitele.

Divize východ

Oba pardubické celky uspěly, Kert Park vyzrál na Letohrad, Hradec těsně nestačil na Hostivař

Heřmanův Městec se v neděli pokusil potrápit favorita z Pardubic. Ježkům ovšem utekl vstup do utkání a již po necelé minutě prohrávali. Zbytek třetiny se soupeřem drželi krok, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Nástup do druhého dějství se opět vydařil lépe hostům a bylo z toho rychlé navýšení skóre. Prostřední třetina byla pro celé klání klíčová. Pardubice v ní naplno ukázaly svou sílu a postupně se dostaly až do pětigólového vedení. Ke konci třetiny přišlo snížení, ale hosté drželi zápas ve svých rukou. Třetí třetinu ovládli sice domácí, ale o žádné výrazné drama se nejednalo a necelou minutu před koncem potvrdil hostující celek svou výhru gólem na 3:6.

Dařilo se i druhému týmu z Pardubic. Svítkov na domácí půdě přivítal Svitavy a navázal na úspěšné derby. Střeleckou dominanci se domácím podařilo zužitkovat až po polovině zápasu, čímž dlouho dávali Sršňům naděje. Klid na domácí hráčské lavici zajistil až gól z kraje třetí třetiny. Do třetice se Svítkov prosadil necelé 4 minuty před koncem. Hosté se na reakci během 45 minut nezmohli a výsledek 3:0 zůstal konečným. Pod všechny 3 góly vítězného mužstva se podepsal kapitán Koudela.

Rebelové se představily v daleké Opavě a dokráčeli si pro další 3 body. Po nejmenším možném vedení z první třetiny rozhodli Pražané ve druhém dějství, ve kterém soupeři nasázeli 4 branky. Domácí se vzmohli až těsně před koncem a dvěma přesnými zásahy korigovali skóre. Hosté vsítili už jen jedinkrát a třetí třetinu ztratili, ale celkový výsledek 2:6 hrál v jejich prospěch. Po povinném vítězství Rebelové dále nahánějí pardubické týmy na předních dvou příčkách.

Napínavý duel se odehrál na pražských Lužinách mezi domácím Kert Parkem a Letohradem. Vyrovnaná první třetina gól nenabídla a na první změnu se tak čekalo až do 19. minuty. Skóre otevřeli domácí a rychle své vedení i navýšili. Před přestávkou udeřili i Jeleni a ponechali si tak šanci na úspěch. Rychlý start zařídil návrat dvoubrankového vedení Kert Parku, ale Letohradu se podařilo vedení soupeře opět bleskově zmírnit kontaktním gólem. Definitivně o vítězi rozhodl domácí Drnec, když dovršil hattrick. Kert Park pak přidal ještě jeden zásah 20 sekund před finálním hvizdem a dovršil vítězství 5:2.

Těsný výsledek vzešel z utkání mezi Hradcem Králové a pražskou Hostivaří. Hosté drtivě přestříleli domácí Piráty, ale na skóre se převaha příliš neodrazila. Vedení si Pražané pojistili dvěma góly z prvního dějství, ale ve zbytku zápasu se jim už rozvlnit síť nepodařilo. Naopak Hradec využil početní výhodu a dostal se na dostřel. K vyrovnaní ale také nedošlo a Hostivař tak zvítězila 1:2, čímž pokračuje v sérii vítězství, která tým z hlavního města vyhoupla z 8. na 4. pozici v divizní tabulce.

Divize západ

Kelti uštědřili debakl Datlům, Tatran potřetí za sebou bodoval, Ústí nezaváhalo ani na Kladně

Bohatý víkendový program blatenských Datlů začal už v pátek těžkou zkouškou na půdě Berouna. Kelti vzali otěže utkání pevně do vlastních rukou a během první třetiny odskočili na rozdíl tří branek. Favorit do druhé třetiny ještě zvýšil nasazení a sedmi góly rozložil obranu domácích. Blatná poprvé i vsítila, ale o výsledku už nemohlo být pochyb. Hosté nepolevili ani v závěrečných minutách a další porcí gólů dovršili debakl 16:1. Produktivitu si vylepšilo hned několik hostujících hráčů, nejvíce Hasal, který zaznamenal po třech gólech i asistencích.

Blatná zahájila i nedělní program, tentokrát na hřišti Jindřichova Hradce. Proti poslednímu týmu tabulky si chtěla spravit chuť po potupném výsledku z předešlého výjezdu, ale po první třetině byl zůstával stav nerozhodný. Úvod druhé třetiny domácím utekl a rychle začali ztrácet. Později Olymp korigoval skóre dvěma využitými přesilovými hrami, ale střelecká úspěšnost hostů nebrala konce a o druhé přestávce byl výsledek nakloněn výrazně na stranu Blatné. Závěr utkání pak ovládl domácí celek, ale na dostřel už se mu dostat nepodařilo a opět se musel smířit s porážkou. Skóre přestřelky se nakonec zastavilo na výsledku 6:9 ve prospěch Blatné. Výrazný podíl při gólech na obou stranách tvořily využité početní výhody, kterých bylo hned 7 z celkového počtu 14 přesilových her.

Jihočeské derby mezi Prachaticemi a Suchdolem přišlo na řadu jako další. Sebevědomý nástup do utkání předvedlo hostující mužstvo a soupeře zaskočilo čtyřmi rychlými zásahy. Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější a Suchdol si již vyšší náskok nevybudoval. Prachatice ale nedokázaly vícekrát upravit skóre, ve třetí třetině navíc ještě jednou inkasovaly a padly vysoko 1:6. Jednoznačné vítězství vyneslo hostům 7. příčku.

Zliv doma čekalo důležité střetnutí s Třemošnou. Tatran v úvodu nenavázal na předešlé úspěchy a po neubráněném oslabení první třetinu ztratil. Druhé dějství branku nepřineslo, ale závěr utkání nabídl divákům dramatickou zápletku. Třemošná během pár minut nasázela 3 branky, ale domácí drželi krok a po konci základní hrací doby byl výsledek nerozhodný. Nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých uspěla hostující Třemošná, čímž zvítězila již potřetí v řadě.

Klíčový zápas se odehrál na Kladně mezi domácími Rysy a ústeckou Elbou. Ústí nastoupilo znovu úspěšně a první dějství ovládlo díky využité početní výhodě. Druhá třetina patřila také hostům, kteří ještě dvakrát navýšili skóre z přesilové hry, a jednou se prosadili také při vlastním oslabení. Poslední třetina zastihla v lepším rozpoložení domácí mužstvo, které nejprve snížilo také při početní výhodě, a následně upravilo skóre na konečných 2:4. Více se Rysům uhrát nepodařilo a znovu tak musí překousnout bodovou ztrátu. Naopak Elba tento pocit nadále úspěšně oddaluje.