Extraliga juniorů

Hostivař poprvé v sezóně padla! Přemožitelem lídra soutěže se stal Heřmanův Městec

Junioři KOVA dosáhli na premiérový bod proti Svítkovu, letos poprvé vyšla ze zápasu naprázdno naopak Hostivař. Další úspěšný zápas za sebou má Brno. Poprvé bodoval i Rakovník a byla z toho hned 2 vítězství. Stejně bodů vybojovalo i Kladno. Plzeň odpověděla vítězstvím v Ústí nad Labem.


Divize východ

Brno bodovalo i v Hodoníně, první bod získalo pražské Kovo, Ježci vyzráli na Hostivař 

Napínavé utkání odehrál Hodonín proti rozjetému Brnu. Brzká přesilová hra umožnila hostujícím Buldokům otevřít skóre, navíc před koncem první třetiny přidali i druhou branku. Zdramatizovat se vývoj utkání podařilo domácím v 18. minutě, a do závěrečné patnáctiminutovky se tak šlo za rozdílu jediné branky. Necelé 2 minuty před koncem základní hrací doby pomohla početní výhoda i Hodonínu a skóre bylo náhle srovnáno. Zápas se dostal až do samostatných nájezdů, ale obrat už Brno nepřipustilo. Rozhodujícím pokusem vystřelil druhý bod pro Buldoky za výhru 2:3 Foršt, a šance brněnských hokejbalistů na senzační skok před Pardubice na třetí pozici tak dále žijí.

Trápící se Svítkov přivítal na domácí půdě poslední tým tabulky, ale ani tentokrát nijak nedominoval. Domácí se proti Kovu dostali do vedení, ale rozhodnout se jim zdaleka nepodařilo. Vstup do druhého dějství také patřil Svítkovu, ale opět se jednalo pouze o jeden gól. Pražané vycítili příležitost zaskočit favorita ve třetí třetině a dvěma přesnými zásahy utkání vyrovnali. Následně se probrali i domácí a vrátili vedení zpět na svou stranu. Ani tentokrát však nevydrželo, 5 sekund před koncem se prosadil kapitán Číž a poslal zápas do prodloužení. I v tomto utkání se dostalo až na nájezdy a v nich už se domácí nemýlili. Hned dvakrát se v této disciplíně prosadil svítkovský Choutka, a vystřelil tak svému týmu druhý bod za vítězství 4:3. Kovo přesto může těšit zisk premiérového bodu v letošní sezóně.

Ve šlágru kola se proti sobě postavili Hostivař a Heřmanův Městec. Doposud neporažení Pražané brzy inkasovali a dlouho se jim nedařilo odpovědět. Skóre se neměnilo až do třetí třetiny na žádné ze stran, ale diváci mohli vidět vyrovnanou partii prvního s druhým týmem plnou emocí. Ve 39. minutě Ježci potrestali oslabení svého soupeře a odskočili na dvougólový rozdíl. O necelé 4 minuty později se poprvé prosadili i domácí a nabídli tak atraktivnímu zápasu novou zápletku. Hosté však těsné vedení 1:2 již nepustili a stali se prvním týmem, který letos vyzrál na předloňského ligového mistra. V tabulce Heřmanův Městec nově ztrácí na čelo tabulky pouhé 2 body.

Divize západ

Týmy Rakovníku a Kladna zapsaly po šesti bodech, Plzeň vyloupila Ústí nad Labem

Pátek nabídl klíčový dvojzápas o postavení na spodku tabulky mezi Rebely a Rakovníkem. V dopoledním utkání nastoupili z pozice domácího celku pražští Rebelové, přesto se hrálo na hřišti soupeře. Právě domácí prostředí mohlo být jedním z důvodů lepšího nástupu Rakovnických, kteří po první třetině drželi dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině se vývoj utkání pokusili Pražané zdramatizovat, ale na vyrovnání to nestačilo. Ke konci měli k dispozici přesilovou hru a vyzkoušeli i hru bez brankáře, nakonec ale za Rakovník do prázdné brány pečetil vítězství 1:3 svým druhým gólem Schnaubelt. Pro Rakovník se jednalo o první body v letošní sezóně.

Hned odpoledne se oba týmy střetli znovu na stejném místě, tentokrát již s Rakovnickými v roli domácích. Rakovník do zápasu vstoupil stejně úspěšně jako zakončil předchozí klání a rychle se dostal na rozdíl dvou branek. Dlouho ale nespali ani hosté a bleskově snížili. Ani tentokrát ale vyrovnání nepřišlo, naopak domácí udeřili potřetí. Ve druhém dějství se skóre měnilo pouze jednou při přesilové hře, ze které skóre opět navyšoval Rakovník. Ani vstup do závěrečného dějství se Rebelům nevydařil a po dalších dvou inkasovaných gólech směřovali k dalšímu neúspěchu. V závěru se ještě připomněli dvěma přesnými zásahy, kterými upravili výsledek na konečných 6:3. Po vzájemném měření sil zůstanou na posledním místě bez bodu tedy Rebelové, zatímco Rakovník se ze dna odpoutal šestibodovým přírůstkem.

V sobotu odehrála těžký duel ústecká Elba, která hostila Plzeň. Po první třetině drželi nejtěsnější možný výsledek hosté, skóre druhé třetiny ale jejich vedení potvrdilo. O druhé přestávce ukazovala světelná tabule stav 0:3 z pohledu domácích a Mečouni kráčeli za další výhrou. Triumf hostujícího celku dekoroval Slezák svou třetí asistencí v zápase, kterou zaznamenal v rámci přesilové hry. Početní výhodu poté využila i Elba, ale stav 1:4 zůstal konečným a Ústí tak nadále strádá mimo přední pozice. Naopak Plzeň si drží výsledkový standard a může pomýšlet i na první místo své divize.

Na předních příčkách bojuje také Kladno, které v sobotu přivítalo Prachatice. Horalům přerušil minulý týden sérii úspěchů Beroun a lépe se jim nedařilo ani proti Rysům. Domácí ovládli první třetinu třemi góly bez odezvy, z nichž 2 padly dokonce při vlastním oslabení. Hrozivá přesilová hra nakonec Prachaticím definitivně zlomila vaz, když při ní ve druhé třetině inkasovaly i potřetí. Kladno mimo to navyšovalo skóre ještě dvakrát a zápas ovládlo suverénně v poměru 6:0.

Nabitý program přinesly poslední dny mužstvu z Rakovníka, které po pátečním dvojzápase svedlo ještě středočeské derby na Kladně při úterním večeru. Kladno navázalo na úspěšný zápas proti Prachaticím a během první třetiny se prosadilo dvakrát. Na třetí branku z druhé třetiny se hostům již podařilo reagovat, ale to bylo vše, čeho v utkání dosáhli. Ve třetí třetině domácí přidali další 2 branky a potvrdili své vítězství. Rakovník tak po úspěšném pátku čekal návrat do reality v podobě prohry 5:1.