Extraliga juniorů

Ježci po porážce Pardubic míří do čela divize! Rozjeté Brno jako druhé zaskočilo Hostivař

Tabulka na východě zaznamenala několik změn v horních patrech. Hostivař pustila do vedení Heřmanův Městec. Brno zase na třetím místě nahradilo Pardubice. Na západě pokračuje těsný závod mezi Berounem a Plzní. Kladno nevyzrálo na Elbu a nechalo si přední dvojici utéct.


Divize východ

Hostivař odjela z Brna bez bodu, Kovo na bod ze Svítkova nenavázalo, Ježci skolili Pardubice

Těžký výjezd v sobotu čekal pražskou Hostivař, která zamířila do Brna. Pražané potřebovali napravit první letošní porážku z minulého víkendu a za tímto cílem úspěšně vykročili již v 6. minutě. Po první třetině byl stav nerozhodný zásluhou využité brněnské přesilovky. Ve druhém dějství došlo na obrat, ale další gól v tomto úseku na žádné straně nepadl. Ve třetí třetině domácí dokonce odskočili na rozdíl dvou branek, hned vzápětí mohli hosté snížit z trestného střílení, ale nabídka využita nebyla. Naopak přišel trest v podobě čtvrtého gólu Buldoků. V početní výhodě došlo ke konci ještě ke korekci na 4:2, ale dále se výsledek již neměnil. Brno po cenných třech bodech poskočilo na 3. příčku, navíc má oproti Pardubicím zápas k dobru. Hostivař po druhém zaváhání za sebou poprvé v sezóně padá z čela tabulky, kde nově může přezimovat Heřmanův Městec.

Kovo po úspěšné třetí třetině proti Svítkovu chtělo potrápit i Hodonín. Na Palmovce sice jako první udeřili hosté, ale do první přestávky bylo skóre srovnáno. Ve druhém dějství Hodonín vrátil vedení na svou stranu, ale domácí se nadále drželi na dostřel. To platilo až do úplného závěru, kdy hosté rozhodli utkání během přesilové hry. Těsně před závěrečným hvizdem ještě přidali gól do prázdné branky a upravili skóre na konečných 1:4. Hodonín se nyní přetahuje se Svítkovem o 5. pozici.

Důležité klání odehrál Heřmanův Městec proti Pardubicím. Ježci mohli využít zaváhání Hostivaře, Pardubice zase potřebovali body v souboji na dálku proti Brnu. Lépe vstup do zápasu vyšel domácím, kteří po první třetině drželi dvoubrankové vedení. Pardubice se vzpamatovaly a během druhé třetiny stav utkání vyrovnali. Do třetí třetiny nakonec ale stejně šel ve vedení domácí celek. Závěrečná patnáctiminutovka definitivně rozhodla o vítězství Ježků, kteří přidali další 2 zásahy. Hosté reagovat nezvládli a podlehli 5:2, čímž padli na 4. místo za rozjeté Buldoky. Heřmanův Městec naopak dosáhl na vrchol tabulky, kde vystřídal Hostivař.


Divize západ

Favorité z Berouna a Plzně posbírali povinné body, Kladno neuspělo v Ústí nad Labem

Rebelové po nezvládnutém dvojutkání v Rakovníku definitivně zakončí podzimní část na posledním místě. Náladu Pražanům nezlepšilo ani utkání s favorizovaným Berounem. Kelti vstoupili do zápasu velmi zostra a nasázeli soupeři hned 6 branek. Ve druhé třetině přidali hosté ještě 2 zásahy a utkání v poklidu dohráli. Vícekrát se skóre neměnilo, a konečný výsledek tak byl 0:8. Za jednoznačným vítězstvím stála zejména dvojice Horel a Krbec, kteří zaznamenali shodně 4 body. Povinnými body potvrdil Beroun své postavení na čele tabulky.

Střílelo se i v plzeňské hale, kam přijel Rakovník. Po prvních letošních bodech Raci nejprve narazili na Kladně a definitivní návrat do reality je čekal právě v Plzni. Favorit nedovolil Středočechům nic a postupně docílil debaklu. V první třetině odskočila Plzeň na rozdíl čtyř branek, druhou třetinu ovládla třemi zásahy a v závěru dokonala výhru 9:0 dvěma finálními tečkami. I zde řídili vysokou výhru 2 čtyřbodoví hráči, konkrétně Matoušek a Slezák. Mečouni nadále pronásledují lídra divize z Berouna se ztrátou pouhých dvou bodů.

Napínavý duel sehrály týmy Ústí nad Labem a Kladna. Elba se na domácí půdě dostala do vedení, které v průběhu první třetiny udržela a z kraje druhého dějství i navýšila. Naděje hostům vrátil kontaktní gól z 27. minuty, ale začátek závěrečné patnáctiminutovky patřil opět Ústí. Vedení navýšili domácí při přesilové hře, a i následující změna skóre patřila jim. Početní výhodu pak využilo i Kladno, ale i tentokrát Elba odpověděla navýšením a dotáhla zápas ke zdárnému konci. Prohra 5:2 zmařila Kladnu naděje na lepší umístění po podzimní části, ve které se aktuálně nachází na třetím místě.