Extraliga dorostu

Pardubice zaskočily pražské Rebely a po ztrátě Svítkova v Hradci se vracejí do čela divize!

Svítkov dosáhl na vítězství v Hradci až po nájezdech. Zaváhání využily Pardubice a po skalpu Rebelů se vrátily zpět na vrchol. Hostivař pokračuje na vítězné vlně a pokořila i druhého městského rivala. Formu potvrdil i budějovický Pedagog. Nezaváhali ani favorité z Berouna a Ústí nad Labem.


Divize východ

Pardubice ochromily Rebely, Hradec obral Svítkov o bod, Hostivař uspěla i ve druhém derby

Heřmanův Městec navazoval na své poslední úspěchy v Letohradu a diváci se rozhodně nenudili. Jeleni doma otevřeli skóre ve 4. minutě a nastartovali přehlídku ofenzivního snažení na obou stranách. Vydařil se jim i vstup do druhé třetiny, ve kterém rychle navýšili vedení o další 2 góly. Poprvé se prosadili i hosté, kteří ve třetí třetině stáhli rozdíl na jedinou branku. Poslední slovo měl ovšem znovu Letohrad, když těsně před koncem korunoval své vítězství na 4:2.

Důležitý souboj čekal na Pardubice a pražské Rebely. Alfa navazoval na rekordní vítězství proti Opavě, naopak Pražané toužili napravit selhání v derby s Hostivaří. Oba týmy však začaly stejně jako končily předešlý duel, a do vedení tak šli domácí. Rebelové se nevzpamatovali ani ve druhém dějství a naplno okusili útočný apetit svého soupeře. Pardubice udeřily čtyřikrát a zpečetily osud opařených protihráčů. Ve třetí třetině dokonal hattrick Landsman, čímž upravil skóre na konečných 7:0.

Napínavý a ostrý duel svedla mužstva Hradce Králové a pardubického Svítkova. Piráti využili domácí půdy a prosadili se jako první, do konce třetiny ale hosté stihli vyrovnat. Stejný výsledek se opakoval i v obou následujících třetinách. Po konci základní hrací doby nerozhodlo o vítězi ani prodloužení, a tak došlo až na samostatné nájezdy. V nich hradeckým hokejbalistům selhala muška a ze druhého bodu se radoval hostující Svítkov. I přes vítězství ztráta bodu znamenala přesun z 1. na 2. místo tabulky.

Derby v rámci hlavního města vždy nabízí vypjatý hokejbal, a jinak tomu nebylo ani v utkání mezi Kert Parkem a Hostivaří. Hosté v úvodu nenavázali na vítěznou přestřelku proti Rebelům z minulého kola a do kabin odešli stejně jako soupeř bez vstřelené branky. Druhé dějství přineslo pravý opak a diváci viděli hned 7 zásahů. Na skvělý nástup domácích odpověděli hosté pětigólovým obratem, čímž vykročili za třemi body. Závěrečná patnáctiminutovka však jednoznačně patřila domácím, kterým se podařilo vyrovnat. Nakonec Kert Park na body stejně nedosáhl. Hosté přetavili tlak v rozhodující branku 9 sekund před koncem, čímž srazili městského rivala na kolena. Těsné vítězství 5:6 znamená pro Hostivař třetí příčku a druhé vítězné derby v řadě.

Divize západ

Beroun opět ukázal ofenzivní sílu, Budějovice zůstávají ve formě, Elba v Třemošné nezaváhala

Utkání mezi Suchdolem nad Lužnicí a Kladnem bylo odloženo, a tak nedělní program odstartovalo klání Berouna a Jindřichova Hradce. Podle očekávání se Kelti se soupeřem příliš nemazali a otevřeli si na svém hřišti střelnici. V úvodu nestáli stranou ani hosté a po první třetině ztráceli jedinou branku. Zlomová byla až druhá třetina, kdy domácí překonali brankáře Olympu čtyřikrát. Stejný scénář následoval i ve třetí třetině, a protože hosté nedokázali alespoň snížit, podlehli vysoko 11:2. Povedené utkání prožil berounský Hipča, kterému se povedlo zaznamenat 5 bodů. Solidní 4 branky zase nasázel útočník Mathauser.

Dobré výkony se nadále drží Českých Budějovic, které doma tentokrát přivítaly trápící se Prachatice. Suverénní nástup přinesl Pedagogu tříbrankové vedení a další 3 body byly na cestě. Horalům se povedlo vsítit čestný gól po polovině utkání, ale domácí odpověděli dvojnásobkem a nedovolil soupeři zažehnout naděje. Třetí třetina přinesla už pouhý jeden gól, opět do sítě Prachatic. Budějovice zvítězily pohodlně 6:1 a pokračují v pronásledování nejvyšších pozic.

Těžká zkouška čekala doma na Třemošnou. Ke vzájemnému utkání přijela nezastavitelná Elba z Ústí nad Labem. Tatran v první třetině zvládal defenzivní povinnosti a inkasoval jen jedinkrát. Druhá třetina byla z pohledu domácích vydařená spíše směrem do útoku, ale ani 2 vstřelené branky příliš nepomohly. Ústecké mužstvo tou dobou navyšovalo svůj náskok již několikátým gólem. Závěr zápasu si hosté pohlídali, přidali ještě 2 závěrečné zásahy a došli si pro poklidnou výhru 2:7. Další úspěch ústeckých hokejbalistů řídil čtyřmi body kapitán Kučera.