Extraliga juniorů

Komplikace to je, ale máme dost kvalitní tým na to postoupit, věří Navrátil

Kvalitní výkony mezi juniory podávalo na podzim Brno. Poslední hrací víkend ale Buldoky o přímý postup připravil, a o místo v play off se tak budou muset ještě poprat. Nejen k pádu na 4. pozici se vyjádřil nejproduktivnější hráč Brna Patrik Navrátil. Přiblížil také přípravu nebo jarní nadstavbu.

Závěr základní části nedopadl úplně podle vašich představ. Co scházelo k tomu, abyste porazili Pardubice nebo Ježky a dosáhli na 3. místo? Dalo by se zpětně udělat něco lépe?

V obou zápasech jsme mohli uhrát více. V zápase s Pardubicemi jsme po první třetině vedli, ale nepohlídali jsme si začátek druhé třetiny, kdy jsme dostali dva slepené góly. Poté se nám podařilo ještě vyrovnat. Chybělo pět minut k tomu, abychom získali potřebný bod k postupu. Ale Pardubice ukázali svoji kvalitu a zápas vyhrály. A v zápase s Heřmanovým Městcem jsme také měli šanci získat potřebné body k postupu, jenže jsme udělali pár chyb a nepostoupili jsme. Myslím si ale, že jsme v danou chvíli odehráli to nejlepší, co jsme mohli. Těmito těžkými zápasy jsme, alespoň získali cenné zkušenosti.

Jak byste zhodnotil výkony týmu v těchto dvou zápasech? Věřili jste, že potřebné body během víkendu uhrajete? Kdy nastal ten bod, ve kterém jste pochopili, že to nevyjde?

Výkon týmu byl v obou utkání dobrý, jen to nedopadlo, jak jsme si přáli. Věřili jsme až do konce posledního zápasu podzimní části, že postup uhrajeme.

Jaká panovala po neúspěchu v kabině atmosféra? Je pro vás pád na 4. místo spíše komplikací, nebo se o své místo v play off nebojíte?

V šatně převládal smutek a zklamaní po neúspěchu. Komplikace to samozřejmě je, ale myslím si, že máme dost kvalitní tým na to postoupit. Ale nechci podceňovat ostatní týmy. Svítkov a Hodonín jsou kvalitní a nepříjemní soupeři a Kovo se zápas od zápasu zlepšuje.


Vidím zlepšení oproti minulé sezoně jak herně, tak i výsledkově.

Dokážete se ohlédnout za první částí sezóny? Co bylo vaší předností, kde vás naopak tlačila bota?

Pokud se ohlédnu za podzimní částí, tak vidím zlepšení oproti minulé sezoně jak herně, tak i výsledkově. Naší předností je týmová hra a dobrá defenziva, o kterou se my útočníci můžeme opřít. A také domácí hřiště, kde jsme prohráli jen s Heřmanovým Městcem a po prodloužení s Pardubicemi. Myslím si, že negativní stránka je naše produktivita v zakončení a ztráta bodů v závěru dobře rozehraných zápasů.

Jak jste doposud spokojen s vlastními výkony? V čem vidíte svůj největší přínos týmu?

S vlastními výkony jsem docela spokojen, i když by to mohlo být samozřejmě lepší. Ať už herně, nebo i v produktivitě. Myslím si, že můj herní přínos týmu je tvorba šancí ostatním a fyzické nasazení.

Jste už seznámen s plány trenéra na průběh zimní přípravy? Co bylo případně náplní té loňské? Jak přestávku plánujete trávit vy osobně?

V prosinci jsem si chtěl od hokejbalu odpočinout. A od ledna začít s týmem i individuálně trénovat. Zimní příprava by měla být totožná s tou loňskou. Budeme trénovat na hřišti a v tělocvičně, ale také absolvuji přípravu s A týmem.


Patrik Navrátil vyhlíží jarní část, v níž se junioři Brna pokusí o postup do předkola play off a z něho do čtvrtfinále! Navrátil získal v 10 duelech podzimní části za juniory Buldoků získat 12 kanadských bodů za 3 góly a 9 nahrávek. Autor fotky: Roman Nedbal.