Extraliga dorostu

Velikonoční víkend přinesl nezastavitelné Elbě dalších 6 bodů. Prachatice zaskočily Kladno.

Ústí se na body tentokrát nadřelo, přesto zůstává stoprocentní. Beroun sedmnácti góly rozstřílel Suchdol. České Budějovice upevnily čtvrtou příčku. Kladno zaváhalo v Prachaticích a první čtyřka se mu vzdaluje. Zliv místo vajíček při pondělním dopoledni sbírala užitečné body v Blatné.


Divize západ

Beroun napodobil Kladno sedmnácti góly, Olymp zatopil prvnímu Ústí, Zliv vykoledovala 3 body

O velikonočním víkendu pokračovala pouze divize západ. Netradičně již v sobotu nastoupila Zliv proti Ústí nad Labem a zcela nečekaně se proti favoritovi dostala do vedení zásluhou Kačera. Elba se prosadila až ve 20. minutě a postupně zvrátila výsledek jasně ve svůj prospěch. Do konce utkání nasázela domácím 6 branek a zvítězila pohodlně 1:6. Třemi body o sobě dal vědět Matěj Šimic.

Nedělní nabídka začala v Českých Budějovicích zápasem Pedagogu s Blatnou. Domácí vstoupili do utkání dvěma rychlými góly Křiváčka. Blatná nedokázala dlouho odpovědět, a tak přišel třetí zásah Budějovic. Ve třetí třetině navíc hosté inkasovali počtvrté, takže následný gól byl už jen pouhou korekcí na konečných 4:1. Pedagog opět předvedl, proč se v první čtyřce nachází právem.

Beroun přivítal na svém hřišti Suchdol nad Lužnicí a napodobil rekordní vítězství Kladna z minulého kola. Kanonádu načali Kelti šesti góly v první třetině. Ve druhém dějství přidali 4 branky a závěr zápasu okořenili hned sedmi přesnými zásahy. Hosté se radovali pouze dvakrát, a dopadli tak stejně jako posledně Jindřichův Hradec s nelichotivým skóre 17:2. Hned čtyři domácí hráči zapsali hattrick, David Černý se zase může pyšnit šesti kanadskými body.

Jindřichův Hradec se po sedmnáctibrankovém debaklu z minula oklepal a pořádně potrápil ústeckou Elbu v souboji posledního s prvním. Díky vydařenému závěru první třetiny Olymp dohnal manko z úvodu utkání a do druhého dějství mohl jít od nuly. I v tomto případě Ústí odskočilo na dvoubrankový rozdíl, ale domácím se opět podařilo vyrovnat. Až v závěru zápasu hosté potvrdili roli favorita, dvakrát udeřili a snížit už soupeře nenechali. Za výsledek 5:7 se Olymp stydět jistě nemusí, Elba ale nadále vládne lize beze ztráty bodu. Hattrickem se tentokrát podílel na ústeckém úspěchu Plachý.

Prachatice si vyšlápli tvrdě na kladenské Rysy. Vyrovnaná první třetina vyústila ve výsledek 1:0, následně se ale domácí rozstříleli a uštědřili svému soupeři 4 další zásahy. Kladno reagovalo jen jednou a před třetí třetinou ztrácelo už příliš. Po nerozhodném závěru Horalové vyhráli 6:2 a posbírali cenné 3 body do ligové tabulky.

O Velikonočním pondělí se představila Zliv v Blatné. Oba týmy chtěli napravit předešlou prohru a byl z toho vyrovnaný boj. První třetina skončila nerozhodně, ve druhém dějství se ale podařilo odskočit hostujícímu celku dvěma slepenými góly. Blatná jen snížila a před závěrem stále ztrácela branku. Rozhodnutí přinesl gól Hrdiny při přesilové hře hostů. Datlům se sice podařilo vstřelit kontaktní branku, ale výsledek 3:4 už se neměnil. Prohrou ztratila Blatná šanci poskočit alespoň na chvíli před výkonnostně nevyrovnané Kladno.