Extraliga juniorů

Ježci uspěli v Pardubicích a osamostatnili se na prvním místě. Plzeň v nájezdech otočila utkání v Hostivaři

Beroun zaváhal na Kladně a do čela skupiny pustil Ježky. Těm se dařilo v Pardubicích. Plzeň stáhla dvoubrankovou ztrátu s Hostivaří v poslední minutě a uspěla po nájezdech. Své poslední zápasy ovládlo Ústí nad Labem, Prachatice, Hodonín i na jaře stoprocentní a ambiciózní Svítkov.

Nadstavba – Skupina A

Ježci vyloupili Pardubice a jdou do čela, hráči Kladna a Plzně triumfovali v nájezdech

Kolo před koncem se Heřmanův Městec osamostatnil na první příčce. V Pardubicích vyhrál jednoznačně 5:0 a postup z prvního místa má ve svých rukou. Cestu za třemi body odstartoval v páté minutě kapitán Šmíd. Při svém debutu v dresu Heřmanova Městce se dvěma góly uvedl kmenový hráč Hradce Králové Štěpán Palán. V posledním kole budou Ježci hájit čelo tabulky doma proti Kladnu.

Vypjatý duel svedla na domácí půdě Hostivař s rozjetou Plzní. Na branku se čekalo až do 20. minuty, kdy se prosadil hostující Slezák. Za Hostivař ještě před druhou přestávkou vyrovnal Bár a ve třetí třetině domácí k obratu nasměroval Ilušák. Následně z početní výhody zvýšil Mikšovský a Pražané byli na dosah cenným bodům. Poslední minuta však přinesla kolaps domácích a nečekané plzeňské vyrovnání v rozmezí 16 sekund. Následné prodloužení branku nepřineslo a o druhém bodu tak musely rozhodnout nájezdy. V nich zdrcující obrat dokonal svým gólem na 3:4 Matoušek, čímž Plzni nabídl dobrou výchozí pozici pro poslední kolo a posun v tabulce. O ten se pokusí Mečouni proti posledním Pardubicím.

Základní hrací doba nestačila ani na Kladně, kam přijel Beroun na dálku bojovat o první příčku s Ježky. Rysům se vydařil vstup do utkání lépe, když skóre otevřel Jelínek. Druhou třetinu naopak započali lépe Kelti, za které vyrovnával Horel. Vedení na stranu domácích ale brzy vrátil Bauer. Kelti nakonec vyrovnali necelé čtyři minuty před koncem z hokejky Vrabce. Stejně jako v Hostivaři, i zde došlo na samostatné nájezdy. V nich se radovali domácí, kterým druhý bod vystřelil Jedelský. Výsledek 3:2 znamenal pro Kelty ztrátu dvou bodů a přenechání prvního místa Ježkům. Kladno se díky úspěchu v nájezdové loterii dotáhlo na Hostivař, proti které se v závěru nadstavby postaví právě Beroun.


Nadstavba – Skupina Východ

Hodonín přestřílel brněnské Buldoky, Svítkov proti Kovu uhájil jarní stoprocentní bilanci

Pro nadstavby skupin Východ i Západ sobota znamenala poslední kolo. Hodonín se rozloučil se sezónou utkáním na půdě Brna vítězstvím 6:3. Buldoky sice tlačil k bodovému zisku Matyáš Jankůj, ale po první třetině byli úspěšnější hostující střelci. Huňady a Jánoš zapsali oba po hattricku a dovedli svůj tým ke třem bodům. Brno i přes ztrátu v posledním kole zůstává na druhém místě. Hodonín si svou bodovou statistiku vylepšil, ale v tabulce mu už zůstane třetí pozice.

První pozici potvrdil v utkání s pražským Kovem Svítkov. Pražané dlouho drželi krok, alespoň co se týče skóre, nakonec ale podlehli 6:2. Jasná střelecká převaha domácích se projevila ve třetím dějství, kdy udeřili čtyřikrát a utnuli poslední šance Kova na nadstavbové body. Nechybělo ani vyjádření od spokojeného trenéra Hlavsy. „Zápas s Kovem jsme chtěli zvládnout za tři body. Od začátku jsme byli aktivní a chyběla nám pouze lepší koncovka. Zápas v trvalém dešti a zimě však nebyl jednoduchý, a jsem rád, že jsme ho v pohodové náladě zvládli. Na jaře jsme ještě neprohráli a těšíme se na předkolo play off, kde věříme, že potvrdíme sílu našeho týmu. Představila se i nová posila z Hradce Lukáš Černý, který předvedl kvalitní výkon a ukázal, že nám v play off velmi pomůže. Myslím, že do play off půjdeme jako černý kůň soutěže a nikdo to s námi nebude mít jednoduché. Jdeme si pro pohárek,“ odvážně hlásí cílevědomý trenér prvního Svítkova.

Nadstavba – Skupina Západ

Elba nedopustila v utkání s Rakovníkem překvapení, Prachatice pohlídaly výhru s Rebely

Obhájce loňského titulu z Ústí nad Labem se s nadstavbou rozloučil vítězně. Po zaváhání v Prachaticích si poradili hráči Elby s Rakovníkem. V úvodu utkání se i přes zanedbatelný počet střeleckých pokusů dostali po dvou gólech Drnce do vedení hosté. Převaha domácích se projevila ve druhém dějství, když dvěma zásahy otočili skóre. Rakovník se z ojedinělé šance prosadil opět ve třetí třetině, tentokrát ale Elba pojistila vedení a zvítězila 5:3. Na triumfu Ústí se výrazně projevily přesilové hry, ze kterých jeho zástupci vytěžili hned 4 branky. Ústecký celek půjde stejně jako Svítkov z prvního místa, Rakovníku patří 3. pozice.

O dorovnání Rakovníka se pokusili Rebelové proti Prachaticím. Hosté ale začali utkání třemi brankami, na které soupeř reagoval jen jednou. Ani druhá třetina nebyla z pohledu Pražanů vydařená. Dvěma góly Prachatice pojistily vedení, které domácí zkusili zkomplikovat v závěrečné patnáctiminutovce. Horalové sice inkasovali, ale pouze jedinkrát a výsledek 5:2 si už pohlídali. Po posledním kole patří Prachaticím druhé místo, Rebelové se museli smířit s definitivním setrváním na dně tabulky.