1. liga

Tygři v sobotu urvali jednu výhru, v neděli si však Vlčí smečka titul nenechala vzít!

Vlčí smečka ve čtyřech zápasech vyhrála prvoligový titul, na který čekala tři roky. HBC Tygři hráli, co to jen šlo. V sobotu vykřesali naději na srovnání, ale Ústečané si v neděli vypracovali dobrý náskok, který jim zajistil třetí výhru ve finálové sérii.

Sobota 8. června 2024

Dobrý nástup Tygrů znamenal snížení stavu v sérii

HBC Tygři Mladá Boleslav – Vlčí smečka Ústí nad Labem 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Střely na branku: 16:22, Vyloučení: 8:6, Přesilovky: 3:5, Využití: 1:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 145

Branky a nahrávky: 8. Šíma, 11. Pišinger (Málek), 27. Marušinec (Šíma, Langer), 44. Šindelář – 41. Zajan (Navarra Ro.)

Třetí finálový zápas pokračoval v podobném duchu, v jakém se nesly první dva finálové zápasy. Tentokrát však měli lepší produktivitu Tygři. V 8. minutě se jako první prosadil Šíma a o pár minut později měla Mladá Boleslav dvoubrankový náskok. Vlčí smečka na svého soupeře tlačila, ale domácí obrana nepovolila. V průběhu druhé třetiny navíc na 3:0 přidal branku Marušinec. Zápas plynul dál a Severočechům se nedařilo využít své šance. Ve 41. minutě nakonec smůlu prolomil Zajan, ale to už bylo pozdě. Tygři snížili stav série na 2:1.


Neděle 9. června 2024

Poslední krůček k titulu zvládla Vlčí smečka v přesilovkách

HBC Tygři Mladá Boleslav – Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Střely na branku: 31:26, Vyloučení: 7:6, Přesilovky: 5:6, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 169

Branky a nahrávky: 34. Peca (Řípa, Pišinger), 44. Šíma (Šindelář) – 13. Kučera (Gottfried D.), 17. Grosse (Navarra Ro., Kučera), 20. Zdvořáček M. (Gottfried P.), 41. Navarra Ro. (Faigl)

Čtvrté finálové utkání mělo podobný průběh jako to třetí, avšak s tím rozdílem, že se více střelecky dařilo Vlčí smečce. I když byla první třetina vyrovnaná, padla v ní branka. Kučera švihem mířil přesně a dostal balónek do branky z přesilové hry 5 na 3. I nadále se museli domácí bránit v oslabení, ale vše přestáli. Po těžkých chvílích se Tygři chtěli zvednout, ale druhý gól hostů přidal Grosse. Poté se znovu vylučovalo, a to na straně Mladé Boleslavi, která v početní nevýhodě podruhé inkasovala a na tabuli tak svítil stav 0:3. Vlčí smečka byla třetinu od titulu. Peca však vyslal přesné varování, aby Ústečané nepřestávali hrát. Středočeši vrhli všechny síly do útoku, ale to gól nepřineslo. Naopak na 1:4 navyšoval Roman Navarra. Poté ještě skóroval z přesilovky domácí Šíma, ale to už Vlkům titul nevzalo. Otázkou zůstává, zda Vlčí smečka půjde o ligu výše.

Vlčí smečka se konečně dočkala prvoligového titulu. Půjde do CROSSDOCK Extraligy? Zdroj fotky: Vlčí smečka Ústí nad Labem.

Ohlasy po finálové sérii:

Vlčí smečka Ústí nad Labem (trenér Antonín Brhel): Do finále jsme chtěli vstoupit vítězně, a to se nám v prvním utkání povedlo. Myslím si, že jsme soupeře přehráli a zaslouženě šli do vedení v sérii. Ve druhém utkání jsme chtěli navázat na sobotní úspěch, což se povedlo, a poměrně vysoko jsme soupeře porazili. Chtěli jsme rozhodnout už ve třetím zápase, ale všichni ví, jaké to je, když máte něco na dosah a upínáte se k tomu. Pak se vytrácí koncentrace na hru a nás to stálo prodloužení série do neděle. Myslím si, že přišlo velké uvědomění, a u hráčů jsem viděl úplně jinou koncentraci již na předzápasovém srazu. Zápas byl z mého pohledu naprosto fenomenální. Sice jsme vedli 3:0, ale soupeř nám nedal nic zadarmo a zápas byl atraktivní až do konce. My jsme to zvládli a mohli začít oslavy. Chtěl bych poděkovat soupeři za skvělou sérii a hlavně za poslední utkání sezony. Mám pocit, že právě tenhle zápas měl extraligovou úroveň. Poslední a to nejdůležitější díky patří hráčům a realizačnímu týmu Vlčí smečky. Jsou to skvělí sportovci a ještě lepší lidé, a celkově je v organizaci cítit úžasná atmosféra. Vlci, děkuji!!

HBC Tygři Mladá Boleslav (trenér Roman Hnátek): Obě venkovní utkání se nám nepovedla, především to druhé z naší strany nesneslo finálové měřítko. Neplnili jsme stanovený plán a Ústí naše chyby nekompromisně trestalo. Třetí zápas se jako jediný vyvíjel podle našich představ. Byla vidět bojovnost, která nás zdobila v předchozím průběhu play off a začali jsme znovu věřit. Smečka ale v posledním utkání dala první gól a dál tlačila. Mohli jsme být rádi, že jsme se dlouho zvládli držet na dostřel a neprohrávali výraznějším rozdílem. Soupeř ukázal svou vyspělost a utkání navzdory našim dílčím vzepětím bezpečně dovedl do vítězného konce. Ústí gratulujeme k výhře, herně nás předčilo a je po zásluze mistrem. Za svaz nesl v pozitivním duchu pochodeň pan Kadaně, kterému chci tímto způsobem vyjádřit vděk za závěrečný ceremoniál. Poslední věta musí patřit fanouškům, kteří pro nás byli celé play off hnacím motorem a pomáhali nám v klíčových okamžicích strhnout misky vah na naši stranu. Celý tým si toho nesmírně váží a tímto jim děkuji. Na celou kabinu a všechny, kdo se na letošní sezóně podíleli, jsem hrdý a rád, že jsem mohl být toho všeho součástí.

HBC Tygři předvedli krásnou cestu skrze play off, je z toho stříbro. Ve hře však zůstává cesta do nejvyšší soutěže. Zdroj fotky: HBC Tygři Mladá Boleslav.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13
HBC Malenovice
18 43:114 6