Reprezentace

Všichni soupeři ukázali svou kvalitu a každé utkání bylo poměrně náročné, hodnotí základní skupinu Lukáš Lhota

Muži včera zakončili zápasy ve skupině utkáním proti Spojeným státům americkým. Nejlepším hráčem byl v tomto duelu vyhlášený na české straně Lukáš Lhota. Reprezentační útočník se ohlíží za první částí šampionátu a zmiňujete se také o dalších zajímavostech.

Naše výkony ve skupině postupně gradovaly

Lukáši, na Mistrovství světa ve Švýcarsku máte odehranou základní skupinu, ve které jste všechna utkání vyhráli a skončili v ní na prvním místě. Jak zatím hodnotíte vaše výkony?

Soupeře dokážeme přehrávat, ale zatím nás trápí koncovka. Zároveň jsme si v důležitých momentech nedokázali pomoci přesilovkou. Myslím, že naše výkony ve skupině ale postupně gradovaly.

V prvním souboji proti Itálii jste zvítězili vysokým rozdílem, zápas se Švýcarskem a Finskem došel do samostatných střílení a v posledním proti USA jste udrželi čisté konto. Jaký soupeř vám zatím dělal největší problémy?

Všichni soupeři ukázali svou kvalitu a každé utkání bylo poměrně náročné. Nejtěžší bylo nejspíše proti Finům, kde jsme se dlouho trápili na gól. Pak jsme se ale skvěle dotáhli a z dovednostní soutěže si odnesli bod navíc.

V dnešním utkání proti Spojeným státům americkým jste byl vyhlášený nejlepším hráčem českého týmu. S tímto soupeřem jste bojovali o první pozici ve skupině a nakonec zvítězili 6:0. Co rozhodlo o takovém výsledku?

Předvedli jsme náš zatím nejlepší výkon. Dařilo se nám Ameriku přehrávat a zároveň proměňovat protiútoky. A Čejkys (Jan Čejka, pozn. red.) navíc zapomněl, že už nehraje dorost.


Celé okolí a hory kolem jsou jako z reklamy

Zápasy jsou naplánované rychle za sebou a nyní jste odehráli čtyři utkání ve čtyřech dnech. Projevuje se únava, nebo jak takový program zvládáte?

Všichni jsme dobře připraveni ještě z dlouhého play off (promiň Šlehy - Václav Šlehofer, pozn. red.).

Před vyřazovací částí šampionátu vás čeká odpočinek a dnes se vydáte na ledovec. Jak se Vám líbí prostředí, ve kterém se mistrovství koná?

Švýcarsko je nádherná země. Celé okolí a hory kolem jsou jako z reklamy.

Ve Švýcarsku působí Váš mladší bratr Tomáš. Radil Vám něco před příjezdem do této země? A potkali jste se už tady?

Ať si to tu hlavně užiju, že lidé tady jsou fajn a příroda kolem se neokouká. Ještě jsme se nepotkali, nechám se překvapit, jestli přijede mrknout.