Reprezentace

Ceny si samozřejmě strašně vážím, říká nejlepší útočník Páňa Cupu Tadeáš Kantor

Na kladenském Páňa Cupu zářil i jeden z hráčů reprezentace U20, Tadeáš Kantor. Ten si po právu odnesl cenu pro nejlepšího útočníka turnaje. Tadeáš nám řekl něco více o zmíněném turnaji a následujících přípravách.

Ostrý zápas je vždy něco jiného než tréninky

Tadeáši, nedávno jste se s reprezentací U20 zúčastnil turnaje Páňa Cup. S konečným 4. místem v mezinárodní konkurenci musíte být spokojený, je to tak?

Na začátku turnaje to nebylo herně vůbec ono, všichni jsme se hledali a snažili jsme se dostat do turnaje, což se projevilo i na výsledku prvního zápasu. S průběhem turnaje se herní výkonnost zlepšovala a s ostatními týmy jsme hráli vyrovnané zápasy.

Nemohla stát za nerozehraností dlouhá letní pauza bez ostrého zápasu a také skládání nového týmu pro reprezentační cyklus?

Zápasová pauza určitě znát byla, i když jsme se všichni připravovali a trénovali, tak ostrý zápas je vždy něco jiného než tréninky. V lajnách nám to taky chvíli trvalo, než jsme si na sebe zvykli a začali hrát nějaký systém.

Vám se individuálně velmi dařilo, získal jste cenu pro nejlepšího útočníka turnaje. To musí potěšit v takové konkurenci, co říkáte?

Ceny si samozřejmě strašně vážím, sedli mi kluci v kabině i trenéři, takže jsem se cítil dobře, což se přeneslo do hry, i když je tam spoustu věcí, co musím ještě zlepšit.

Po nějaké době jste se opět mohl potkat se spoluhráči z posledních šampionátů U18. Jak jste si to užil?

S klukama z osmnáctky jsme toho hodně zažili a máme mezi sebou dobré vztahy, takže jsme rádi, že jsme se mohli zase sejít.

Tadeáš Kantor po mistrovství v Žilině v kategorii U18 nyní bojuje o šampionát v reprezentaci hráčů do 20 let. Zdroj fotky: osobní archiv Tadeáše Kantora.

Jsem rád, že můžu hrát co nejvíc

Co odpočinek a letní příprava. V tak nabitém kalendáři Vám toho času bez hokejky a míčku asi moc nezbývá, že?

Občas je to trochu složitější a času na odpočinek je málo, ale jsem rád, že můžu hrát co nejvíce a je to pro mě jenom dobře.

Vy jste poslední sezóny kombinoval hokej s hokejbalem. Bude to platit i pro letošní sezónu?

To ještě nevím ani já, s hokejem to mám teď trochu složitější, takže uvidíme, jak to bude.

Vrchol reprezentační sezóny MS U20 je ještě daleko, ale jaký recept plánujete na to, aby Vaše výkony po dobrém turnaji měly stoupající tendenci?

Musíme vytvořit dobrou partu kluků, která bude hrát jako jeden tým a připravit se co nejlíp na vyvrcholení sezóny a udělat co nejlepší výsledek.