1. liga

Svítkov čeká příchod posil, ale hlavně bude sázet na své odchovance! Díváme se co nejvýše, nezastírá Kopečný

Pardubický celek ze Svítkova se každým ročníkem 1. Ligy zlepšuje, a hlavně se snaží do svého týmu zařazovat své mladší odchovance, což se podle trenéra Petra Kopečného daří. Mrzí ho také menší účast mančaftů v 1. Lize, ale o to víc ví, že letos to bude vyrovnanější a je na čem pracovat.

ALPA pohár? Cíl byl odvézt medaili, výsledkově jsme ho nesplnili

Trenére, místo zrušené sezóny jste jako jeden z mála týmů využili šance účasti na ALPA poháru mužů. Jak se Vám celá akce líbila?
Jak jsem již někde psal, turnaj se mi velice líbil. A to jak z pohledu kvalitativního, tak i organizačního. Nad účastí jsme neváhali ani minutu. Věděli jsme, že hráči ocení zápasovou konfrontaci.

Na turnaji jste předváděli skvělé výkony. Vyhráli jste svoji skupinu a dostali se do boje o celkové 3. místo, kde jste ale prohráli. Splnil celý turnaj Vaše očekávání a cíle?
Tak cíl byl odvézt medaili, takže výsledkově jsme nesplnili. Spíš, než zápas o třetí místo bych zmínil semifinále s Dobřany, kde jsme vedli pět minut před koncem 2:1 a nedokázali toto vedení udržet, ba navýšit.

Taky se ve Světlé nad Sázavou objevila známá hradecká jména ve vašich barvách, bude se spolupráce s Piráty nějak rozšiřovat? Čekáte posily, jako například Petra Nováka?
Upřímně ani moc ne. Spolupráce s Hradcem je fajn, ale stále nám dorůstá omladina, která je na výjimečné úrovni a chceme sahat do svého arsenálu. Například Petr Novák či Honza Hrabica jsou výjimeční hráči, ale moc dobře víme, že mají extraligové zápasy, svoje rodiny a nemůžeme s nimi počítat stabilně. Když nás občas doplní, tak to bude fajn, ale určitě to na tom nestavíme. Spolupráci spíše rozšiřujeme s Ježky Heřmanův Městec z 2. Ligy na Východě.


Do Svítkova míří kvalitní posily! Díváme se co nejvýše

ALPA pohár byl součástí letní přípravy, je tomu tak? Jak ale dále vaše příprava na novou sezónu pokračuje?
Součástí letní přípravy pohár nebyl, chtěli jsme jen hráčům dopřát nějaké ty kvalitní zápasy a taky důstojně uzavřít sezónu. Příprava na novou sezónu započala ke konci července. Nyní přecházíme na hřiště, máme před sebou dva turnaje a jedno přátelské utkání s KOVEM Praha.

Každým rokem jste kvalitnějším týmem 1. Ligy, jaké budou vaše letošní ambice?
Letos se k našemu týmu připojuje Ondra Běloušek, využívat budeme i brankáře Honzu Mroviece z Kert Parku, Martin Čejgl se snad vyhrabal ze zdravotních lapálií a získali jsme hotového hráče Pavla Kubala z hokeje. Když k tomu přidám kvalitní mládí, co máme v juniorce, tak se samozřejmě díváme co nejvýše a ani letos tomu nebude jinak.



Svítkov zakončil ALPA pohár na krásném 4. místě, kdy více než držel krok s extraligovou konkurencí. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Derby s Autosklem? Neprožívám to

V 1. Lize vám nově přibude derby se sousedním klubem, tedy rezervním týmem extraligového Autoskla, jak se na něj těšíte?
Tohle téma moc neprožívám. Pro mě to bude zápas jako každý jiný, jen s tím rozdílem, že nebudeme muset nikam jezdit.

V lize zůstalo pouze 8 mančaftů, tím pádem to bude mnohem vyrovnanější, jak to vnímáte?
Upřímně to je zvláštní. Počítal jsem s Hostivaří, Jihlavou. Doufal jsem, že se zapojí tradiční kluby jako Boleslav, Kelti, Strašecí, nebo že to Přelouč zase nějak poskládá. Nedá se nic dělat, naše cíle to nemění.