1. liga

Prachatice v plné přípravě na nový ročník 1. Ligy! Přichod posil ale nečekáme, netají se Čapek

Horalové z Prachatic každý rok patří ke špičce 1. Ligy, a tak se netají svými ambicemi. Vít Čapek by rád startoval do play off z 1. místa a vyhrát play off by bylo bonusem. Jihočeši začali s přípravou již během nouzového stavu, kdy měli i herní vytížení. Dokážou to promítnout do nové sezóny?

Spíše počítám s odchody

Trenére, koronavirové volno uteklo jako voda, stejně tak i celé léto a start 1. Ligy je již blízko. Jak jste se na novou sezónu připravovali?
Začali jsme trénovat na konci července. Absolvovali jsme několik turnajů, jinak příprava probíhá v našem areálu.
Jste stálicí 1. Ligy, a tak nás zajímá, zda se Vám přes toto volno podařilo stabilizovat kádr. Čekáte příchod nějakých nových posil?
Nečekáme žádný příchod posil, budeme se snažit zapojit do kádru juniory. Spíše počítáme s odchody, Lauf (Jakub Laurinc) se vrátil do Suchdola, a také máme několik zraněných hráčů a nevíme, jak se jejich stav bude vyvíjet.
Velmi zajímavým tématem je post brankáře ve vašem týmu. Jak tomu bude, lákal jste svého syna? Nebo jedničkou zůstane nadále Tomáš Pixa?
Jedničkou bude Tomáš, a to i s ohledem na počet týmů v 1. Lize. Byli jsme zvyklí, že se brankáři pravidelně střídali, a tak Vítek u nás letos nebude. Tomáš to zvládne, je to výborný brankář.



Jihočeský soubor z Prachatic se umístil na 7. místě červnového ALPA poháru ve Světlé nad Sázavou. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Chtěli bychom zakomponovat co nejvíce mladých hráčů

Čeho byste chtěl se svými svěřenci v letošním ročníku 1. Ligy dosáhnout?
Chtěli bychom hrát play off a co nejvíce zakomponovat mladé hráče do sestavy.
Letos bude soutěž velmi vyrovnaná a zajímavá, protože účastníků bude jenom 8, jaké místo po základní části by se Vám líbilo?
Líbilo by se mně ji vyhrát. Vše se bude odvíjet od toho, jak se budeme scházet a jak se nám bude dařit.


Těžký bude každý zápas, nikdo nechce prohrát

Jak byste zhodnotil loňskou, velmi zkrácenou sezónu? Budete si to o to více v této sezóně užívat?
Je velká škoda, že se soutěž nedohrála. Byla dle mého názoru velmi vyrovnaná a vůbec se nedalo předvídat, kdo může tuto soutěž vyhrát. Bylo několik adeptů na výhru. Bude to sezóna jako každá jiná, snad nenastanou opět nějaká omezení. Jen ten počet týmů je žalostný...
Co bude na začátek sezóny nejtěžší? Hráči dlouho nedrželi hokejky v rukou...
Bude to pro každého stejné, už jsme trénovali a hráli po uvolnění opatření, a tak dlouhá přestávka to nebyla. Těžký bude každý zápas, nikdo nechce prohrát a ani my nemáme rádi porážky.