2. liga

Druhá liga ve většině regionů odstartovala! Kdo v úvodu sezóny vybojoval první body?

O víkendu začala druhá liga v pěti regionech. Volno ještě měli hráči na Moravě, kteří zahájí tuto soutěž tento týden. V úvodních zápasech bylo k vidění několik gólů, první hattricky a někde i zajímavé výsledky. Komu se dařilo a kdo musí na výkonech zapracovat?

Obhájce titulu nezaváhal, jedenáct branek vsítil také Pluhův Žďár

Druhá liga v regionu Čechy Jih odstartovala o víkendu pěti zápasy. Nejprve na hřiště vyběhly Jindřichův Hradec a B-tým Suchdolu nad Lužnicí. Ten se prosadil v první i ve třetí třetině, ale nevydařila se mu prostřední část, ve které inkasoval čtyři góly a první tři body si tak zapsali hráči Jindřichova Hradce po výhře 4:2. Planá nad Lužnicí v domácím prostředí přivítala Zliv a i když první třetinu ovládla, v dalších dvou obdržela více branek a prohrála 5:8. Na vítězství Plané se podíleli čtyřmi body Jiří Čipera a Ivan Egner. Rozdílem jedné branky skončilo utkání mezi B-týmem Blatné a celkem Vikings České Budějovice, kterým k výhře 4:3 pomohl hattrickem Jaroslav Talíř.

V neděli pokračovalo první kolo v Pluhovo Žďáru, kam přijel tým Pedagog České Budějovice B. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané, v poslední se domácí rozstříleli a sedmi brankami si došli k vysokému vítězství (11:4). Čtyři kanadské body zaznamenali Radim Janák, František Janáčik, Tomáš Málek a Petr Paščenko. Brankové hody viděli také fanoušci v Písku, kam zavítal B-tým Prachatic. Po první patnáctiminutovce byl stav vyrovnaný, v dalších už se radovali jen písečtí hráči a došli k výhře 11:2. Hattrickem a asistencí se blýskl Matěj Hnyk, čtyři body si zapsal také Zdeněk Vážný.


První kolo nabídlo samostatná střílení, čisté konto nebo brankovou kanonádu

První víkend nového ročníku odstartovala ve 2. Lize Čechy Sever tři utkání. Ještěři po první třetině s Berany prohrávali, ale v prostředním dějství dali čtyři branky a otočili skóre ve svůj prospěch. Další přesný zásah už nezaznamenali a Beranům se podařilo srovnat. Tři minuty před koncem základní hrací doby se podruhé v zápase prosadil Martin Patzelt, který tak prodloužil utkání. O vítězi totiž musela rozhodnout až samostatná střílení, ve kterých měli hosté hned dva přesné střelce a získali díky tomu prémiový bod. Vítězným střelcem se stal Vít Brůha.

Bez inkasované branky odehrály svůj zápas Litoměřice, které se střetly s Chomutovem. Hostujícímu celku se střelecky nedařilo a na domácího Leoše Gerstbergera recept nenašel. V celém utkání vyslali hosté pouze jedenáct střel, které svůj cíl nenašly. Litoměřice daly své tři branky ve druhé půlce zápasu během deseti minut a došly si tak pro hladké vítězství. Pod dvě trefy se podepsal Marek Stibal.

Ve třetím zápase 2. Ligy Čechy Sever proti sobě nastoupily týmy Elby DDM B a Dubí. Vicemistr z loňského ročníku dal v první třetině hned tři góly. Postupně se hosté dostali do šestibrankového náskoku, po kterém se poprvé prosadili také domácí. Ani dvě využité přesilové hry ale Elbě DDM k zisku prvních bodů nestačily. Dubí využilo ještě o dvě početní výhody více, a i díky tomu zvítězilo vysoko 2:10. Čtyřbrankovým střelcem hostů se stal Miloslav Kváš.


Doma uspěl jen Rakovním, B-tým Mladé Boleslavi a Třebíz si odvezli body od soupeře

Hokejbalisté Mladé Boleslavi B zavítali v sobotu do Prahy na hřiště KOVO Praha B a hned od úvodu bylo zřejmé, kdo převezme otěže tohoto zápasu. V první třetině si hosté vypracovali dvoubrankový náskok. Druhá a třetí část byla rovněž v jejich režii a následný závěr si už pohlídali s konečným výsledkem 2:7. Produktivní byli zejména extraligoví bratři Lukáš a Tomáš Lhotovi, kteří dohromady zapsali 4 body.

„Červená křída“ Hrdlořezy čekal na domácím hřišti zápas proti Defektu Třebíz. Skóre se měnilo ve třetí minutě, kdy gólový účet otevřel třebízský Lukáš Hulcr. Hosté přidali v první třetině ještě tři branky a Hrdlořezy prakticky k ničemu nepustili. Druhá a třetí část utkání vypadala podobně a Defekt rozhodně defekt neztrácel, naopak přidal dalších sedm gólů a celkové skóre z pohledu domácích 0:11 vypadá velmi hrozivě. Hrdlořezům nezbývá nic jiného, než se z tohoto utkání poučit, oklepat a připravit se do dalších bojů v sezóně.

Hráči Rakovníka přivítali na svém hřišti Kelty z Nižboru. V první třetině vstřelili dvě branky a stejný počet dokázali přidat také ve druhé části. Závěr utkání sice patřil hostům z Nižboru, kdy tři minuty před koncem dokázali vsítit dva góly, ale na obrat už bylo pozdě a žádný bod tak z tohoto zápasu nezískali. Rakovník vyhrál 5:3. Bratři Martin a Ondřej Tvarůžkovi měli velký podíl na vítězství a také na tom, že tři body pro svůj klub zapsali do tabulky.


Ve východních Čechách neztratily domácí týmy žádný bod

Úvodní kolo 2. ligy – Čechy Východ nás v sobotní druhou hodinu odpolední zaneslo na asfaltové hřiště v Chlumci nad Cidlinou, kde domácí Vrtačky přivítaly Ježky z Heřmanova Městce. První perioda byla povedenější rozhodně pro chlumecké, kteří si dokázali vytvořit zásluhou Malého, Kraloviče a Cháry dvoubrankové vedení. Za Ježky kontroval z přesilovky Trojek. Druhá část už byla pro hosty o poznání lepší, ale byl to domácí Gottwald, který zvýšil na 4:1. Na jeho trefu dokázal odpovědět dvěma přesnými ranami Škoda, ale i přes velkou snahu heřmanoměsteckých k vyrovnání nedošlo a domácí Malý pečetil do prázdné branky výsledek 5:3.

V Letohradě se střetly rezervy tradičních extraligových týmů, konkrétně domácího Letohradu a pardubického HBC. Jako první se prosadili zásluhou Molavce hosté, ale domácí dokázali ještě do první přestávky vyrovnat a byl to Bečka, který se trefil. Poprvé šel Letohrad do vedení v čase 16:20 po přesné střele Rouse, ale do minuty a vteřiny srovnal skóre pardubický Cacek. Výhodu domácího hřiště dokázal v další gól přetavit Krejčí a do kabin se šlo za stavu 3:2. Z přesilovky poté znovu srovnal Kopřiva, naneštěstí pro Pardubice se však trefil ještě Faltejsek a konečné skóre tak bylo 4:3.

Celkem jednoznačné utkání se odehrálo na hřišti v Přelouči, kam zavítal B tým Svítkova. První trefa přišla v páté minutě, kdy se v přesilovce nemýlil Vorba. Na 2:0 zvyšoval v minutě dvacáté Štefanský, na kterého ještě dokázal odpovědět svítkovský Brož. Poté už bylo utkání pouze v režii domácích a zásluhou branek Vorby, Kopy, Patakiho a Kazimíra Přelouč zvítězila 6:1.

Jednoznačný zápas odehráli také Svitavy s rezervou Hradce Králové. Svitavští dokázali zúročit svou střeleckou i územní převahu a postupně nasázeli pirátům 6 branek, když se postupně trefili Neubauer, Kačurik, dvakrát Beneš a dvakrát Vodvárka. Poslední jmenovaný v zápase dokonce získal 5 kanadských bodů za další 3 nahrávky.


Mistr uspěl s přehledem, překvapení ve Štruncových sadech

Ročník 2024-25 na českém západě odstartoval. Loňský mistr zvítězil ve Stříbře rozdílem čtyř branek. Loňský finalista z Dobřan přehrál o pět branek třemošenský Tatran. Horní Bříza potvrdila roli favorita proti Balwanům. Plzeňské Litice doma klopýtly s Blovicemi.

Loňský mistr načal novou sezónu v utkání proti Stříbru tak, jak prosvištěl tu předchozí. Úvodní třetinu ovládl o dvě branky a přestože prostřední dějství skončilo nerozhodně, v závěrečné periodě udeřil znovu dvakrát a připsal si první tříbodový zisk. Nejvíce se dařilo produktivnímu Kastnerovi, kapitánu Peroutkovi a Zrnovi, kteří si shodně připsali dva kanadské body.

Favorizovaní domácí hráči Horní Břízy v utkání proti Rolling Balwans se dostali do vedení hned v první minutě zásluhou Klika, ale v sedmé minutě o vedení přišli. V polovině utkání se ujali domácí opět vedení, avšak o tři minuty později bylo skóre opět srovnáno. O vítězství rozhodli domácí v závěrečném dějství, kdy se po třech minutách prosadil Šiška, na něhož navázal v poslední minutě Kárník, který v utkání skóroval hned dvakrát.

V utkání loňského finalisty Dobřan a čtvrtého týmu Třemošné se zrodil nejvyšší rozdíl skóre. Domácí vyhráli úvodní třetinu o dvě branky a v té následující přidali další dva přesné zásahy. Naději hostům vykřesal ve dvaadvacáté minutě Ladislav Svoboda, ovšem další dvě přesné střely nakonec znamenaly jednoznačné vítězství dobřanského Snacku. V jeho dresu se opět blýskl jednapadesátiletý Šlehofer, který si připsal pět kanadských bodů za asistence.

Překvapení kola se zrodilo v plzeňských Štruncových sadech, kam dorazil loňský poslední tým z Blovic. Domácí Litice začaly skvěle a již v první minutě se ujaly vedení. Když v jedenácté minutě navýšily náskok o další branku, vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Jenže během osmi minut dokázali hosté vyrovnat a zápas tak dostal nový náboj. Před koncem druhé třetiny se Blovice dostaly dokonce do vedení, ale domácí ještě stihli v této fázi vyrovnat. Šok pro domácí přišel v sedmatřicáté minutě, kdy opět skóre na svojí stranu překlopil hostující Inter. Domácí soupeře začali mačkat ve svém pásmu, ale kýžený úspěch přišel až s využitou přesilovkou tři minuty před koncem. Zápas tak šel do prodloužení, které rozhodl čtyřgólový Dan Král.